Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Langt HJEMMEFRA

Blot to år efter den sidste Spider-Man film er en ny på trapperne. Filmen får premiere til sommer. Så hvis du er til superhelte, edderkopper og biograf-mørke i sommervarmen er det oplagt at lægge billet ind på ’Spider-Man – Far from Home’ med 22-årige Tom Holland i hovedrollen. AF CLAUS VESTERAGER MARTINUS FOTO: GETTY IMAGES.
Tom Holland Spiderman
Tom Holland er den tredje skuespiller, der spillet rollen som Spider Man. Tidligere har sværvægtere som Tobey Maguire og Andrew Garfield trukket i edderkoppe-dragten.

Spiderman: Tom Holland

Nu er det jo ikke givet, at den globale klimakrise også i år leverer en super-sommer, som den vi oplevede sidste år. Men uanset om det regner, eller vi lider under en ny hedebølge, er der måske god grund til at hanke op i ungerne og smutte en tur i biografen. I hvert fald hvis I er til superhelte og edderkopper. For den 5. juli får den nye ’Spider-Man – Far from Home’ premiere i danske biografer. Og hvis du ikke kan vente, ja, så vil Spider-Man også være med når ’Avengers Endgame’ rammer de danske biografsale den 26. april. Hvordan man end vender og drejer det, så har de sidste 10 år været ren optur for den nu 22-årige Tom Holland. Den lidt spinkle dreng havde ikke nogen helt let skolegang. Mobning var en del af hverdagen – ikke mindst fordi han brugte al fritid på at danse.

Mere præcist var det streetdance, der trak i ham. Og træning foregik i The Nifty Feet Dance School i Wimbledon. Derfor var det en næsten poetisk logik, der gjorde, at hans teater-debut som 12- årig var i West End-opsætningen af Billy Elliot the Musical med musik af ingen ringere end Elton John.

Plottet passer så godt på Tom Holland. Historien om Billy Elliot er historien om arbejderdrengen Billy, der kæmper for at udleve sin store passion: Balletten. I den trøstesløse mineby er det ellers boksning, som hans far forventer skal hærde den ikke særligt muskuløse Billy. En rørende historie, der først ramte publikum i filmversionen fra 2000. Musicalen havde premiere i 2005 – og blev spillet helt frem til april 2016. For den unge Tom Holland var det lidt af en omvæltning. I et samtidigt interview til The London Paper fortæller han: “Vi boede i et pensionat, hvor vi havde undervisning om morgen, prøver efter frokost og forestilling om aftenen.“

Spiderman Tom Holland
Det tog seks auditions og en dræbende lang venten inden Tom Holland kunne trække i Spider-Man kostumet.

Filmens verden

De to år, hvor han spillede med i Billy Elliot the Musical, blev startskuddet til en lynkarriere på det hvide lærred. Til dato har han været på rollelisten i 16 film. Og alene i år og i 2020 bliver CV’et forlænget med hele seks film. Heriblandt Avengers: Endgame og ’Spider-Man – Far from Home’. Hertil kommer så en lang række TV-produktioner og video-spil så som Lego Marvel Avengers og Spider- Man: Homecoming. Men den helt store succes fik han især, da han blev casted til rollen som ’Peter Parker’ – eller mere præcist rollen som Spider-Man i Homecoming-filmen fra 2017.

Det er nok til at ændre enhver ung mands liv! Og så fik han ovenikøbet beskeden om, at han havde fået rollen via et opslag på Instagram. “Ventetiden var dræbende. Først fik jeg at vide, at afgørelsen ville blive truffet i morgen.

Tom Holland Spiderman
Den snart 23-årige Tom Holland har givet nyt liv til den murklatrende Spider-Man.

Men efter seks auditions, havde jeg stadig intet hørt. Efter den sidste prøve bad de mig vente til i morgen. Så skulle de nok have en afgørelse. Men efter en uge rejste jeg hjem til London. Der gik fem uger – og så en dag sad jeg og tjekkede Instagram. Og der stod det så! Jeg havde fået rollen som Peter Parker! “Og så kom opringningen endelig fra Marvel Studios, hvor de fortalte, at jeg havde fået rollen.“ “Jeg svarede ganske enkelt, at det vidste jeg godt. Det stod på Instagram. Jeg er altså 19 år gammel, at I ved det!“

Langt hjemmefra i nyt outfit

Tom Holland har nu løftet arven fra Tobey Maguire, der havde rollen som i den første Spider-Man film fra 2002. Og nu har han alene i år premiere i to film med sin version af Peter Parker. Den nye film, der har premiere den 5. juli, har en imponerende rolleliste: Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Zendaya og Samuel Jackson. Og for Spider-Man-aficionados er der også interessante nyheder i den kommende film. Spider-Man kostumet er nemlig helt nyt: Væk er de blå ben og spindelvævet. I den kommende film er dragten moderniseret og strømlinet til en rød-sort udgave.

Spiderman Tom Holland
Fra optagelserne til ’’Spider-Man – Far from Home’, der der premiere til sommer.

Men en ting er sikker: Som den tredje Spider-Man siden den første film i 2002 (Tobey Maguire og Andrew Garfield var de to første i rollen som Peter Parker alias Spider-Man) har Tom Hollande den fordel, at han er forholdsvis ung. Så ung, at han uden problemer kan spille rollen som den forfjamskede teenager, der fra tid til anden forvandler sig til superhelten over dem alle. En ung energisk skuespiller, der er i stand til at udvikle rollen endnu mere. Og givet er det også, at historien om Spider-Man sagtens kan fortsætte. For hvem er det nu, der er bag masken? Ingen ved det jo rigtigt. Det kan være alle, der drømmer en hemmelig drøm om et liv som superhelt.

