Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Alt andet end et smartwatch

Et ur der viser, hvordan det næste hul på golfbanen skal spilles, står øverst på ønskelisten hos mange golfspillere. Men først og fremmest er det ikke velset på turneringsplan, og dernæst er et blinkende og bippende smartwatch måske ikke særligt kønt. Den schweiziske urmager Hublot er trådt et skridt tilbage og har skabt et stilsikkert ur, der vil vække misundelse i golfklubben. Af Carl Mikkelsen - Foto: Hublot
Hublot - ur

Hublot

Der er golfure – og så er der Hublots Big Bang Unico Golf. Det er det ultimative ur på greenen. Og det er alt andet end et digitalt, blinkende og bippende SmartWatch. Faktisk er det verdens første mekaniske golfur, der er designet så golfspillere kan holde regnskab med spillet. Hverken mere eller mindre.

På højre side af det 45 mm store ur sidder to mekaniske trykknapper: En gul knap der registrerer antallet af slag, og en forkromet knap, der registrerer antallet af spillede huller. På urskiven kan spillets udvikling aflæses i talskiver, der viser hvilke huller, der er spillet, hvor mange slag, det sidste hul blev klaret på og endelig den samlede score. Alt sammen med et klik på en knap på siden af uret.

Det kræver ikke mange timers studier af manualer eller opdatering af software. Det fungerer bare. Og giver overblik – her og nu.

Det blev første gang leveret i 2018 i en hvid udgave. Men sidste efterår blev det lanceret i en blå udgave, hvor urkassen og kransen er fremstillet i kulstof fiber beklædt med et materiale, der bliver kaldt texalium – et blandingsprodukt bestående af fiberglas med et tyndt lag 99% rent aluminium, der giver en taktil overflade. En overflade der både er lækker at røre ved, og som giver et sikkert greb.

Urværket er kaliber MHUB1580, der leverer en kraftreserve på hele 72 timer. Interessant er det også, at Big Bang Unico Golf trods en minimal vægt på under 100 gram også er vandtæt indtil 10 atmosfæres tryk eller 100 meters dybde. Så er spørgsmålet bare, hvor mange der spiller undervandsgolf? Under alle omstændigheder må selv undervandsgolfspillere hoste op med godt 210.000 kroner for et Big Bang Unico Golf Carbon Blue. Ikke mindst fordi Hublot blot producerer 200 eksemplarer af uret, der er et skridt tilbage i tiden.