Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Stilguide om accessories

Den gode stil ligger i detaljen! Den rigtige taske eller pung, de rigtige manchetknapper og det perfekte pyntelommetørklæde kan være afgørende for, om dit look fuldendes. Du synes måske ikke, at et par manchetknapper fortjener hverken tid eller penge, men husk på, at det er de små detaljer, som gør forskellen og skaber helhedsindtrykket.

De gyldne råd om accessories

Køb en taske i ægte læder - materialet er slidstærkt og bliver pænere med tiden.

Køb en tynd pung, fx en kreditkortholder, hvis den skal bæres i baglommen.

Køb multifarvede strømper, hvis der skal lidt kulør på outfittet.

Tasker og punge

Valg af taske vil altid afhænge af, hvilket formål den skal tjene. Skal der bare være plads til en avis og et æble, er en smal dokumentmappe eller skuldertaske måske sagen, men skal der være ringbind og andre papirer, har du brug for en mere rummelig taske.

Inden du køber en taske, så tænk over, om du har brug for at kunne bære din taske på skulderen – så du fx kan læse avis i toget eller bussen. I så fald bør du vælge en taske med skulderrem. Til de korte weekendture hører sig en rummelig weekendtaske, hvor der er plads til de almindelige fornødenheder. Gå efter en taske med solide bærehanke og en velpolstret skulderrem.

Du skal ikke kun tænke størrelse og funktionalitet, når der skal købes taske - også taskens udseende og materiale er vigtigt. En taske i ægte læder er altid et godt valg. Du får en slidstærk taske, som ikke bare er pæn at se på, men som – i takt med at læderet slides - bliver pænere og pænere med årene. De lækre lædertasker fra Tiger of Sweden er en sikker investering, hvis du ønsker en enkel, robust og praktisk taske.

Hører du til dem, der krøller pengesedlerne sammen i buskelommen, eller folder du dem pænt ned i pungen? Ligesom med tasken, er valg af pung også et spørgsmål om formål og funktionalitet. Skal der være plads til sedlerne, er en firkantet tegnebog fra fx Burberry et godt valg. Her er der plads til både sedler og kreditkort. Ønsker du et rum til mønter, kan du gå efter en såkaldt møntportemonnæ. Hver dog opmærksom på, at portemonnæen kan virke stor, hvis du går med den i baglommen. Her vil en tynd kreditkortholder fra fx Tiger of Sweden være mere passende.

Manchetknapper

Manchetknapper er små – mange lægger måske slet ikke mærke til dem. Ligesom med alle andre accessories er de dog en meget vigtig del af helhedsindtrykket, som er med til at fuldende din påklædning. De findes i alle prisklasser, så det er op til dig selv, hvor meget du ønsker at spendere på dem.

Manchetknapper bruges udelukkende til skjorter med dobbeltmanchet. De fås enten som enkelt dele eller som to dele, som – alt efter valget af knapper - sættes sammen med en lille kæde, elastiktråd, trykknap, stikforbindelse eller skruegevind. Manchetknapper fås i alverdens former og farver, så det er op til dig selv, hvor opsigtsvækkende du ønsker de skal være. Køb de helt flade, ovale eller kvadratiske i guld eller sølv, hvis du ønsker et stilrent look. Skal der være lidt mere spræl på, kan du vælge et par i farvet emalje eller et par besat med glinsende sten. Mange mænd vælger også de lidt sjovere udgaver, hvor manchetknapperne har form som fx terninger, biler, dollartegn eller lignende.

Når du vælger manchetknapper, skal du tage hensyn til dine andre smykker. Hvis fx dit ur er i stål eller sølv, bør dine manchetknapper også være det.

Lommeklæder

Mange mænd føler sig afskrækket af pyntelommetørklædet. Flere mener, at det er for påfaldende, virker overdrevent og i det hele taget er svært at få til at passe til den øvrige påklædning. Det rigtige og korrekt foldede lommetørklæde, kan dog få mandens samlede look helt i top på karakterskalaen. Et lommetørklæde kan bruges til stort set alle former for jakker, og ikke kun habitten men også blazeren og sportsjakken tager sig godt ud med et lommetørklæde i brystlommen. Det gode ved et pyntelommetørklæde er dens sammenspil med slipset, skjorten og jakken - og hvordan gøres det så bedst? Nogle afstemmer farven på lommetørklædet efter strømpernes farve, andre lader lommetørklædet stå i fuld konstrat til resten af påklædningen og nogle vover sig endda ud i at blande mønstrer.

Der er altså ingen faste regler, når man snakker pyntelommetørklæde, og man må derfor sætte sin lid til ens personlige stilsans. Alt er altså tilladt - bare man selv kan lide det. Pyntelommetørlædet kan foldes på flere forskellige måder alt efter lejlighed og personlig stil. Hvor den trekantede foldemåde af mange anses for den mest elegante til bl.a. smoking, er den firkantede mere til business brug. Nedenunder bliver du guided igennem både den firkantede og trekantede foldemåde.

Strømper

Strømper er vel bare strømper, vil mange måske mene. Der er dog et par små regler, som er vigtige at kende til, når det gælder strømper. Hverken når du står op eller sidder ned, må man kunne se dine bare ben mellem strømpe og bukseben. Valg af strømpefarve vil altid afhænge af farven på resten af dit tøj. Du bør altid stræbe efter at matche dine strømper – både de mønstrede og de ensfarvede – til farven på enten jakke, slips eller skjorte. Udover det skal dine strømper som udgangspunkt være lige så mørke som dine sko – og altid sorte strømper til sorte sko.

De seneste par år har de farverige - ofte stribede eller mønstrede - strømper vundet indpas i mandemoden. De farvede strømper er en frisk pendant til de ensfarvede og giver kulør til dit outfit. Kaufmann forhandler lige nu farvestrålende strømper fra Coney Island, som du kan kigge nærmere på, hvis du ønsker det moderigtige look.