Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Rebel blandt modeller

Hun er en af verdens mest eftertragtede og bedst indtjenende fotomodeller. Hun har prydet mere end 300 forsider som model og trukket et utal af overskrifter på grund af sin meget farverige livsstil. Så vi ved alt om Kate Moss.
Kate Moss

Kate Moss

Vi ved, hvem hun har været kæreste med (Johnny Depp, Pete Doherty), og hvem der var med til hendes bryllup (Marc Jacobs, John Galliano, Jude Law). Vi ved, hvem hun har festet med, og hvad hun har festet på (stoffer). Vi kender også til de mindre kulørte ting, så som at hun er født i 1974 i England, og at hun med sine 170 cm er betydeligt lavere end den gennemsnitlige topmodel.

Eller gør vi nu også det? Skandaler og fun facts vedrørende Kate Moss er der masser af, men ingen af historierne har vi fra modellen og stilikonets egen mund. For Kate Moss udtaler sig ikke. Hun mener ikke selv, at der er noget at sige om det, hun laver. Det, hun laver, er at være model, og det har hun været siden hun som 14 årig blev prikket på skulderen af Storm Model Managements grundlægger Sarah Doukas, i en kø i JFK International Airport i New York.

Skønt hun i dag har rundet de fyrre og er blevet mor, er Moss ligeså arbejdsom, som da hun i 90’erne kom ind i kølvandet på de mere voldsomme supermodeller med lange ben og bryster, og overtog podiet med sin spinkle, drengede krop.

Kate Moss

Den dag i dag er Moss stadig blandt de højest betalte modeller, og branchen og verden omkring den har ikke fået nok af Kate Moss. Hverken af at se på hende, læse om hende eller af at kopiere hendes stil. Selvom hun holder fast i kun at ville tale om sit erhverv som model, er hun berømt for mange ting, ikke mindst for sine afslappede og på samme tid knivskarpe looks. Store som små tøjmærker kreerer hele kollektioner ud fra et enkelt outfit, Moss har båret en tilfældig mandag morgen. Det er sågar kommet dertil, at hun kun går i enten sorte eller grå jeans, for ved hvert nye sæt tøj hun ifører sig, ligger endnu flere paparazzier sig i skjul for at nå at fange tendensen før de andre.

Det krudt, Kate Moss ikke bruger på at tale med sladderjournalister og livsstilsmagasiner, bruger hun gerne på at feste. Hun er kendt som en ballademager med en eminent sans for at finde og skabe en fest omkring sig. Men som hendes onkel Keith (Richards, guitarist i Rolling Stones, som Moss selv har udnævnt som onkel), siger ”af en slem pige at være, har hun altid været meget velopdragen.

Kate Moss
Kate Moss var med sin drengede krop og lidt atypiske udseende grungemodens krop og ansigt i starten af 90erne

Så Kate Moss er en rebelsk festabe med gode manerer. I over 25 år har hun formået at fastholde sin position i toppen af den vel nok mest omskiftelige branche, der findes. Og det tyder ikke på, at hun er på vej ud af billedet. Moss er foreviget i store kunstneres værker, bl.a. i Marc Quinns 50 kg tunge figur ”Siren” støbt i 18 karat guld, og med penselstrøg på lærred i et maleri af Lucian Freud.

Kate Moss
I 2007 kom hun på 2. pladsen på bladet Forbes liste over 15 rigeste supermodeller, da hun skulle have tjent 9 millioner $ på et år

Denne evige fascination af Moss skyldes i høj grad, at hun på grund af sin tavshed stadig er omgærdet af mystik. En mystik man sjældent oplever nu til dags, hvor alle berømtheder skal udtale sig og deltage i så meget som muligt for at beholde pladsen i folks bevidsthed. Kate Moss har fat i den lange ende, når hun gør det modsatte. Da hun i 2005 blev filmet, mens hun angiveligt tog kokain til en fest, og flere store firmaer valgte at opsige deres kontrakt med Moss, hvilket kunne have betydet slutningen på hendes karriere, oplevede man ikke en angrende supermodel i en lænestol hos Oprah. I stedet indrømmede Moss, at hun tog stoffer, tog på afvænning, og så var der ikke mere at tale om.

Kate Moss
Kate Moss har prydet mere end 300 forsider som model

Festerne, stofferne, kæresterne. Rock’n’roll kalder man det. Og rock’n’roll går aldrig af mode. Men det, der i virkeligheden er Kate Moss’ overlevelse, og det, der gør hende til en af de mest interessante personligheder i modebranchen, er det, der adskiller hende fra hendes kendte kolleger: Kate Moss’ ikke eksisterende behov for at udtale sig. Punktum.

Penge og skandaler

I følge det anerkendte erhvervsmagasin Forbes, tjente Kate Moss flere penge efter kokainskandalen i 2005 end hun gjorde før, også selvom Burberry, Chanel og H&M droppede hende som model. I 2004/2005 tjente hun 5 millioner britiske pund. Året efter steg hendes indkomst til 8 millioner.

Kate Moss
Kate Moss er også berygtet for sine meget mediefokuserede kærlighedsforhold og måder at feste på

Bor i poetens hus

Kate Moss bor i et smukt hus i London. Huset har tidligere været beboet af Samuel Taylor Coleridge, engelsk poet og filosof og grundlægger af den romantiske bevægelse i England, og hans soveværelse er i dag Kate Moss’ gæsteværelse.

Satte ild til ex'ens bamse

Forholdet mellem sangeren Pete Doherty og Kate Moss var stormfuldt i de to år, det varede, præget af sex, drugs ‘n rock ‘n roll. Det var hedt, men afslutningen blev efter sigende endnu hedere, I hvert fald for Dohertys bamse Pandy. Pete Doherty fortæller, at Kate Moss i raseri over bruddet satte ild til Pandy, som ellers havde fulgt ham siden barndommen. Det var Dohertys første bamse, en gave fra hans søster. Kate Moss har naturligvis aldrig kommenteret hændelsen.

Kate Moss
Kate Moss og Johnny Deep til Sinatra: 80 Years My Way’ Birthday Celebration