END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

All time high

Når Ryan Gosling danser med Emma Stone i musicalfilmen La La Land, vil romantikken ingen ende tage. Det er "Singing In the Rain Vol 2.0" og Gosling er mere end overbevisende i rollen som romantisk helt.
Ryan Gosling
Emma Stone og Ryan i en lystig svingom.Filmen vandt 6 Oscars. Blandt andet vandt Emma Stone en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Ryan Gosling

Den 36-årige skuespiller er om nogen tidens mandlige filmstjerne. Han ser godt ud, ja, han gør mere end det, han er decideret lækker, og det har kvinderne fundet ud af. Dertil spiller han i et rockband, kan bygge en bil, er ung, muskuløs og charmerende, og med roller i alt fra romantiske dramaer til actionfilm, brænder han igennem på lærredet og udenfor. Som om det ikke er nok, er han tilsyneladende også den perfekte mand og den perfekte far.

Og lige så fantastisk han er i romantiske roller, lige så uovertruffen er han, når han spiller utilpassede individer som i debuten The Believer fra 2001, hvor han spiller tvivlende, jødisk nynazist. Og som han forbedrer i Murder by Numbers og The United States of Leland (2003).

Den del af hans talent bunder formentlig i barndommen. For det er ikke sikkert, at hans klassekammerater var lige så vilde med ham, som det moderne filmpublikum er. Da han var barn, kastede han med knive i klassen og var i det hele taget en dreng med store problemer. Goslings misundelsesværdige ydre dækker over en personlighed med store udfordringer.

"I’ve learned it’s important not to limit yourself. You can do whatever you really love to do, no matter what it is."- Ryan Gosling

Ryan Gosling
Gosling blev spottet i LA mens han indspillede The Nice Guys i 2015.

Add og Mickey Mouse

I skolen blev Ryan mobbet. Han havde koncentrationsbesvær og svært ved at læse, han blev diagnosticeret med Attention Deficit Disorder og fik udskrevet Ritalin. Gosling har i interviews fortalt, hvordan han først som 15-årig fik sig en rigtig ven.

Heldigvis fandt han sit eget “frirum”, hvor han kunne udfolde sig. Frirummet var scenen, og han udfoldede sig blandt andet i en dansetrup og som medlem af sin onkels Elvis-tribute trio. I 1993 var der åben audition til Disney Channels Mickey Mouse Club, og her spottede producerne drengens talent, og han landede en to-årig kontrakt og flyttede til Florida.

I hjembyen Cornwall var arbejdsløsheden stor da papirmøllen, hvor størstedelen af Goslings familie arbejdede, lukkede. På helt tæt hold oplevede han arbejdsløshedens mismod og utryghed. Så jobbet hos Disney var en redningsplanke for unge Gosling. “Jeg var nødt til det for at undgå at komme til at arbejde på en fabrik. Om så jeg skulle danse som en showgirl, ville jeg gøre det”, har han udtalt.

Ryan Gosling
Ryan Gosling er en af danske Nicolas Winding Refns yndlingsskuespillere. Gosling spiller hovedrolen i hans amerikanske neo-noir drama Drive.

Ryan Gosling deler i øvrigt sin fortid i barnerollen som mouseketeer i Disney Channels Mickey Mouse Club med andre berømtheder som Justin Timberlake og Britney Spears.

Mickey Mouse Club’s sidste show løb over skærmen i 1995, og Gosling, der nu var blevet 15, vendte tilbage til fædrelandet Canada, hvor han medvirkede i et par tv-serier. Herefter fulgte rollen som Young Hercules i den New Zealandske tv-serie af samme navn, men som 19-årig besluttede han sig for at gå efter de seriøse roller. Ikke flere tv-shows, nu var kursen sat mod spillefilmene. En kurs, man må sige, at han har holdt lige siden.

