END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

The Knives

I den lille Toskanske by Scarperia nær Firenze har knivsmedjerne siden en gang i 1400-tallet ligget side om side. Og familienavnet Saladini har i fire generationer været uløseligt forbundet med nogle af verdens smukkeste knive med skæfter af bøffelhorn, oliventræ eller ibenholt. De er velbalancerede og kan slibes igen og igen. Af Claus Vesterager Martinus.
The Knives
Foto: Mikkel Heriba. Styling: Christine Rudolph

Søllerød Kro, Brdr. Price og Restaurant KÖD i såvel København som Oslo har taget Saladini-knivene til sig som den foretrukne steakkniv, der ledsager den velstegte Côte de Bouef.

Ganske enkelt fordi knivene fra Saladini er et sublimt redskab. En steakkniv uden det ellers obligate grillskær, der på en middelmådig kniv kun formår at flosse kødet op i trevler. En kniv med et skarpt knivblad, der med næsten kirurgisk præcision skærer sig gennem bøffen. Og ikke mindst en smuk kniv, der med sit skæfte i ibenholt, bøffelhorn eller oliventræ klæder ethvert veldækket bord. Leonardo Saladini er fjerde generation af den verdensanerkendte smedefamilie, der med base i den lille toskanske by Scarperia har kunnet kalde sig coltellinaio – eller slet og ret: Knivsmed.

The Knives

Sammen med vennen Giacomo Cecchi har de sammen skabt en verdensomspændende succes, hvor de forener en århundrede gammel tradition med moderne italiensk design. Men at de også har formået at skabe et marked for knivene i Danmark og resten af norden er faktisk lidt af et tilfælde. Under en ferie i Italien fandt Søren Skydt-Nielsen vej til Saladini-smedjen i Scarperia. ”Det var en fantastisk oplevelse at se, hvordan de skar, sleb og polerede et stykke oliventræ eller bøffelhorn til et perfekt skæfte. Især steakknivene uden de ellers så traditionelle grillskær var en øjenåbner.” ”Vi arbejder efter gamle metoder, som maskiner ikke kan overtage. Hver kniv vi arbejder på, er unik. Vi giver en del af os selv til hver eneste kniv. De små afvigelser, som man måske ikke ser ved første øjekast, er håndværkerens personlige præg. Det giver kniven sjæl,” siger Leonardo Saladini.

Læs mere på saladini.dk

The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives
The Knives