END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Ph Grand Piano

Det er dansk design i verdensklasse. Tysk kvalitet på højeste niveau fra Blüthner. Resultatet er det mest unikke og luksuriøse piano, der tænkes kan. Med de svungne bed i stål eller højglanspoleret aluminium og glaslåg er det ganske enkelt exceptionelt. Skabt tilbage i 1930-erne med klar reference til den tyske Bauhaus designskole af den danske designer og forfatter Poul Henningsen. Af Carl Mikkelsen - Foto: Copenhagen Design House
Ph Grand Piano
"Det er et unikt instrument, der taler direkte til kunstnere." Søren V. Svendsen – direktør i Copenhagen Design House

Det er undskyldeligt, hvis billedet af et piano for de fleste manifesterer sig som en ibenholtsort træboks med solide træben. Hvis det ikke lige var for låget, er musikken lukket effektivt inde i kassen. For PH alias forfatteren, samfundsrevseren og designeren Poul Henningsen virkede det lidt underligt. ”En violin tager man jo ud af violinkassen, når man spiller. Et pianos indpakning er mest af alt et møbel. Jeg ville genskabe det som et instrument og måske endda forbedre lyden,” fortalte han til det danske møbelmagasin Mobilia i 1964.

Hvad han skabte, var et piano i tidens ånd med et stærkt funktionelt formsprog. Funktionelt og med en klar inspiration fra Bauhaus-stilen, som i starten af 1930-erne prægede mange designere i såvel Tyskland som Danmark. Hvis pianoet var en lukket bog, ville PH åbne den. Gøre lyden synlig. Låget blev udførte i tidens nyeste materiale: Plexiglas. Siderne blev beklædt med rødt oasis-gedeskind. De svungne ben blev fremstillet af stål eller højglaspoleret aluminium.

I 1931 var det ganske enkelt et piano af en anden verden. En transparent skønhed. Uanset om det står på en scene, et klassisk hjem eller en stue med minimalistisk møblement, ser det fantastisk ud. Som selve designet er lyden brillant og krystalklar. Og her næsten 90 år efter Poul Henningsens Grand Piano så dagens lys, begejstrer det stadig musikere over hele kloden.

Søren V. Svendsen – direktør i Copenhagen Design House – fortæller: ”Det er et unikt instrument, der taler direkte til kunstnere. Det er et piano, der er af en anden verden. Ikke mindst fordi vi i dag kan levere pianoet i materialer og farver, der passer ethvert hjem eller scene. Læderkanten kan være sort, hvid eller rød. Ben og pedaler leveres i guld, sølv, sort eller aluminium.”

PH Grand Piano koster i dagens priser fra små 800.000 kr. Og har du ikke lige dét beløb på kontoen kan du se det på såvel Metropolitan Museum i New York og Designmuseum Danmark i Bredgade i København.