Kurs mod stjernerne

Ryan Goslings kommercielle debut var i den romantiske komedie The Notebook fra 2004, og herefter tog karrieren for alvor fart. En karriere, der indtil nu har budt på meget forskellige roller, hvor han har kunnet vise, hvor alsidig og talentfuld en skuespiller, han er. Han er den danske filminstruktør Nicholas Winding Refns yndlingsskuespiller og spiller hovedrollen i den meget roste neo-noir-thriller og Cannes-vinder Drive. En enspænderrolle i slægt med Clint Eastwoods Manden uden navn og Robert De Niros Taxi Driver. Gosling har ligeledes hovedrollen i Refns Only God Forgives, der foregår i Østen, men som stilistisk er en western med Gosling i rollen som moderne cowboyhelt.

"I try not to make too many movies. I get sick of myself, so I can imagine how everyone else feels." - Ryan Gosling

Ryan Gosling
1. Gosling med sin mor Donna og sin søster Mindy til Oscarfest. 2. Ryan Gosling sammen med sin mor Donna Gosling.

Hans smukke mor

Ryan Thomas Gosling blev født 12. november 1980 og voksede op i Canada, hvor han med sin familie, der bestod af far, mor og en ældre søster, flyttede en del rundt i forbindelse med faderens skiftende jobs.

Da Gosling var 13 år gammel, blev forældrene skilt, og han boede herefter sammen med sin mor og storesøster. Men at leve i en lille by med en gudesmuk, enlig mor, var noget af en udfordring. Mændene opførte sig som sultne ulve, der nærmest cirklede om moderen, og Ryan følte han var nødt til at beskytte hende.

Ryans debut som instruktør, Lost River, afspejles de følelser, den unge mand havde som barn oven på forældrenes skilsmisse, og filmens enlige mor (spillet af Christina Hendricks), er inspireret af instruktørens egen.

Ryan Gosling er kendt for at have en enorm respekt for kvinder. “Jeg synes, kvinder er bedre end mænd. De er stærkere, mere udviklede”, har Gosling udtalt til Evening Standard. Gosling siger selv, at opvæksten med kvinder har lært ham at være mere følsom.

Ryan Gosling
Ryan Gosling og Eva Mendes mødtes i 2012 under indspilningen til A Place Beyond the Pines.

Smerte og snavsede hænder

Der er dog intet kvindagtigt over ham. Til filmen Drive byggede Ryan selv bilen, en Chevrolet Malibu fra 1973, som spiller en næsten ligeså stor rolle som ham selv. Han byggede også et spisebord, der medvirker i The Notebook, og lysten til at involvere sig på flere planer end selve skuespilleriet, siger en del om Ryan Gosling. Som skuespiller og menneske er han nysgerrig og dedikeret, og selvom han er en af tidens største stjerner, er han ikke for fin til at tage fat og få snavsede hænder for at få det bedste og mest ægte resultat frem. I Ryan Goslings roller opleves det ofte, at det godt må gøre ondt, og at smerten er en del af livet, ligesom det har været i hans eget liv.

Ryan er meget mere end et kønt ansigt og et par overarme. Han rummer og udstråler både lethed og mørke. Måske er det med til at gøre ham til en af tidens mest interessante skuespillere. Ud over at være verdensberømt skuespiller, spiller han i rockbandet Dead Man’s Bones, og fornylig tog han turen om på den anden side af kameraet og debuterede som instruktør med filmen Lost River. Privat danner han par med sin smukke kollega, skuespillerinden Eva Mendez, som han netop har fået barn nummer to med.

Ryan Gosling
Ryan Gosling med den 18 år ældre Sandra Bullock, som han har haft et forhold til.

Blå bog

Navn: Ryan Thomas Gosling
Født: 2. November 1980
Nationalitet: Canadisk
Partner: Eva Mendez
Børn: 2 døtre, født 2014 og 2016
Højdepunkter i filmkarrieren: The Believer, 2001 · Murder By Numbers, 2002 · The United States of Leland, 2003 The Notebook, 2004 · Stay, 2005 · Half Nelson, 2006 · Lars and The real Girl, 2007 All Good Things, 2010 · Drive, 2011 · The Ides of March, 2011 · Only God Forgives, 2012 Lost River, 2014 (Instruktør) · The Nice Guys, 2015 · Weightless, 2016 · La La Land, 2016