Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Hemmelig luksus i Smålandshavet

Rene sandstrande. Luksus og velvære. Økologisk gastronomi. Smukke naturoplevelser på en blot 155 hektar lille ø gemt af vejen midt i Smålandshavet ved indsejlingen til Storstrømmen. Et smut væk fra Alfarvej som det blot kræver 25 minutters sejlads fra Kragenæs på Lolland at nå frem til. Eller en landing på øens miniature flyveplads, der tillader mindre fly at lande og lette. Vejrø er en lille dansk perle, der giver ro i sjælen. Af Claus Vesterager Martinus - Foto: Vejrø-Gruppen
Vejrø
Fyrtårnet på Vejrø som i dag fortsat er i drift og leder skibe sikkert igennem Smålandsfarvandet

Vejrø

Tidligere var det hjemsted for et mindre landbrugssamfund. Omkring 1925 havde Vejrø 76 faste indbyggere. Der var skole, købmand, mejeri, fyrtårn og kirke. Men med tiden affolkedes øen. Som så mange andre små samfund i udkantsdanmark. De 155 hektar er i dag ejet af Kim Fournais, der er direktør i Saxo Bank. Han opførte i 2012 Hotel Blæsenborg, omlagde driften af øens jorder til økologisk landbrug, byggede et par fantastisk smukke drivhuse til orangerier, hvor der dyrkes grøntsager, frugt og urter til øens restaurant og til den lille gårdbutik.

I dag er livet på Vejrø forbeholdt gæster, der enten sejles til hotellet med Vejrøs båd fra Kragenæs eller i egne både, som sikkert kan fortøjes i marinaen, der har plads til op 85 både.

Vejrø
Vejrøs marina som har plads til op 85 både. Øen er åben for sejlerne, når havnepengene er betalt..

Endelig er der anlagt en landingsbane, der giver mulighed for at såvel mindre privatog taxifly som helikoptere kan lande sikkert og godt.

Udsigten fra luften er ganske fantastisk. Men ankomsten fra søsiden til Vejrøs marina tager pusten fra de fleste, når noget af Danmarks mest enestående natur folder sig ud på begge sider af Smålandshavet: Den skovklædte kystlinje på Sjælland, mens den nedgående sol stråler ned over over Lollands marker mod syd.

”At komme sejlende til vores ø, er en helt usædvanlig og speciel oplevelse. De fleste førstegangs besøgende overraskes af vores lille paradis i Smålandshavet.” forklarer direktør Lea Lohse.

Vejrø
Netværksjagter på harer, fugle og råvildt afholdes i sæsonen.
Vejrø
Vejrøs marina, gourmet-restauranten Skipperly og hotel tiltrækker mange gæster i sommerhalvåret.
Vejrø
Der er stenstrand på Vejrøs ende side og sandstrand på den anden.

”Hvad enten vores gæster kommer for at deltage i et virksomhedsevent, bryllup eller for at holde ferie, vil alle fra begyndelsen blive overvældet af Vejrøs unikke atmosfære.”

Tidligere krævede det egen båd for at opdage og nyde livet på Vejrø. Men efter Hotel Blæsenborg stod færdigt – har Vejrø selv investeret i en hurtig båd, som henter gæsterne i Kragenæs havn, så alle har mulighed for at opleve denne danske perle, der som få andre steder i landet, kan give en ro i sjælen.

Øens bebyggelser – tidligere hjem, købmandsbutik, fyrtårn og skole – er restaureret og fungerer i dag som stilfulde gæsteboliger. Landbrugsproduktionen er genoptaget – og leverer i dag økologiske råvarer til Restaurant Skipperly, der bygger på det enkle princip: Fra mark til mund.

Vejrø
Økologi og bæredygtig energi spiller en stor rolle på Vejrø.

”Hele øens landbrugsproduktion lige fra markens afgrøder til lammene, svin og vildt er økologisk. Det er lidt af en udfordring uden for vækstsæsonen, hvor restaurantens kokke må anvende øens vilde planter og urter,” fortæller Lea Lohse.

Vejrø tiltrækker mange virksomheder, der arrangerer events for deres ansatte eller forretningsforbindelser. Det har været en succes. Ikke mindst fordi Vejrø på fortrinlig vis leverer enestående oplevelser en masse: Jagt, lerdueskydning eller udendørs madlavning på gourmetniveau.

Vejrø
Vejrø tiltrækker med sin marina og placering midt i Smålandshavet mange lystsejlere.
Vejrø
Køkken på restaurant Skipperly leverer madoplevelser i særklasse.
Vejrø
Den økologiske landbrugsproduktion omfatter både fåre- og svineavl.

”Vores ø kan levere en hel unik oplevelse for en virksomheds ansatte eller danne baggrund for et fantastisk kundeevent. Den lille ø, naturen og den uformelle atmosfære gør, at man oplever hinanden på nye måder. Og dét samtidig med, at den uforstyrrede ro, havet og den åbne himmel sikrer luft og rum til hver enkelt.”

”Efter blot en halv time på øen, ser alle på hinanden med nye øjne. Det er ganske enkelt afslappet ned-på-jorden-luksus.”

Vejrø
Væksthusene tjener et dobbelt formål: Her dyrkes der grøntsager og urter til køkkenet.

Oven i hatten kan Vejrø tilbyde en lang række oplevelser. Gåture i naturen giver sig selv. Men herudover er det muligt at spille tennis, badminton, bueskydning og dyrke vandsport eller at indtage den store legeplads med piratskib..

”Vores gæster siger, at der ikke er andre steder, hvor man kan opleve den specielle atmosfære, som man finder på Vejrø. Det er også usædvanligt at finde gourmet restaurant eller overnatning i luksusklassen på danske småøer.” slutter Lea Lohse.

Vejrø
Vejrøs placering midt i Smålandshavet byder på enestående naturoplevelser.
Vejrø
Restaurant Skipperly serverer økologisk gourmetmad baseret på øens egne råvarer.