END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Den tidsløse herrefrakke

Følg vores herrejakkeguide, og du skal ikke bekymre dig om, hvad der er trendy næste sæson. Vi tager et kig på de mest tidsløse herrefrakker.
Den tidsløse herrefrakke

En frakke er et must-have i enhver mands garderobe. Hvis du vil holde dig varm og stilfuld på kolde vinterdage, er det vigtigt at have en, to eller flere velvalgte frakker derhjemme. Vær forberedt på kolde, snefyldte og blæsende dage, men også til de solrige og varme dage til efter- og forår. Herrefrakken kan løfte ethvert outfit til at være stilrent og classy, uden at være ”fint”. Med det sagt går en frakke selvfølgelig også perfekt med et jakkesæt. Herrefrakken kan bæres med alt fra afslappet tøj, hoodies og sweatpants, til støvler, skjorter, chinos og så videre. Mulighederne er næsten uendelige. Tag et par fede sneakers på til bukser i flannel og fløjl eller et par jeans. Som alternativ kan en tyndere herrefrakke bæres over eksempelvis en cowboyjakke eller foret vest.

Se vores udvalg af frakker her

En version af frakken, som vi kender den i dag i dens mange former, har eksisteret i århundreder. Og som så meget indenfor herretøj stammer den fra militæret, som en form for kamppåklædning til koldt vejr, der blev båret over en almindelig uniform. Frakken var oprindeligt skræddersyet tæt til kroppen, men blev løsere i 1800-tallet, da den også blev populær blandt civile. Lige siden dengang har de mest populære og traditionelle farver været sort, grå og marineblå. I nyere tid er de ”gamle” farver stadig moderne og tidsløse, men man finder også frakker i et væld af mere livlige farver, tern og andre mønstre.

Den tidsløse herrefrakke

Guide til 4 forskellige typer af frakker

Uldfrakke

I den smartere ende af spektret finder vi uldoverfrakken. Tidløs, stilfuld og uendelig alsidig. Denne her jakke har en evne til, takket være de rene linjer og den klassiske form, at løfte ethvert outfit. Uldoverfrakken er den slags frakke, du kan smide på, uden at tænke videre over hvad du har på, sikker i den viden, at det kommer til at bringe dagens outfit sammen. Uanset om det er et tredelt jakkesæt eller en hoodie og et par sweatpants.

Duffeljakken

Britisk efterårs- og forårsvejr har få fordele, men det har givet masser af tid til at skabe stilede jakker, dog er få lige så stilede som duffeljakken. Duffeljakken er en klassisk britisk frakke og har sine rødder i den britiske flåde. Den lange silhuet og det tykke stof var standardudgaven. Lige så meget hjemme i byen, som på ombord på en fregat, så er duffel jakkens største styrke alsidigheden.

Den tidsløse herrefrakke

Peacoat

En peacoat er en kort dobbeltradet frakke, med en bred revers. Traditionelt set fremstillet af kraftig uld i en marineblå farve, blev peacoaten oprindeligt, som duffeljakken, også båret af sømænd, denne her gang fra den amerikanske flåde. I moderne tid er den blev et smart valg for alle typer af mænd.

Parkaen

Den klassiske parka, oprindeligt skabt af inuitter, er nu blevet ”moderniseret”. Resultatet er en frakke der kan holde til vinterens kulde og efter/forårets regn. Den er typisk fyldt med dyn eller syntetiske fibre og har ofte en pelsforet hætte. Takket være deres varme design og afslappet æstetik er parkas perfekte til udendørsudflugter, som f.eks. at tage på stadion og se sit yndlingsfodboldhold.

Konklusion

Uanset hvilken frakke man vælger til sin garderobe, så er det gennemgående element, at herrefrakken er en af de vigtigste essentials i garderoben. Gå ikke glip af en jakke så alsidig, som frakken, der kan tage ethvert outfit til nye højder.