Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Hør – sommerens must have

Hør - sommerens must have

Sommeren er over os og derfor kan materialevalget i ens påklædning, have stor betydning i forhold til komforten, hvis man stadig vil være velklædt og ikke ligne en der er på vej på badeferie. Hør, er et produkt der deler vandende, men det er et essentielt sommerprodukt og vi vil i denne artikel forklare hvorfor.

De varmeste dage i Danmark, vil man nærmest foretrække, at man kunne undgå at tage tøj på. Men det er nok ikke andre end en selv, der får glæde af den løsning. En måde at undgå dette på, er at bruge materialer der egner sig til årstiden og der er Hør er perfekt. Hør er ikke lige så tæt vævet som eksempelvis bomuld og er derfor mere luftende og let.

Det sidste århundrede har hør og hørstof til konfektion haft en noget beskeden rolle sammenlignet med før i tiden, til fordel for den billigere bomuld. Men på det seneste har hør igen oplevet et opsving, i vid udstrækning takket være det skønne udseende og materialets fine egenskaber.

Se vores udvalg af hør tøj her

Hør - sommerens must have

Hvad er hør?

Hør er et naturligt materiale, der fremstilles af hørplanten og dens stængel. Materialet har svalende og afslappede egenskaber, der gør det velegnet til sommerhalvåret. Planten dyrkes normalt i et lidt koldere klima, hvilket er grunden til, at Rusland, Baltikum og dele af Kina er blevet storproducenter, men også i Irland og Skandinavien har der tidligere været en større produktion af hør.

Materialet har ofte en meget mat overflade, der kan se lidt grov ud ved første blik. Derfor betragter vi det som et mere afslappet materiale end andre, som for eksempel fine uldkvaliteter, som man nemmere kan opnå højere glans med, når man blandt andet fremstiller jakkesæt.

Hør - sommerens must have

Hvad gør hør til så godt et materiale om sommeren?

I forhold til andre materialer, som f.eks. bomuld, har hør en utrolig høj evne til at absorbere fugt. Hele 20 % af sin egen vægt kan materialet opsuge, før det begynder at føles fugtigt, udover det kan det absorbere 50 % af sin egen vægt. Det er dobbelt så meget som bomuldsstof og det er en af grundene til, at materialet, ofte bruges til viskestykker og håndklæder, men også er velegnet til tøj på varme sommerdage.

Ud over at hørstof er godt til at suge fugt til sig, er det også hurtigt til at tørre igen. Fibrene, som stoffet laves af, er nemlig hule, hvilket betyder, at luft nemmere kan strømme igennem.

Materialet er også meget slidstærkt og er en af de mest holdbare fibre, vi bruger til daglig. I modsætning til mange andre materialer bliver hør endda bare endnu stærkere, når det er fugtigt. Stoffet er heller ikke specielt elastisk, hvilket betyder, at det sjældent mister sin form eller giver sig, og hvis det er af god kvalitet, holder det formen vask efter vask.

Hør - sommerens must have

Hvordan bruger du hør?

Hør er primært et materiale til sommerbrug og derfor er de primære farver khaki, beige, hvid, army, navy el. lyseblå. Det afslappede udtryk gør at looket fungerer godt med et par loafers.

Hørskjorten

Sandsynligvis det mest klassiske valg og den nemmeste metode til at komme i gang med at bruge hør tøj i sin påklædning. En hvid eller blå skjorte er ofte et godt valg til et par chinos for at få en enkel og flot sommerpåklædning.

Hørbukser og -shorts

Hørbukser og shorts i hør fås i flere forskellige modeller. Dels de mere afslappede til ferien, som har en lidt løsere pasform og løbegang i taljen. Lidt det, man kan kalde sommerens hyggebukser. Men dog stadig en model, der kan blive meget elegant med en afslappet betonet påklædning, f.eks. en striktrøje og et par loafers.

Og så har vi de mere elegante hørbukser, der ofte bruges sammen med en blazer i form af et jakkesæt. De fungerer rigtig godt som en afslappet metode til at nedtone en elegant sommerpåklædning og kombinere flotte detaljer som pressefolder og læg med mere bløde og glatte materialer som f.eks. en t-shirt i bomuld.

Hør - sommerens must have

Hør er kommet for at blive

En hver mand med respekt for sig selv og den klassiske måde at klæde sig på, burde som minimum eje en hørskjorte eller bukser. Hvis ikke, er årstiden nu, til at du skal anskaffe det. Sommeren er kommet og den beklædningsgenstand du bør eje til de varme sommerdage, skal være lavet af hør.