Så nu kan millioner af forældre overalt på kloden godt begynde at spare op til nye fastelavnsudklædninger til deres superhelte-sønner! Den kommende Spider Man: Far from Home, der rammer danske biograf-lærreder i starten af juli måned har været ventet med spænding. Ikke mindst efter Peter Parker alias Spider-Man døde i den seneste Marvel film: Avengers: Infinity War. Tom Holland spiller endnu en gang edderkoppesuperhelten, der under masken gemmer på den ellers tilforladelige teenager Peter Parker. I ’Spider-Man – Far from Home’ tager Peter Parker på tur til Europa med sine venner, men der går selvfølgelig ikke længe, før nye farer truer den uheldige superhelt og hans nærmeste.

Spiderman Tom Holland
Just friends, or... ? Her ses Tom Holland og Zendaya på settet til den seneste Spider-Man-film.

I centrum for al denne ballade står den gådefulde illusionist Mysterio (Jake Gyllenhaal), og den farverige skurk skal vise sig at blive et særdeles farligt bekendtskab...

Egentlig har Peter Parker tænkt sig at lade heltegerningerne blive hjemme. Det gælder også hans edderkop-kostume, hvorfor han må trække i et helt nyt outfit, hvor farverne afviger fra de klassiske blå og og røde farver for at hjælpe Nick Fury spillet af Samuel Jackson med at bekæmpe ubehagelige væsener, der skaber kaos overalt på kontinentet. Filmen er optaget i England og i Venedig. Far from Home er en opfølgning til tidligere Spider-Man film i Homecomingserien. Så titlen på den nye film kan tydes på flere måder: For det første binder titlen filmen sammen med tidligere film til en egentlig serie. For det andet, ja, så udspiller filmens handling sig altså langt hjemmefra i Europa.

Holland – og Zendaya

Som Spider-Man spiller Holland den forfjamskede teenager Peter Parker. Lettere nørdet og absolut uden de store sociale kompetencer. Men i virkelighedens verden er den unge skuespiller noget bedre til at begå sig.

Rygter har der ikke været mange af. Imponerende, når man tænker på, hvordan paparazzis og sladder-bladenes journalister ligger på lur for at kunne bringe afslørende nyt om skuespilleres og andre kendtes kærlighedsliv. Men først sidste efterår blev Holland sat i forbindelse med sangerinden og skuespilleren Zendaya Cole. Hun har tidligere spillet med i Disney-serien Shake it Up! og Spider-Man: Homecoming, hvor hun spillede rollen som Peter Parkers klassekammerat Michelle. I den kommende film ’Spider-Man – Far from Home’ flirter de heftigt. Og det har de ifølge magasinet ELLE fortsat med, efter optagelserne sluttede. Officielt fastholder de, at de kun er venner. Og alle hentydninger på de sociale medier om det modsatte er blevet slettet.

Spiderman Stan Lee
Stan Lee skabte Spider-Man-figuren. Han har desuden ansvaret for De Fantastiske Fire, Dæmonen, X-men, Thor og Hulk. Han døde den 12. november 2018.

STAN LEE var Marvel’s virkelige helt

Spider Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther og De fantastiske Fire. Alle superhelte fra Marvel Comic’s univers. Og det var den nu afdøde Stan Lee, der udviklede alle disse fantasi-skabninger. Det g jorde ham til alle tegneserie-elskeres virkelige superhelt.

Tumultarisk

Det er nok den mest enkle måde at beskrive Stan Lee´s sidste år. Manden, der gennem en lang karriere, der tog sin begyndelse allerede i 1939, skabte nogle af tegneserie-genrens mest berømte superhelte.

Gennem sit samarbejde med andre forfattere som Jack Kirby og Steve Ditko forvandlede han Marvel Comic fra en lille ubetydelig forretning til verdens største tegneserieforlag. Og i de senere år også ledende på multimedia-fronten.

Spiderman Tom Holland
Spider-Man tegneseriehæfterne er samlerobjekter for mange entusiaster.

Selv om Stan Lee gennem årene oplevede at se sine tegneserie-helte opnå en fantastisk succes, blev hans sidste år præget af retsager og stridigheder med både familie og tidligere samarbejdspartnere. Han sagsøgte blandt andet Pow! Entertainment for svindel og krævede en kæmpe erstatning. Han endte dog med at trække søgsmålet tilbage.

– Han var et ekstraordinært menneske. Lige så exeptionel som de fantastiske tegneseriefigurer, han skabte, sagde Disney’s topchef i forbindelse med hans død i november måned sidste år. Disney-koncernen købte tilbage i 2009 Marvel (og rettighederne til alle Lee’s superhelte) for fire milliarder dollars. Selv om hans seneste år virkede forholdsvis omtumlede, er der ingen tvivl om, at Stan Lee har betydet ufattelig meget for superhelte-genren. Ikke desto mindre var han forholdsvis ydmyg i forhold til sin egen rolle:

”Jeg plejede at mene, at mit arbejde ikke var særligt vigtigt. Andre bygger broer eller forsker for at kunne helbrede sygdomme. Og her sad jeg og skrev historier om fiktive væsener, som laver mærkelige, skøre ting og går i underligt tøj. Men jeg formoder, at det ikke er helt så let at affærdige underholdningens betydning og værdi.” Stan Lee døde 95 år gammel den 12. november 2018.