Mesterligt indrettet

Denne lejlighed er nytænkt og smuk, præget af forsøg med materialer og former, der forener nutiden, fortiden og fremtiden. Det er den personlige, eklektiske stil af arkitekt og designer Paola Navone, som mesterligt har kombineret sin stilistiske sans med ejernes Andrea og Feliciano Campi udtrykte ønsker.
Paola Navone
Bemærk detaljen under spisebordet, hvor der er brugt klinker som ‘gulvtæppe’. En meget elegant løsning. De 2 trapper – til højre og venstre – er skjult bag hvidmalede gitre med sekskantede huller.

Paola Navone

Hun er som en vulkan, fuld af originale ideer med en udpræget lyst til at eksperimentere,” siger ejerne om Paola, der overdrog arbejdet til hende – i starten dog med en hvis tilbageholdenhed – men til deres udtalte begejstring og beundring, kunne hun sagtens administrerende den tillid. Valget af møbler og nogle strukturelle løsninger krævede personlig indgriben fra Andrea og Feliciano, der foretrak at arbejde i synergi med designeren snarere end at overlade det indvendige design kun til hende. “Alle Paola Navones forslag var underlagt vores tilsyn, og nogle gange afviste vi hendes valg, og når vi var uenige kom vi gerne nye løsningsforslag, som vi betragtede som værende mere i tråd med vores måde at tænke eller se tingene på, og hver gang viste Paola ekstrem tålmodighed og professionalisme.

Hun var omvendt også rigtig god til at komme med ideer til vores ideer eller geniale alternativer. Vi har i høj grad beundring for hendes talent, men også hendes ydmyghed og ikke mindst tykhudethed – i vores øjne er hun en genial kvinde, langt fra den velkendte, lidt arrogante fremtoning nogle arkitekter/ designere kan have,” mindes Andrea.

Paola Navone
1. Paola Navone har sammen med ejerne virkelig tænkt stort her.

Tænkt over det hele

De oprindelige murstensvægge, de imponerende synlige træbjælker, de skjulte tapper, den svævende første sal og de massive skabe og dominante hvide farve, blødes op af stærke kontraster, såsom gulve og møbler, der sammen bidrager til, at definere rummet og dirigere øjnene de rigtige steder hen.

Alternativ entre

Indgangen er gennem en jerndør (lavet af en lokal håndværker), der fører ind i et stort åbent rum på 500 kvm som lejligheden er på. Inden man er inde, går man dog gennem en kort korridor domineret af flere “Manana” lamper fra Design House Stockholm – der står tæt på rad og række – vagtsomme og årvågne overfor de besøgende der måtte komme.

Paola Navone
Spisebordet er kæmpe stort og alligevel har man valgt kun at placere 10 spisebordsstole der umiddelbart virker forskellige – men ved nærmere eftersyn passer de dog sammen parvist.

Ufatteligt langt bord

En af de ting der fylder meget i stue/opholdsområdet, er det store “Ancient Table” lavet af Swamp Kauri (en dyrebar og forhistorisk, yderst sjældent stykke træ). En autentisk DOCG skat fra New Zealands North Island, produceret for italienske Riva 1920. Bordet hører til en del af samlingen “Ground Zero – Ground Heroes” oprettet efter terrorangrebet på de to tårne. Over det meget store og ret pompøse bord, hænger 5 cylindriske pendler af Mark Eden Schooley – lette, lyse og luftige – som giver et lidt mere elfenbensfarvet lys. Omkring bordet er samlet en eklektisk “krone” af farver og materialer af forskelligartet oprindelse.

Stolene der indrammer det flotte bord, er alle forskellige fra hinanden. Og alle nemme at vedligeholde og her blandes materialer som træ, jern og stål og resultatet er boligejernes uophørlige søgen rundt på loppemarkeder og i antikvitetsbutikker.

Paola Navone
Entreen giver klart fornemmelsen af, at her er meget plads og særdeles højt til loftet.

Rum i rummet

I de mørke gulve, der er lagt i hele huset, ses tydeligt træets årer også her er der virkelig tænkt nyt. For under spisebordet, møder træet et ’tæppe’ af sekskantede cementfliser, i en mønster der minder om en bikube. Fliserne er designet af Paola Navone selv, blev produceret af Carocim i Marokko og lavet i tre forskellige nuancer af grå. I samme område, med den hvide sofa lavet af Paola Navone for Linteloo, opdeles rummet i levende zoner for at skabe et “rum i rummet” – et miljø, hvor man kan læse og slappe af. Med meget personlige nips og ting som små borde og ting, der er fulgt med fra ejernes mange rejser.

