Snapsen er tilbage, Part 1

Vi er stolte af at præsentere første del af to artikler om Danmarks nye nationaldrik - snapsen! Første del tager hul på fortællingen om Snaps Bornholm og på et interview, hvor vi blandt andet bliver præsenteret for en sammensat menu, hvor snaps indgår i alle retterne. I begge artikler finder du også opskrifter på drinks, som helt sikkert vil vække både nysgerrighed og begejstring! Besøg Snaps Bornholm her: http://www.snapsbornholm.com.

Snaps Bornholm

Herover Blåbær og Citron

Simon Lorentzo, John Oxlade og Jesper Kleine er mændene bag Snaps Bornholm. Hver især har de forsøgt sig med deres egne chilisnapse, som efterhånden blev så gode, at venner og bekendte sørgede for, at de tog skridtet fra hobbyplan til produktion. I 2015 gik jagten således ind på en produktionspartner. Jagten endte på hele Danmarks solskinsø, hvor De Bornholmske Spritfabrikker har til i Nexø. Her udgjorde ægteparret Niels og Erna Frost Jensen den perfekte samarbejdspartner. I Niels fandt de tre en ligesindet, og snart herefter begyndte de fire at eksperimentere og lege med naturlige og økologiske ingredienser. Det fælles mål var en bornholmsk snaps af den fineste kvalitet. Kombinationen af de tre drømmere, den bornholmske snapseproducent, stolte traditioner og et moderne strejf viste sig at være helt igennem fantastisk. Resultatet blev en snaps, som pirrer nysgerrigheden og provokerer sanserne på bedst mulig vis. I dag står Snaps Bornholm klar med hele otte varianter - alle lavet på de bedste råvarer med stor fokus på økologi.

Herunder kan du læse første del af interviewet med drengene fra Snaps Bornholm.

God fornøjelse!

Herover snapsen Blåbær og Citron

Hvilken snaps er i selv mest stolte af og hvorfor?

“Det er som at vælge en favorit blandt sine børn - vi elsker dem alle lige højt! Vi er stolte af dem allesammen. De er gode i deres forskellighed. Hver snaps overrasker på sin egen måde. Hver snaps har sin egen særlige alsidighed. Hver snaps gør sig godt i forskellige sammenhænge, til forskellige smage og i sine egne cocktails. Mixet med kaffe eller til dessert - mulighederne er forskellige ved hver snaps.”

Hvordan finder i inspiration til nye varianter?

“Som udgangspunkt tager vi fat i kendte smage som for eksempel lakrids, chili, blåbær og hindbær. Disse enkelte smage forsøger vi så at matche op med lige præcis den ingrediens, som kan tilføje noget nyt og unikt. Der ligger som regel utallige forsøg bag den helt rigtige kombination. Mange faktorer som mængden og koncentrationen er i spil!” Herover henholdsvis Hindbær, Ingefær og Granatæble og Lakrids

Har i et forslag til hvordan og til hvad vores læsere kan nyde jeres snapse?

“Det har vi i hvert fald. Herunder har vi samlet en snapsemenu, som passer til en omgang tapas, hvor smagende er gennemgående i retterne.”

1. Tigerrejer stegt i chili, hvidløg og citron. Toppet med mangochutney og krydret med lime og honning. Pyntet med koriander. Hertil snapsen Chili 1.
2. Udhulet agurk med rosastegt oksefilet marineret i saften fra en agurk med dild og havtorn. Pyntet med urter, ristede svampe og friskkværnet peper. Hertil snapsen havtorn, dild og agurk.
3. Rygeostcreme lagt på en bund af figenkompot og sprødt, saltet rugbrød. Pyntet med skovsyre. Hertil snapsen Figen.
4. Rosastegt snapemarineret andebryst med ovnstegte kartofler vendt i olie og revet ingefær. Lagt på en frisk kålsalat. Hertil snapsen hindbær, ingefær & granatæble.
5. Vanilje og smørstegt kammusling, lagt på en limecreme. Pyntet med syltede løg og ørredrogn. Hertil snapsen vanilje.
6. Citron og honningmarineret svinemørbrad lagt på en bund af ristet paranødder. Toppet med grønkålschips og pyntet med blåbær og citrontimian. Hertil snapsen blåbær og citron. Herover Figen

I foreslår selv at lave drinks med snaps - hvor kom den idé fra og hvad er tanken bag?

“Ligesom man udenlands finder for eksempel gin/tonic og sangria som landenes respektive signaturcocktails, så skal vi selvfølge også have det i Danmark! Og de skal selvfølgelig laves på Danmarks helt egen opfindelse - snapsen. En fornøjelig og positiv overraskelse, som vi tror på kan lægge til historien om vores hyggelige lille kongerige.”

Her slutter første afdeling af artiklen. Følg med næste gang, hvor vi blandt andet byder på flere fantasifulde og innovative opskrifter, og hvor vi skal høre om Snaps Bornholms drømme for fremtiden.