END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Omega Seamaster 300m Spectre - James Bond

For første gang i hele James Bonds filmiske historie blev et ur båret af protagonisten gjort tilgængelig for offentligheden. Og hvilket ur! Farverne, kompostionen, viserne! Uret er lige så elegant og stilrent som James Bond selv. Omega-ure har siddet solidt om håndledet på flere udgaver af James Bond siden Pierce Brosnan i 1995 første gang bar et OMEGA Seamaster i filmen ‘Goldeneye’. Scroll dig igennem artikelen, nyd billederne og bliv klogere på dette helt særlige ur. Nederst i artikelen svarer vores urekspert Henrik Lassen på, hvor ofte et ur skal til service, og hvad man skal være opmærksom på i den forbindelse.
Seamaster 300

Does it do anything’ spørger Daniel Craigs James Bond, hvortil Q, den tech-stærke innovator fra MI6’s udviklingsafdeling svarer: ‘It tells the time!’, som en slet skjult henvisning til James Bonds laissez-faire forhold til tid og aftaler.

Urets rustfri stålkasse med dets sorte keramiske bi-direktionale bezel-ring med en 12- timers skala er helt unik. Dets rhodiumbelagte visere er dekoreret med en blå emissions glasur og giver et fantastisk vintageudtryk. Uret er selvfølgelig en rigtig agent værdigt, og er derfor udstyret med det yderst innovative urværk OMEGA Master Co-Axial kaliber 8400, som er resistent overfor magnetisme op til 15.000 gauss. For at være på den helt sikre side forstås.

Seamaster 300

Bezel-ringen drejer både venstre og højre om, og gør det muligt nemt og hurtigt at indstille ringen, så den indikerer tiden i en anden tidszone. Noget, som ikke kun er relevant for spioner. Også mere almindelige mennesker kan drage nytte af funktionen. For forretningsfolk med kontakter i andre dele af verden, kan det være en stor bekvemmelighed hurtigt at kunne overskue tiden.

En anden bemærkelsesværdig detalje er den femstribede NATO-rem i grå og sort - den såkaldte ‘James Bond NATO-rem’. På polyamidremmens låsemekanismer findes OMEGAs logo indgraveret sammen med det velkendte 007 pistollogo. Men der er mere! På bagsiden af urkassen findes inskriptionerne ‘SPECTRE’ og ‘ANTI-MAGNETIC > 15,000 GAUSS’ samt urets nummer. I alt er der lavet 7.007 af dette ikoniske limited edition ur. Nyprisen var ved urets lancering 7.500 $ altså godt 44.500 kr.

Seamaster 300

Uret er på tiden til salg gennem Mickis hjemmeside dreamwatch.dk. Standen vurderes til 9/10 og prisen lyder på 53.990 kr. Uret bliver leveret i en imponerede kasse hvor også den originale stålrem medfølger. Find uret ved at klikke her. Købte man præcis dette ur ved lanceringen for tre år siden, ville man altså nu kunne sælge det med en fortjeneste på godt 10.000 kr. Uret bliver altså et glimrende eksempel på den værdi kvalitetsure har, og den værdi kvalitetsure kan få.

Seamaster 300
Seamaster 300

Ekspertråd fra Luzern, Schweiz

Vi har spurgt Henrik Lassen til råds om hvor tit et vintageur generelt skal til service.

“Man siger ofte at et ur trænger til et serviceeftersyn cirka hvert femte år, hvilket er helt realistisk, når man overvejer at et ur måske går konstant i denne periode. Et ur er i den forstand ikke anderledes fra andet maskinelt udstyr, som jo også må holdes ved lige for fortsat at kunne fungere. Ofte vil et nyere ur uden problemer kunne kører længere, men ved et vintageur vil jeg anbefale, at man holder sig til denne ramme, da der til mange ældre urværker ret basalt ikke længere findes reservedele, og hvis uret først løber helt tør for olie, så begynder et kraftigt slid på især hjulenes tapper. Alt kan selvfølgelig laves, men prisen stiger også derefter.

Seamaster 300

Med ure og vintage-ure især skal man også være opmærksom på, at vi i dag er omringet at magnetfelter. Din elektroniske bil er fyldt med magnetisme præcis som din Macbook, Smartphone, en skydedører eller sikkerhedskontrollen, når du rejser. Magnetisme er i dag overalt. Jeg har sågar oplevet at magneten på en dametaske var stærk nok til at forstyrre gangen på et ur.”

Følg Lasse på Instagram her: https://www.instagram.com/lassenhenrik/

Her slutter vores første artikel om vintageure. Læs med næste gang, hvor vi vil præsentere endnu et særligt ur og flere ekspertråd.

Seamaster 300
Seamaster 300