Paola Navone

Den industrielle stil slås fast her

Køkkenet er skjult bag en halvmur og høje smalle vinduer, der minder en om formandens kontor på en fabrik. Det er dette miljø, der mere end noget anden slår den industrielle stil fast. I køkkenet består det hele mest af farven grå og rustfrit stål – fra væggens farve, over køleskabet til emhætten. En undtagelse er den hvide marmorvask igen skabt af Paola for Opinion Ciatti (der har mange spændende produkter på samvittigheden, red.), og de smukke grønne krukker der står ud mod stuen. På gulvet i køkkenet ligger en genkendelse i form af de sekskantede fliser, der også er anvendt inde i boligen under spisebordet.

Paola Navone
Køkkenets industrielle stil passer perfekt ind i omgivelserne.

Åbent med masser af luft

Soveværelset ligger nærmest i forlængelse af stuen sammen med badeværelset. Det er ligesom endnu en udvidelse af rummet i rummet, en følelse af kontinuitet, som fastslår ejernes smag for luftige og åbne miljøer.

Bad og soveværelse i et rum

Badeværelset er tænkt som et brugbart snarere end et intimt rum, og alle sejl er sat for at sørge for ens mere intime øjeblikke også forsødes med smukke ting. Igen ses cementfliser designet specielt af Paola Navone (også produceret af Carocim i Marokko), et vintagestil badekar fra Water Monopoly (i London), mens Doppio Zero håndvasken fra Flaminia, hviler på et bord lavet af håndmalet genbrugstømmer oven på ses plade af grå sten. Ovenover hænger et klassisk vægspejl, “Vittoria” for Casamilano … lavet af, ja Paola Navone.

 

Paola Navone
Et kig ind mod soveværelset.

Den hvide himmelseng, der er købt hos en antikvitetshandler, har et firkantet men samtidig meget let udtryk.

De runde lamper på sengen sider er ret interessante: en sort metalstang med en lampeskærm, der rejser sig op i luften, stående på deres strømledninger og dermed narrer øjet på en skæg måde. Garderobeskabe og dermed tøjet gemmes væk inde bag de lange, hvide gardiner.

Paola Navone
Set her fra spisebordet ligner køkkenet mere et sted hvor værkføreren sidder end et sted hvor der laves mad.
Paola Navone
Sengen er romantisk men ‘taget’ gør også, at de mange meter op til loftet nemmere glemmes.

Ikke ens skåret

Adgangen til første salen, er op ad den nærmest scenografiske, let skjulte trappe, der omkredser første salen på begge sider, sat flot i scene af den skulpturelle tilstedeværelse fra den ikoniske Gyrofocus pejs skabt af Dominique Imbert tilbage i 1968 – som er helt ubeskrivelig flot. Sammen med gangbroen, der langs væggene, praktisk talt omringer rummet. Adgangen hertil er som nævnt via de to symmetriske trapper, der bare anes gennem de to metalpaneler, som giver en fræk lyseffekt takket cirklerne i metalrammerne. Heroppe er der anvendt det samme træ som i stueetagen og de enkelte stykker træ er med vilje afsluttet med en uregelmæssig afskæring, så de i første omgang lidt forvirrer beskueren. Denne geniale løsning er Paola Navones og ikke noget vi har på redaktionen har set andre steder. En tilgang der virker meget opblødende og forfriskende.

Paola Navone
Her er der vitterlig tale om rum i rummet ... og det har gjort boligen til en smuk inspirationskilde, hvor gode ideer nærmest står i kø for at blive set.

Arm i arm på gangbroen

Så begynder en spadsereturen rundt, hvor man faktisk kan gå to og to sammen, om vinteren mødes man af varmen fra pejsen, der inviterer dig til at stoppe, ellers kan du blot lade dig kærtegne af de to “Nabuck” lænestole (fra Paola Navones hånd) for Baxter, og bare nyde livet og slappe af. Lige over ses (faktisk over hoveddøren), en lang reol – faktisk næsten væg til væg – kun afbrudt af en trædør, der oprindeligt kommer fra nogle gamle arkiver i Bruxelles og købt på et loppemarked – men det viser det den raffinerede æstetiske sans ejerne har, ikke kun i valget, men også i den måde de arrangerer de forskellige objekter i reolerne.

Fortsætter man langs gangbroen dukker skriveborde, vaser, malerier, stole og ikoner af forskellige stilarter op. I sandhed en lille perle hvor det hele hænger rigtig godt sammen og efterlader en med mange gode indtryk – ganske enkelt mesterligt indrette.

Paola Navone
Badeværelset er enkelt og selve badekarret ligger gemt i hjørnet under gangbroen med kig til haven.
Paola Navone
Dette er stuen – som ligger til venstre når man kommer ind. Gangbroen er et genialt element der har givet luft og mange muligheder. Detaljen med at samtlige brædder på gangbroen er valgt afskåret i forskellige længder, tillægger blot stedet yderligere charme.