Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Nede på jorden i 17. sals højde

På toppen af Københavns Nordhavn er man højt oppe, men ikke længere end at restauranten på øverste etage, stadig har kontakt til den gamle kornsilos rødder. "Hva Drikker Mølr" står der passende over baren, og de fleste københavnere kan nok huske ordene, der i mange år prydede bygningens dengang noget mere rå og upolerede facade – helt deroppe, hvor det næsten ikke var til at begribe, hvordan det nogensinde var blevet skrevet. I dag kan det være svært at genkende siloen, som har fået et futuristisk ydre og er gjort beboelig indeni. Udsigten ind over byen, får en til at føle sig mægtig, og vender man sig mod vandet, byggepladserne og gammel industri åbner nye muligheder sig op. AF NANA NØRGAARD FOTO: MICHAEL ELLEHAMMER
Restaurant Silo
Udsigten fra restaurant Silo er intet mindre end bjergtagende.

Restaurant Silo

“Hva Drikker Mølr” står der passende over baren, og de fleste københavnere kan nok huske ordene, der i mange år prydede bygningens dengang noget mere rå og upolerede facade – helt deroppe, hvor det næsten ikke var til at begribe, hvordan det nogensinde var blevet skrevet. I dag kan det være svært at genkende siloen, som har fået et futuristisk ydre og er gjort beboelig indeni. Udsigten ind over byen, får en til at føle sig mægtig, og vender man sig mod vandet, byggepladserne og gammel industri åbner nye muligheder sig op.

Ud af den nedrivningstruede kornsilo har innovative og ihærdige bygherrer i selskab med arkitekterne fra Cobe skabt en imponerende bygning på 18 etager. Øverst oppe i den arkitektoniske genistreg ligger Silo, en 900 m2 stor restaurant, der kan bryste sig af at have byens bedste udsigt, og det overvældende vue lader også til at have influeret menuen. Havet er repræsenteret i form af fisk og skaldyr, det gamle København anes i de ærlige anretninger og de eksotiske detaljer som harrissa og dadelpuré ophøjer retterne og byder byens nye borgere velkommen. Køkkenet er inspireret af klassisk bistro med delikate retter, der smager af noget, og her er ikke tale om miniature-portioner uden bid.

Højtravende uden at være højrøvet

Det har været vigtigt for bygherren, arkitekten og restauratøren at åbne københavner-ikonet op og gøre Restaurant Silo til en tilgængelig oplevelse, for selvom bygningen og beliggenheden snildt kunne gøre priserne i menukortet skyhøje, er de ikke skruet i vejret. Det er muligt at droppe ind en hverdagsaften i sit afslappede tøj og nyde en enkel ret i restaurantens bløde sofaer eller på en høj stol i baren.

 

Den eksklusive indretning er holdt i afdæmpede toner, der behager øjet, stemningen og lyset er varmt, og møblerne er mere end indbydende. Rummet kan mærkes. Strukturerne i indretningen, fra træstolenes årer, til den prikkende blomst på bordet, de bløde veloursofaer og tråden i den kraftige dug, gør et besøg på Silo til en sanselig oplevelse, både fysisk og mentalt. Hertil kommer, at der på hvert bord er placeret en kikkert, så byen, der kan føles lidt langt væk, når man sidder helt oppe på 17., igen kan komme tæt på. Udsigten er svær at slippe, og man kunne snildt sidde i timevis og observere vandflyveren, der passerer forbi i øjenhøjde eller byens funklende lys fra hundredvis af københavnerhjem.