Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Sexsymbol med selvironi

Hendes smil kan smelte den koldeste snemand, og hendes krop er forrygende – også nu, hvor hun er på vej til 45. Men det var nok kun de færreste, der havde forudset, at den akavede teenager, som hun var engang, på få år skulle etablere sig som et af Hollywoods største sex-symboler. Der var formentlig heller ikke mange, der regnede med, at hun skulle holde fast i titlen hele vejen op gennem 00’erne. Nu, hvor hun er vel inde i 40’erne, har hun gjort det til sin mission at bryde tabuet ‘alder’ og inspirere andre til at stå ved den.
Cameron Diaz
Cameron Diaz er mest kendt for sine roller i The Mask, Min bedste vens bryllup, Vild med Mary, Gangs of New York og Shrek. Men hun skriver også bøger om sundhed, senest The Longevity Book, der udkom sidste år, og som handler om at blive ældre.

Cameron Diaz

Det var tilbage i slutningen af 80’erne, den 16-årige cheerleader Cameron Michelle Diaz, fra udkanten af Los Angelesforstaden Long Beach, begyndte som fotomodel hos Elite Models. Den charmerende pige smilede sig hurtigt ind i kampagner for både Coca-Cola, Levi’s og Calvin Klein, og inden længe rejste hun verden rundt som model. Efter nogle gode år hos Elite, anbefalede modelbureauet hende til rollen som sangerinden Tina Carlyle i filmen The Mask med Jim Carrey i hovedrollen, og da hun først fik den tilbudt en uge før optagelserne skulle begynde, fik Diaz travlt med skuespilundervisningen. Rollen havde tidligere været tiltænkt Anna Nicole Smith, men den noget yngre model løb altså med jobbet. I sommeren 1994 fik filmen premiere, og både den og Diaz blev med det samme et hit blandt kritikere såvel som publikum.

Og selvom hun måtte vente lidt endnu på det helt store gennembrud, kunne den nyligt udklækkede skuespillerinde pludseligt vågne op som sexsymbol, og magasinet Empire udpegede hende kort efter som nummer 13 på listen over “filmhistoriens mest sexede stjerner”.

Cameron Diaz
Cameron Diaz sammen med Justin Timberlake til premiere i New York.

Sætter sit hår som hun vil

Henover de næste par år tog karrieren hende omkring en håndfuld mindre filmproduktioner, inden hun i ‘97 konkurrerede med Julia Roberts om hovedrollen i filmen Min Bedste Vens Bryllup (som de begge var med i). Året efter var Diaz tilbage som ‘leading lady’ i den noget undertippede Vild Med Mary, hvor hun med titelrollen sikrede sig det totale gennembrud. De fleste husker sikkert scenen, hvor Mary sætter håret foran Ben Stillers karakter… som alle der har set den ved hvad det handler om Det er nok de færreste skuespillerinder, der kan slippe afsted med den form for humor kombineret med sådan et udseende, uden at blive sat i bås som naiv Hollywoodstarlet. Men Diaz er med sin charme og selvironi sluppet udenom dum blondine-mærkatet, og hun er i stedet lykkedes med at blive anerkendt som skuespillerinde med integritet og humor.

Cameron Diaz
Cameron Diaz, hot også som 40+.

Selvom Cameron Diaz nyder respekt for både sit arbejde og sin person, har hun også oplevet at blive forsøgt udnyttet. I 2003, kort inden premieren på storfilmen Charlie’s Angels: Full Throttle, blev hun opsøgt af fotografen John Rutter, der, som han forklarede, ville “sælge hende rettighederne” til nogle topløse billeder, hun som 19-årig havde ladet ham tage til en S/M-artikel. Diaz politianmeldte ham, og inden fotografen nåede at sælge billederne til andre, blev han idømt næsten 4 års fængsel for afpresning. En video af fotooptagelserne dukkede imidlertid op på et russisk website, men Rutter nægtede ethvert kendskab til lækagen. Skuespillerinden er heller ikke gået fri af Hollywoods paparazzi, og har ved flere lejligheder raset over deres manglende respekt for stjernens privatliv. I tre år dannede hun par med sangeren og skuespilleren Justin Timberlake, og sammen var de kendt blandt paparazzier for at bide fra sig. Timberlake og Diaz gik fra hinanden i 2007, og skuespillerinden havde på det tidspunkt absolut ingen planer om nogensinde at blive gift.

Cameron Diaz
Charlie’s Angels på tur. Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu.
Cameron Diaz
Cameron Diaz bar en meget udfordrende rød i filmen Vild med Mary, og hun er stadig glad for rødt.

Kærlighed og kildevand

Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt. Selvom Cameron Diaz har været i flere længerevarende forhold, afviste hun længe alle planer om ægteskab. “Jeg synes ikke, at vi skal leve i forhold baseret på gamle traditioner, der ikke længere passer til den verden, vi lever i”, udtalte Cameron Diaz, tilbage i 2005. Små ti år senere præsenterede veninden Nicole Richie hende for guitaristen Benji Madden, kendt fra Good Charlotte, og efter kun få måneder, giftede de sig i Beverly Hills, hvor de bor i dag.

I skrivende stund er det eneste annoncerede filmprojekt, den femte spillefilm i serien om Shrek, hvor skuespillerinden siden 2001 har lagt stemme til titel-troldens udkårne, Prinsesse Fiona. Men Cameron Diaz har også travlt med at promovere sine bøger. I 2013 fik Diaz stor succes med bogen The Body Book, og i 2016 udgav hun som 44- årig The Longevity Book.

Begge handler om at leve sundt, men også om at stå ved sin alder. Hun trækker på sin erfaring fra mange år i Hollywood, hvor frygten for alderen især fylder meget hos de kvindelige skuespillere. Igennem sine bøger, bidrager Diaz med et nyt syn på det at ældes, og det er måske netop det naturlige forhold til blandt andet sin alder, der gør, at hun stadig er vedkommende. Hun har ikke ladet Botox ødelægge hendes evne til at smile sit fantastiske smil, og hun kan også sagtens stadig grine af sig selv.