END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Ibiza Bohemian Life

Drømmen om Ibiza er ikke kun drømmen om druk og dunkende discorytmer. Der findes en international in-crowd med en brændende kærlighed til øen med de hvide huse. De har skabt deres egen Ibiza-livsstil, afslappet, chic, med fokus på æstetik og nydelse. De ejer de smukke huse rundt om på øen og når de er der, hengiver de sig til et liv som luksusbohemer. For dem er er drømmen om Ibiza ensbetydende med betagende udsigt over Middelhavets azurblå vand fra villaerne, som de har indrettet i afslappet bohemestil, og som ligger på oleanderduftende bjergsider og flankeret af palmer, cypres og pinje. Allerede tilbage i 1950erne forelskede Hollywoods stjerner sig i den lille smukke ø, og med sine uberørte strande i små skjulte vige og charmerende landsbyer med afslappet atmosfære blev Ibiza snart hemmeligt retreat for et lille eksklusivt jetset. AF VIBE NØRGAARD FOTO: GETTY IMAGES.
Ibiza
Allerede tilbage i 1950erne forelskede Hollywoods stjerner dig i den lille smukke ø.

Den hvide ø med den store tiltrækningskraft

Allerede tilbage i 1950erne forelskede Hollywoods stjerner sig i den lille smukke ø, og med sine uberørte strande i små skjulte vige og charmerende landsbyer med afslappet atmosfære blev Ibiza snart hemmeligt retreat for et lille eksklusivt jetset.

Hippierne

Efter stjernerne kom hippierne. Mens naboøen Mallorca tilbage i 1960erne og 70erne blev mål og – vil mange sige – offer for masseturisme, blev Ibiza mål for hippier og beatniks, der blev tiltrukket af øens dengang primitive skønhed, de lave leveomkostninger og befolkningens store tolerance. De valfartede til Ibiza, og de blev der. Rigtig mange slog sig ned som kunstnere og kunsthåndværkere og byggede værksteder, hvor de stadig frembringer det håndværk, der er en del af den helt særlige bohemestil, man finder i øens eksklusive villaer.

Vilde fester

I 1970erne begyndte de i dag så berømte klubber at skyde op på øen. I starten var det hippierne og jetsettet, der festede der, men op gennem 90erne blev Ibiza stedet, hvor horder af unge festede, drak og tog stoffer. I dag er antallet af klubber og tilrejsende unge festturister dalet. Der er stadig gang i den på barerne, især i San Antonio, men uden for de store byer ånder alt fred og ro, og i dag er øen en blanding af lokale, internationale jetsettere, stjerner, gamle hippier, kunstnere og designere, som har det til fælles, at de elsker Ibizas tilbagelænede bohemestil, og som har slået sig ned i smukke huse rundt om på øen.

Villaerne

Villaerne er æstetiske, stilen hvid med islæt af øens arkitektur, blandet med moderne minimalisme. Linjerne er rene, udsigten altid formidabel. Der er skygge under træerne, og poolens farve konkurrerer med Middelhavets. Villaerne er oaser af skønhed, de er luksuriøse tilflugtssteder for de travle med utallige terrasser, loungestemning, dyrt internationalt design blandet med fund fra de lokale hippiemarkeder.

Berømtheder fra hele verden holder fri i kæmpemæssige villaer, der lige så godt kunne være taget ud af en Hollywoodfilm, mens verdens dyreste fodboldstjerne bor tæt på hinanden i luksusresorts på Talamanca Beach, hvor de har købt dyre lejligheder.

Blandt verdens internationale jetset er der også tradition for at leje sig ind i øens luksusvillaer. Paris Hilton, der hvert år er DJ i den eksklusive natklub Amnesia, er en af dem, der lejer. Det kunne være den kridhvide Villa Rolia, et modernistisk mesterværk med udsigt helt til naboøen Formentera til mellem 30 og 60.000 kroner pr. nat.

Ibiza
Ibiza er karakteriseret ved sine mange små skjulte bugter med fine sandstrande, hvor man nyder livet og en dukkert i det azurblå vand, inden turen går tilbage til villaen eller måske ud på en af øens mange klubber.

Rockstjernens datter

På Ibizas nordøstlige side ligger Villa Can Rocas, en finca fra 1600-tallet med bjergtagende udsigt over havet. Ejendommen er nænsomt restaureret og rummer den vildeste luksus, og kvinden, der residerer her, er da også datter af en af verdens største rockstjerner, Mick Jagger. Jade Jagger, smykkedesigner og medlem af det internationale jetset, har renoveret ejendommen i eksklusiv bohemestil med islæt af disco og techno. Designjunkier vil elske huset med dets uendelige rum, fyldt med designermøbler kombineret med indiske og lokale tekstiler, og det samme vil madentusiaster, for køkkenet er i den absolut eksklusive ende – og med maskineri fra Electrolux Grand Cuisine. Ude i haven vokser mandeltræer, citrontræer og oliventræer, hvis frugter er lige til at plukke og lade indgå i de gastronomiske udfoldelser. Landskabet, hvor villaen ligger, er præget af ro, stilhed og skønhed – men Ibiza er og bliver også en partyø, og for at fuldende indtrykket af rockstar-boheme er der hængt discokugler op i palmerne, der omgiver poolen.

Bohemet livsstil

Dagene går med at bade ved nogle af Europas mest paradisiske strande. Det kan være Cala D’Hort, med udsigt til den fascinerende klippeø Es Vedra, der stikker 400 meter op af vandet midt i det azurblå hav. Eller i en øde lagune, som ingen andre har fundet, og som man har helt for sig selv. Måske spiser man frokost med vennerne på en plads i en af øens små landsbyer. For eksempel Santa Gertrudis, hvor man også kan browse rundt i de små butikker og finde tæpper, glas eller krukker til villaen eller besøge Sluiz, et veritabelt boligmekka, indrettet i et kæmpe lagerlokale og fyldt med inspirerende interiør fra hele verden: marokkanske teglas, mexicanske tæpper og asiatiske tekstiler. Hvis det er onsdag, går turen muligvis til The Hippi Market – hippiemarkedet over dem alle – i byen Es Cana, hvor man føler sig hensat til 70'erne med langhårede hippier i farverige klæder, sandaler og pandebånd. Tilbage i villaen trækker poolen, der kommer gæster, og måske ender man på en af øens klubber, måske bliver man bare i villaen og nyder stjernehimmelen.

Lyst til at prøve?

Der er næppe noget andet sted i Europa, hvor man kan finde den samme enestående kombination af det autentiske og jordnære og det trendy og opulente som på Ibiza, Har man lyst til at prøve livsstilen af, er der mange muligheder for at leje et hus på Ibiza, f.eks. Atraveo.com eller den mere luksuriøse villarentalibiza.com eller villasibiza.com. Der er mange prislejer, men billigt er det ikke. For den vildeste luksus kan man komme til at betale 20-30.000 kr. pr. nat. Vil man købe gælder det samme. Det er muligt at købe en lækker villa for 12-14 millioner kroner. Men der er også langt dyrere huse.

Endnu en ø

Ibizas lillesøster Formentera ligger kun en lille færgetur fra Ibiza. Her mødes in-crowden for at nyde de jomfruelige strande, som er nogle af Europas aller bedste, og bade – fortrinsvis uden tøj på – i det azurblå hav, for at dykke og for at spise fisk og paella og danse om aftenen.