Fred Perry

  • 0 Varer fundet

Klassisk og tidløs

Fred Perry brandet opstod i mødet mellem en østrigsk fodboldspiller og en sand Wimbledon-mester. I slutningen af 1940’erne kontaktede østrigeren, Tibby Wegner, den dengang velspillende tennisstjerne Fred Perry. Wegner havde en idé, som han ønskede Fred Perry skulle lægge navn til. På det tidspunkt var ingen klar over, at den idé blev starten på en verdensomspændende succes.

Den første idé, som blev en realitet var Fred Perry svedbåndene, som blev taget vel imod af tennisspillere i hele verden. I årene, der fulgte, introducerede Fred Perry polo T-shirten i bomulds-pique, som siden hen er gået hen og blevet en klassiker. Men Fred Perry var ikke kun et mærke for de kræsne tennisspillere. Godt nok begyndte succesen i tennis-verdenen, men havde det ikke været for alskens subkulturer som skinheads, mods, rappere og britpop-musikere, ville Fred Perry nok aldrig have opnået den kultstatus, som mærket har i dag.

Fred Perry har altså opnået sin succes i brændpunktet mellem den fornemme tennisoverklasse og de brølende ungdomskulturer, som har holdt Perry-navnet i live og gjort det til et ikon, især blandt britiske mode-entusiaster. Altid har Fred Perry været kendt som et tøjmærke med en interessant historie bag sig, der bærer på en autencitet, som sjældent er set hos andre mode-brands.

Ikke mange brands har, som Fred Perry, formået at gøre sig bemærket inden for både sports- og modeverdenen. Den traditionsrige laurbærkrans, som ikke blot er et symbol på brystet af Fred Perry tøjet men også et symbol på god stil, er indbegrebet af en klassisk stil, der er så tidløs, at den kan bæres af alle. I Kaufmann finder du en god blanding af Fred Perry tøj. Der er både til den sporty og afslappede stil - fx sweatshirts - og til den mere fornemme og klassiske stil. Se udvalget her på kaufmann.dk eller i din lokale Kaufmann butik.