END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

161 gram bronze viser dig tiden på 300 meters dybde

Panerai Submersible Bronzo bygger videre arven fra de berømte L’Egiziano ure. Et sjældent og legendarisk ur, som Panerai skabte til egyptiske flådeofficerer tilbage i 1950-erne. Af Claus Vesterager Martinus.
Panerai Luminor Submersible Bronzo
Ved at frigøre håndtaget kan kronen trækkes ud til anden position for at stille tiden. Kransen med det keramiske indlæg har minutindstillinger for de første 15 minutter for at kunne måle dykketiden. Timemarkering er selvlysende. Sekundvisning er placeret kl. 9. Den ikoniske beskyttelse af kronehjulet er gennemført for at sikre, at der under dykning ikke sætter sig ting fast om kronen. Kronen kan drejes med uret for at igangsætte værket, hvis det har ligget stille i mere end tre dage. Datovisning er placeret kl. 3. Panerais militære historie trækker sine tydelige spor i 2019-udgaven af Luminor Submersible med den grønne gummi urrem. Det kan også leveres med brun læderrem. Foto: Getty Images.

Luksusure

Sjældne. Ikoniske. Rå. Og fascinerende. Navnet er Panerai Luminor Submersible Bronzo med referencenummer PAM00968. Et dykkerur med en urkasse i bronze, der med tiden vil patinere smukt og give overfladen en irgrøn aftegning. Naturligvis alt afhængig af om du blot lader det ligge i den medfølgende trækasse eller om du dykker ned til de 300 meters dybde, som producenten garanterer, at det holder tæt til. I 2011 chokerede italienske Panerai urverdenen, da de introducerede et dykkerur med en urkasse i bronze. Et specielt ur skabt på rødderne fra et Panerai Luminor L’Egiziano. Et ur skabt og produceret i 1950-erne til egyptiske flådeofficerer fra en tid, hvor Panerai udelukkende producerede ure og måleinstrumenter til militære kunder rundt om i verden. Men bronze-uret var øjeblikkeligt en succes. Måske fordi det kun blev produceret i 1.000 eksemplarer. I hvert fald handles brugte eksemplarer i dag til tre-fire gange den oprindelige pris på ca. 55.000 kr.

Med 2019-udgaven af Panerai Submersible er urskiven nu i et chokoladefarvet keramisk materiale. Indlægget i kransen er i samme appetitlige farve. Også keramisk. Diameteren på uret er hele 47 mm og drives af et automatisk in-houseværk med kaliber P.9010, der sikrer en gangreserve på tre døgn. Præcis som med det oprindelige ur fra 2011 er også denne udgave begrænset til 1.000 eksemplarer. Så er det uret for dig, skal du nok skynde dig at finde de ca. 120.000 kr., det koster.