END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Mormor og tigrene

Mormor på 31 er en travl, ung kunstner med rigtigt mange forskellige projekter i kog. Han bor i Aarhus hvor han har sit atelier hjemme i sin store lejlighed på Frederiksbjerg. “Jeg fandt ud af jeg hele tiden sidder i et tog eller et fly på vej til næste opgave, så beslutningen om at flytte atelieret hjem var helt naturlig. Udover at jeg har to meter til arbejdet er der kun 1,5 meter ud til køkkenet!” Fortæller Mormor med det borgerlige navn Kristian Bruun.
Mormor

Meget hjemme kan man ikke påstå at kunstneren har været på det seneste. Lige nu er han i gang med et større samarbejde med BIG Arkitekter både i Aarhus og Taiwan. Derudover har han netop færdiggjort et større vægmaleri i fjeldbyen Gol i Norge, udsmykket en cocktailbar på Nørrebro, blevet huskunstner for Nordea Fonden, udgivet en bog til regeringen for Miljø og Fødevarerstyrelsen, udsmykket den Royale Suite på Hotel Marriott i København, lavet en ny kampagne med Sex og Samfund, stået for vægmalerierne på en efterskole i Jylland samt påbegyndt et nyt samarbejde med Nørrebro Bryghus.

Hør Mormor fortælle om både tigre og Batman i videoklippet herunder.

Hvorfor navnet mormor?

Jeg startede som gadekunstner for mange år siden og brugte dengang kunstnernavnet Mormor. Det var en reference til min egen mormor, som jeg havde et rigtigt tæt forhold til. Når jeg besøgte hende, var der altid dækket fint op til kaffe - hendes opdækning gengav jeg med porcelæn ude på gadeniveau rundtomkring i Aarhus. Senere tog jeg navnet videre med ind i mine tegninger og malerier.

Hvordan arbejder du?

Det meste af min arbejdstid går med udsmykninger og samarbejder med forskellige organisationer. Ofte skal mine kunder bruge et løft i omgivelserne i form af et vægmaleri eller bruge et visuelt stærkt univers til formidling af viden, ideer og den slags.

Mormor

Hvis jeg for eksempel skal lave et stort vægmaleri hos et firma eller et gymnasium, kan jeg godt lide at besøge stedet før opgaven startes. På den måde får jeg en god fornemmelse for hvilket sted, der er tale om, hvem der har sin daglige gang på stedet og hvilke historier, der knytter sig til det sted.

Jeg elsker at give folk en lille aktie i værket, forstået på den måde at små bidder af deres tanker, ideer og historier kommer med ind i selve værket. Processen med at møde en kunstner og det dialogbaserede samarbejde, der kommer ud af det, er rigtigt positiv for både processen og det færdige kunstværk.

Mormor

Det betyder for eksempel, at et helt gymnasium er vildt engagerede i tilblivelsen af en ny udsmykning. Det er jo også en lidt sjov ting at kunne tage sine børnebørn i hånden om 50 år og vise dem en lille bid af et vægmaleri, som indeholder nogle af dine egne inputs. Metoden med at skabe nye, unikke værker lavet specifikt til ét sted er også meget sjovere for mig. På den måde bliver mine opgaver ved med at være nye og spændende at udføre, mens jeg hele tiden lærer en masse nye mennesker at kende.

Tigrene går igen i mange af dine malerier. Vil du fortælle lidt om dem?

Tigerne kom ind i mine værker efter et møde med New York Department of Cultural Affairs angående en udsmykning af en ny politistation i South Bronx. Jeg fik desværre ikke opgaven men tog en hel masse inspiration fra byen med hjem. Jeg er helt vild med de gule trafikskilte og taxaer, der præger byen, så jeg besluttede mig for at arbejde videre med dén farve. Det blev så til storbytigerne.

Jeg har altid et tema i mine motiver og forskellige perioder, hvor disse motiver kommer med. Lige nu er jeg altså så i en tigerperiode.

Mormor

Hvad sidder du og arbejder med lige nu?

Lige nu sidder jeg og laver to værker for en arkitekt, der skal sendes til Texas, USA. Derudover er jeg ved at planlægge et større projekt til folkemødet på Bornholm, forhandler udsmykning med en restaurant på Frederiksberg, arbejder på et nyt projekt for Nørrebro Bryghus og så har jeg sendt skitser på en stor skulptur til en bygherre i Taiwan. Mange af de projekter jeg sidder med er tavshedspligtige, indtil de er offentligtgjort, så jeg kan desværre ikke sige mere lige nu. Men det bliver godt og spændende!

Mormor

Hvordan er du kommet hertil?

Jeg er utroligt stædig, og jeg har ikke en plan B. Det er 100% eller ingenting. Derudover har jeg bygget et netværk op over de sidste otte år ved at lave et ton af forskellige projekter. Det er alle de sene nattetimer, alle de gratis projekter, alle de mange, mange tusindvis af timer, der nu begynder at betale sig. Derudover er jeg ikke bange for at indgå kommercielle samarbejder, og jeg elsker også hele forretningsdelen i kunst. Nu flyver jeg med vandflyveren imellem Aarhus og København. Det er sgu da mega sjovt!

