Stilguide om jakker

Hvad enten vi taler vinter- eller sommer herrejakker, er det altid en god idé at investere i en jakke, som kan holde i mange sæsoner. Kaufmann har altid et bredt udvalg af herre jakker på hylderne, og det kan derfor være noget af en jungle at finde favorit jakken. Derfor giver Kaufmann dig her på siden et overblik over nogle af de helt klassiske frakke- og jakke typer, som er nyttige at kende til, inden du skal ud at investere.

De gyldne råd om jakker

Jakkens skuldre må ikke hænge ned over dine egne skuldre.

Køb en klassisk vinterjakke i en diskret farve, som kan holde i mange sæsoner.

Sørg for at pleje din jakke efter anvisningerne - det betaler sig.

Ingen klassisk herrejakke uden et lækkert halstørklæde.

Mand, kend din frakke!

En vinterjakke, efterårsfrakke eller sommerjakke i god kvalitet kan være en dyr fornøjelse, og den skal derfor kunne holde mange år frem i tiden. Inden for jakke- og frakkemoden er det ikke modetendenserne der hersker, men snarere det klassiske og enkle design, som kan holde i mange sæsoner. Det kan ofte være svært at kategorisere jakker til mænd, fordi nutidens designere ofte mikser de klassiske typer af herre jakker med løs hånd. Designerne tager det bedste fra de forskellige jakker til mænd, og nye opstår. Kaufmann anbefaler derfor, at du lader dig inspirere af de helt klassiske frakke typer, som du kan læse om her på siden.

Trenchcoat

Den klassiske trenchcoat er designet af engelske Burberry og kendetegnes ved det ternede for, som kaldes for 'Nova'. Trenchcoaten er fremstillet i stærk og vandafvisende gabardinestof eller i kraftig bomuldstwill. Trenchcoaten har en militær fortid i 1. Verdenskrig, hvilket de karakteristiske skulderstykker, stormlukningen på kraven samt metalringen på bæltet vidner om. Kutymen siger, at man aldrig spænder bæltet på trenchcoat jakken, men i stedet binder et råbåndsknop med bæltets ender.

Cottoncoat

Cottoncoaten, også kaldet en Mac, er en simpel udgave af den klassiske trenchcoat frakke. Den har typisk raglanærmer (hvor syningen fra armhulen går skråt op mod halsen i stedet for lige op mod skulderen) og er desuden vandtæt, fordi den er syet af to lag bomuldsstof med et lag gummi imellem.

Chesterfield

Denne herre jakke er én af de mest elegante. Det er den klassiske forretningsfrakke til vinterbrug. Kendetegnet ved en Chesterfield frakke er de skjulte knapper, som dækkes under frakkestoffet. Ofte er der påsat en sort krave i fløjl, hvilket er med til at gøre Chesterfielden til en ekstra elegant jakke til mænd.

Duffelcoat

Ligesom trenchcoaten, har duffelcoaten gjort sit indtog i modeverdenen via militæret. Den blev brugt af den engelske flåde, fordi hætten og den kraftige kvalitet gav god beskyttelse mod vind og vejr. Denne vinterjakke er ikke en af de mest elegante, men passer derimod godt til det afslappede look. Duffelcoaten er kendetegnet ved hætten, de store knapper af bøffelhorn samt de to store lommer.

Polocoat

Polo frakken er en amerikansk klassiker, som med sine markante firkantede skuldre hører til i den elegante side af garderoben. Den har dobbelt knapper (dobbeltradet) og er oftest lavet i cashmere eller uld. Kaufmann anbefaler, at man køber den marineblå eller camelfarvede polo herre jakke, som er de ægte klassikere, der med garanti vil holde i mange sæsoner.

Jakker og frakker hos kaufmann

Ud over de klassiske sommer-, efterårs- og vinterjakker, som rigtig mange mænd efterspørger, har Kaufmann også et bredt udvalg af de mere sporty jakker til mænd som fx vindjakker, anorakker og læderjakker fra Burberry, Napapijri og Hugo Boss. Som de eneste i Danmark sælger Kaufmann også vinterjakker til mænd fra mærkerne Citta di Milano og Allan Clark.

Tørklædet

Hvis du vil pifte din jakke op og samtidig holde ekstra på varmen, er et tørklæde en naturlig accessory. Med et lækkert, blødt tørklæde kan du fuldende dit vinterlook, fx med et af de klassiske fra Burberry.