END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Batman | Gotham citys nye superhelt

Robert Pattinson er for nylig kåret som verdens smukkeste mand af Mads Michelsen foto: Getty Images
Robert Pattinson
Robert Pattinson trækker i den sorte kappe og Batman-masken i den næste film i serien.

Egentlig skulle Ben Affleck også have spillet rollen som Bruce Wayne alias Batman i den niende spillefilm fra Gotham City. Men personlige problemer og et overdrevent alkoholmisbrug fik ham til at melde pas. Det betød, at den talentfulde og karismatiske Robert Pattinson, 34, fik chancen i stedet. Filmen – The Batman – er planlagt til at få premiere den 1. oktober 2021.

Robert Pattinson har de senere år høstet stor anerkendelse for sine roller som vampyren Edward Cullen i Twilight Sagaen og senest i thrilleren The Lighthouse (2019). Selvom han efterhånden har været på rollelisten i 39 film, så er det nok en af hans første roller, han huskes bedst for: nemlig i Harry Potter-filmen Flammernes Pokal (2005), hvor han spillede rollen som Cedric Diggory – indbegrebet af en køn, engelsk kostskoleelev. Men det var musikken, der først fangede hans opmærksomhed: Allerede som 4-årig begyndte han at spille både guitar og piano.

Og som ung tjente han lidt småpenge ved at optræde på talentaftner på pubs rundtomkring i London. At det endte med en karriere som skuespiller, lå egentlig ikke ligefor. Ikke fordi han ikke havde talent. Snarere fordi hans lærere i skolen ikke anså en kreativ levevej som noget fornuftigt valg for ham. Alligevel meldte han sig som 13-årig under fanerne i den lokale teaterklub: The Barnes Theatre Company. Efter nogle år med backstage-opgaver fik han endelig chancen i forestillingen Guys and Dolls. Senere spillede han også med i Macbeth, Anything Goes og Tess of the d’Ubervilles. Her blev han spottet af en talentspejder, der overbeviste ham om, at han havde noget at give teater- og filmverdenen.

Starten gik over mindre biroller i et par fjernsynsfilm og Vanity Fair (2004). Han oplevede sågar at blive erstattet på rollelisten kort før premieren på teaterforestillingen The Woman Before af skuespilleren Tom Riley. Heldigt. For samme år spillede han rollen som Cedric Diggory i filmen Harry Potter og flammernes pokal. Med stor succes. Han blev ovenikøbet udnævnt til at være fremtidens britiske stjerne, og mange gange blev han betegnet som den næste Jude Law.

Robert Pattinson
Robert Pattinson og Kristen Stewart spillede sammen i Twilight-sagaen. Og indtil 2012 dannede de også par i privatlivet.

VIDENSKABELIGT SMUK BATMAN

Robert Pattinson har siden Harry Potter-filmen spillet med i en lang række kassesucceser. Succeser, der også forgyldte ham selv. Alene i 2013 viste en opgørelse i Glamour UK, at Pattinson var den næstrigeste kendte person i Storbritannien under 30 år med en formue på mere end 400 millioner kroner.

Og kassen bliver næppe mindre af rollen som Bruce Wayne i den nye film The Batman, der får premiere til næste år. En film, der endnu ikke er sluppet sig meget ud om endnu. Dog har Warner Bros. sendt en lille trailer ud med en særdeles dyster tone. Noget, der får Batman-fans til at spekulere på muligheden af en Bruce Wayne alias Batman, der jagter svaret på mordet på sine forældre i de tidlige år af Batman-sagaen.

Uanset hvilket plot filmen bygges op omkring, bliver det med Robert Pattinson i hovedrollen som den smukkeste Batman nogensinde. Og dét med udseendet skal tages meget bogstaveligt. Denne vinter blev han af den engelske tabloidavis The Sun kronet som verdens smukkeste mand! Ganske videnskabeligt. På de gamle grækeres ’guddommelige skønhedsskala phi’ scorede han 92,15 procent, når man sammenligner og vurderer øjnenes placering, panden, næsens længde og bredde, læber og hage. Og privatlivet? Tja, indtil videre har ingen formået at slå kløerne i Englands både smukkeste og særdeles velhavende Robert Pattinson