END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Alle råber: ‘MÅL PÅL’

En sommerdag i maj besøgte vi den nyslåede ALKA Superliga topscorer, Pål Alexander Kirkevold, i Hobro. Mellem skole og skov ligger det stadion, hvor Pål har scoret en stor del af sine 22 sæsonmål. Det er hans hjemmebane. Det er her publikum har sunget hans navn. Det er her, han har skabt sig sit navn i Danmark. Et navn, som efterhånden er blevet så stort, at det kan høres ud over landets grænser. Vi mødtes med Pål for at snakke fortid, fremtid og nutid - og selvfølgelig for at høre ham om hans helt eget 5-a-side drømmehold.
Påål

Pål Kirkevold

Kan du fortælle lidt om, hvor du kommer fra og hvordan du kom igang med at spille fodbold?

“Jeg kommer fra en lille by, som hedder Re. Her er jeg opvokset på gård med en masse dyr og 500 grise, så jeg havde en masse plads at sparke bold på. Vi lavede en lille 5-a-side græsbane, hvor jeg kunne spille, så meget jeg ville. Jeg har altid haft en bold med mig, og uanset hvor jeg er taget hen, har jeg spillet så længe jeg kan huske”
div>

Du har spillet professionel fodbold i en del klubber. Kan du give en gennemgang?

“Jeg startede min karriere, da jeg var 17 år i Molde, men jeg fik ikke min første profesionelle kontrakt før et år efter, da jeg tog til Hamkam. Der spillede jeg 2 sæsoner, før jeg tog sydover til Mjøndalen, hvor det blev til to sæsoner mere. Derefter tog jeg til Sandefjord, hvor jeg virkelig fik gang i min karriere! Jeg spillede der 1,5 sæson, inden jeg blev solgt til Hobro. Der spillede jeg bare en sæson, inden jeg blev udlejet til Sarpsborg 08 i den beste række i Norge i en sæson. Det var herefter jeg kom tilbage til Hobro sidste år, hvor den solskinshistorie, som denne sæson har været, udspillede sig. Så nu får vi se, hvad der skal blive det næste!”

Påål
Påål
Påål

Hvad er dine største oplevelser som fodboldspiller?

“Det må være kaldet til A-landsholdet sidste år, hvor jeg også fik min første landskamp. Men også oprykningen med Hobro i Superligaen var stort. Og så selvfølgelig at blive topscorer i Superligaen! Det var, for min del, rimelig vildt at opnå!” Hvad er dine drømme med fodbolden? Og hvad er dine drømme efter fodbolden? “Jeg lever mine drømme lige nu! Jeg spiller fodbold i udlandet og gør det jeg elsker aller mest i verden! Jeg vil gerne komme videre til større arenaer og udfordringer, men det er vigtigt at nyde den tid, man har som fodboldspiller og kunne tænke hvor heldig man er.

Påål

Hvad er dine drømme med fodbolden? Og hvad er dine drømme efter fodbolden?

“Jeg lever mine drømme lige nu! Jeg spiller fodbold i udlandet og gør det jeg elsker aller mest i verden! Jeg vil gerne komme videre til større arenaer og udfordringer, men det er vigtigt at nyde den tid, man har som fodboldspiller og kunne tænke hvor heldig man er.

Efter fodbolden vil jeg gerne lave noget, jeg trives med, som at drive en restaurant ved vandet i min hjemby eller gøre nogle smarte investeringer som kan holde det gående. Jeg har jo lejligheder, som jeg lejer ud, og det går heldigvis godt, så det er også en mulighed. Men jeg ender nok op med at gå trænervejen, siden jeg nok ikke kan lægge fodbolden fra mig - den har jo fulgt mig hele livet!”

Påål
Påål

Hvem er den bedste holdkammerat du nogensinde har haft?

"På de hold jeg har spillet, har kollektivet altid været i fokus, så det har ikke været alt for nemt at skille sig ud. Jeg har haft mange dygtige medspillere, men det er svært at skulle pege en ud. Der var jo så klart nogen på landsholdet, som havde ekstra kvaliteter, men jeg synes kollektivet er vigtigst.”

Og så dit bud på verdens bedste 5-a-side hold?

“Ingen tvivl! Messi, Falcão, Ronaldinho, Victor Valdes og Sergio Ramos”

Påål