Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Kendall Jenner | Født til sucess

Historien om Kendall Jenner stikker hurtigt af i alle mulige og umulige retninger. Den snart 25-årige fotomodel (3. november) forviste i 2018 Gisele Bündchen fra førstepladsen på listen over de bedst betalte modeller i hele verden. Hun er realitystjerne i Keeping Up With The Kardashians og fungerer som influencer på instagram, hvor hun har 129 millioner følgere. Men hun har også en evne til at få kolleger på nakken for sine frimodige kommentarer. Af Claus Vesterager Martinus, Foto: Getty Images
Eva Mendes
Den snart 25-årige Kendall Jenner er verdens bedst betalte fotomodel. Men det er livet som realitystjerne, der for alvor har gjort hende berømt.

Som halvsøster til de navnkundige Kardashian-søstre er Kendall Jenner nærmest født ind i en særdeles velhavende og glamourøs verden. Som supermodel er der dem blandt hendes kolleger, der lidt mavesurt antyder, at hun måske har haft lidt for let ved at skabe sig en glorværdig – og ikke mindst indbringende – modelkarriere. Ikke mindst når hun lidt kækt fortæller offentligheden, at hun slet ikke forstår de modeller, der stiller op til 30 eller flere shows om året. Det er måske også lige lovlig stærk kost i en branche, hvor mange unge modeller presses til ikke blot urimelige arbejds- og lønvilkår (kun en brøkdel er i stand til at lande kontrakter med de store modehuse og magasiner!), men også må leve med et arbejde, hvor de tillige skal forsøge at leve op til næsten urealistiske skønhedsidealer.

Men hun har fået succes på podierne rundtom i verden. Med kontrakter for store globale virksomheder som Estée Lauder, Victoria’s Secret, Calvin Klein, Marc Jacobs og Fendi har hun skabt sig en international karriere uden for de til tider tåkrummende situationer i det amerikanske realityshow Keeping Up With the Kardashians. Og skal hendes succes måles i penge, ja, så formåede hun allerede som 22-årig at skubbe Gisele Bündchen ned på en andenplads på listen over de bedst betalte fotomodeller i verden med en årsindtægt på 22,5 millioner dollars.

Ikke så underligt. For Kendall Jenner er med sine 179 centimeter en særdeles smuk kvinde. Høj, store uskyldige øjne og mørkt hår. Ganske enkelt smuk. Det samme kan naturligvis siges om tusindvis af andre kvindelige modeller i New York, Paris eller Milano. Og om de tusindvis, der drømmer om en dag at gøre Kendall Jenner kunsten efter. Hvad de ikke har, er hendes 129 millioner følgere på Instagram eller de 16 millioner følgere på Facebook. Ikke alene er det en måde at offentliggøre nye billeder af sig selv på. Det er også en særdeles effektiv markedsføring af hendes mange projekter.

Eva Mendes Cocio
Kendall Jenner har skrevet kontrakt med nogle af de helt store mode og kosmetikfirmaer som eksempelvis Estée Lauder, der lod hende selv stå for markedsføringen af deres nye ansigt.

Det er derfor ikke underligt, at Estée Lauder ikke brugte de sædvanlige kanaler med pressemeddelelser eller stort anlagte e-mailkampagner til at annoncere deres nye ansigt tilbage i 2014. De overlod slet og ret markedsføringen til Kendall Jenner. Et fornuftigt valg, skulle det vise sig: Hun postede nyheden på Instagram. Et nyhedsflash, som i løbet af nul komma fem udløste én million ’likes’ og mere end 50.000 kommentarer. Mange med hjerteemojis.

Ligesom sine Kardashian-søstre jonglerer Kendall Jenner desuden med en lang række mærkevarer (parfume, neglelak og mode) baseret på familiens berømmelse. Sammen med sin yngre søster Kylie markedsfører hun et tøjbrand og tilbehør for PacSun og sko fra Steve Maddens Girl Line. Sammen har de også udgivet en science fiction-ungdomsroman, der foregår i en dystopisk fremtidsby ved navn Indra. Bogen høstede faktisk pæne anmeldelser, til trods for at der har været en ghostwriter inde over teksten.

Eva Mendes Ryan Gosling
Kendall Jenner blev ved #REVOLVEAWARDS i 2018 kåret til Icon of the Year.

Ikke desto mindre er Kendall Jenner en fotomodel og forretningskvinde, der forstår at udnytte tidens sociale medier. Også selvom hun måske en gang imellem er lidt for hurtig på tasterne.

For nylig måtte hun tage imod en del kritik og anklager om at bringe ’falske nyheder’ om Corona-pandemien. Og tidligere i år måtte hun acceptere et retsligt forlig, hvor hun måtte betale 90.000 dollars tilbage til konkursboet efter Fyre Festival tilbage i 2017. I foråret 2017 stod fotomodeller og influencers i kø for at promovere en eksklusiv VIP-musikfestival på narkobaronen Pablo Escobars private ø i Bahamas ved navn Fyre Festival. Det skulle have været århundredets fest: milliondollar skattejagt, overnatning i Cabanas, yoga på stranden og løfter om at spise morgenmad med Kendall Jenner. Det hele var en photoshoppet illusion. Investorerne mistede alle pengene, hvorfor de gik i gang med at kradse alle de penge ind, som arrangørerne havde betalt blandt andet Kendall Jenner for at poste promoveringer af festivalen på blandt andet Instagram.

Eva Mendes
Kendall Jenner sammen med sin mor Kris Jenner og søster Kylie Jenner samt Kim Kardashian.

Miseren skyldtes, at hun i 2017 udsendte en anbefaling af festivalen på Instagram. Blandt andet skrev hun, at festivalen ville have G.O.O.D. Music Family på programmet. Problemet var blot, at hun glemte at fortælle, at hun fik 275.000 dollars for at poste informationen på Instagram. Men hvad værre var: Mange troede, det også betød, at hendes svoger – rapperen Kanye West – skulle optræde ved den ekstravagante fest.

Alt i alt skal Kendall Jenner nu betale omkring 90.000 dollars tilbage. Måske billigt sluppet i forhold til at blive sat i forbindelse med svindel, humbug og narkobaroner. Med tætte familiebånd til The Kardashians er det ikke underligt, at hun er vokset op med en massiv offentlig interesse. På både godt og ondt. Men måske er det netop familiens reality-livsstil, hvor alle konflikter og udfordringer bliver stillet til offentligt skue for tv-seere overalt i verden, der er med til at give både Kendall Jenner og hendes hel- og halvsøskende et vist frirum. For det er en familie, hvis historie let stikker af. Som da hendes far, Bruce Jenner, der i øvrigt vandt guld i tikamp ved OL i Montreal i 1976, gennemgik en kønsskifteoperation og i dag hedder Caitlyn Marie Jenner.

Under alle omstændigheder har Kendall Jenner skabt sig en uimodståelig modelkarriere, der næppe lakker mod enden i den nærmeste fremtid. Hun fylder 25 år den 3. november i år.

Eva Mendes Collection
Kendall Jenner var en af Karl Lagerfelds yndlingsmodeller i karrierens sidste år. Han døde i 2019.