Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Range Rover Octopussy

En klassisk Range Rover 4x4 maskeret som pickup med to bænke på ladet. Så bliver det næsten ikke mere britisk. Måske ikke James Bonds førstevalg, men perfekt til en picnic – eller en heftig biljagt som i Octopussy (1983). Af Laurids Bertelsen.
Range rover octopussy
Range Rover Octopussy var James Bonds lidt usædvanlige flugtbil i filmen fra 1983.

Der er kun ganske få brands, der som Range Rover er i stand til at male et billede af England. Siden den første forlod British Leyland-fabrikken i Solihull i 1970, er den solide og statelige firhjulstrækker næsten blevet synonymt med alt godt fra Storbritannien. En del af den nationale arv på linje med cricket, te og sort humor. Og selvom Agent 007 alias James Bond selvfølgelig helst kører rundt i sin veludstyrede Aston Martin, så er Range Rover et klart andetvalg. Ikke mindst i den meget specielle udgave, som vi så i Octopussy (1983).

Range Rover Octopussy er også kendt som Rapport Huntsman bygget af det London-baserede firma Rapport Ltd., der var kendt for at skabe skræddersyede versioner af Range Roveren til en rig mellemøstlig kundekreds. Til Bond-filmen Octopussy skabte de en slank tredørs-cabriolet, der siden er blevet en af de mest interessante Range Rovers i superagentens univers.

Det første kik får vi, da Bond ankommer til en luftbase med en hestetrailer på slæb. Senere bliver bilen brugt til at befri agent 007 fra en militærbase. Og endelig spiller den hovedrollen, da han siddende på ladets bænk skyder mod de forfølgende forbrydere.

Som med alle Bonds biler er denne version også udstyret med et par designelementer, som vi i dag nok vil anse for lettere aparte. Som eksempelvis bænkene på ladet. Men i 1980’ernes bildesign var det udtryk for en overdådige dekadence.

Gennem årene er der kun fremstillet ganske få eksemplarer af Rapport Huntsman-modellerne, og det har næsten kun været muligt at nyde Octopussy-versionen ved at gense bilen ved at proppe en aldrende dvd i maskinen eller se en af de utallige genudsendelser af filmen med Roger Moore som agent 007.

Men nu er der faktisk et eksemplar til salg hos Bishop’s Heritage. Et britisk firma, der specialiserer sig i at renovere ældre Range Rovers. De har med udgangspunkt i filmoptagelserne genskabt bilen som en hyldest til 007 Octopussy. I dag fremstår bilen som et tidløst minde om alle de biler, som James Bond har kørt gennem de sidste 60 år. Prisen nævnes ikke. Blot at det også er muligt at få opgraderet motoren, så den lever op til dagens krav.