Om sit arbejdstøj fortæller mormor

Jeg elsker tøj og ender derfor altid med at arbejde i mit normale tøj - det er simpelthen det jeg føler mig bedst tilpas i. Mit lokale renseri er derfor meget glade for at have mig som kunde, da der næsten altid kommer malerpletter ud over det hele.

Mormor

Om engagement

Jeg lever et pandekageliv forstået på den måde at mine samarbejdspartnere og kunder altid får 100% af mig, når jeg er på et projekt. Det betyder et ekstremt stort fokus på udførelsen af en given opgave - ofte 10 timer om dagen i lang tid. Derfor er afslutningen af en veludført opgave altid en stor lettelse. Når jeg har fri mellem mine mange rejser, sørger jeg derfor for at se min smukke kæreste, mine skønne venner og familie - læse gode bøger, træne som en sindsyg og spise super sundt.

Mange tror at drømmen om at leve fuld tid af sin kunst, er en eller anden slags lalletilværelse, hvor man står op kl. 10 hver dag og gør, hvad man vil. Det kunne ikke være mere forkert. God kunst er mega hårdt arbejde! Og du bliver vurderet på resultatet hver evigt eneste gang.

En moderne kunstner står tidligt op, har styr på international jura, kontraktarbejde, formidling til pressen, branding, forretningssans, går til virkeligt mange møder, leverer til deadline, netværker, finder ny inspiration, forstår en professionel dialog, styrer webshop og revision, forhandler løn samt sørger for at samarbejdspartnerne er glade og trygge. Alle de her ting har jeg skullet lære uden nogen sinde at færdiggøre mere end en HF..

Mormor
Mormor

Hvor køber folk din kunst og hvordan kan de finde dig?

Jeg sælger en hel del værker til både private, det offentlige og store virksomheder. En stor del sker gennem min webshop, hvor jeg dagligt har rigtigt mange besøgende. Derudover elsker jeg at få besøg i mit studio, det er altid hyggeligt at møde folk ansigt til ansigt og give et indblik i processerne bag værkerne. Tit tager folk deres børn eller hund med.

Jeg vil skyde på jeg indtil videre har solgt over 6.000 værker til folk - mest i Danmark men også i resten af verden.

Mormor

Hvordan finder folk mig? Jeg er faktisk lidt i tvivl.. Jeg ved at en pæn del mennesker får øje på min streg gennem mine mange udsmykninger rundt omkring på restauranter, tegnestuer, kontorer, mødelokaler, skoler og gymnasier. Derudover er jeg så heldig at have en hel del mennesker, der følger mig på Facebook og Instagram, og så skader det selvfølgeligt ikke at lave en hel masse workshops med massere af deltagere.

Har du en bucketlist med ting du mangler at få gjort?

Helt bestemt! Jeg vil selvfølgelig ikke afslører alle punkterne, men jeg kunne utroligt godt tænke at lave et projekt i Afrika, male et fly og lave et stort udendørs gavlmaleri på Manhattan. Derudover har jeg stort ønske om at gøre mange af mine projekter mere fællesskabsorienterede, så vi alle sammen kan komme hinanden lidt mere ved.

Mormor

Kigger du nogensinde tilbage?

Meget sjældent må jeg sige. Jeg er altid 100% fokuseret på den opgave jeg sidder med. Så snart den er afleveret, er mit fokus på de næste opgaver jeg har. Det er min process. Når jeg så en sjælden gang imellem alligevel kigger gamle billeder igennem tænker jeg, SHIT! hvor har jeg lavet meget og mødt mange mennesker!

De oplevelser jeg husker allerbedst er faktisk mine arbejdsrejser til New York, Taiwan eller en bjergtop i Norge, hvor mine nærmeste naboer var en flok får jeg kom til at lukke ind i min baghave. Jeg skal selvfølgeligt øve mig lidt mere i at fejre mine projekter, når de er veloverståede. For eksempel ved at gå ud og spise noget sindsygt god mad.

Mormor
Mormor

Hvor kan vi se mere?

På min hjemmeside - mormorandme.com
På min webshop - mormorandmeshop.com
På Instagram - mormorandme
På Facebook - Mormor

Mormor

Kan du komme i tanke om en sjov oplevelse du har haft i forbindelse med din kunst?

Ja! Her får I historien, jeg kalder for ‘kunst-mission’:

Sidste år smuttede jeg uanmeldt ind på en tidligere statsministers kontor i København. Her placerede jeg et af mine værker, og skyndte mig ud, uden at blive opdaget. Tre dage senere modtog jeg en mail fra vedkommende, der var virkelig overrasket og vildt begejstret. Værket er nu blevet hængt op hjemme hos det tidligere statsoverhoved. Hvem vedkommende er, kan jeg selvfølgeligt ikke afsløre her.

Find os på Instagram her, hvor vi vil dele flere billeder fra vores besøg hos Mormor med det borgerlige navn Kristian Bruun.

Mormor
Mormor