END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Pharrell Williams - Louis Vuittons nye topdesigner

HAN KAN SMYKKE SIT HJEM MED 13 GRAMMY AWARDS. Han har skrevet hundredvis af sange og melodier. Og siden starten af 90'erne har han optrådt med både hiphop og R&B-musik på scener over alt i verden. Ofte iført en hoodie og shorts. Som 50-årig trådte den evigt unge PHARRELL WILLIAMS IND PÅ DEN GLOBALE MODESCENE SOM KREATIV CHEF FOR LOUIS VUITTON. AF PETER MIKKELSEN FOTO: GETTY IMAGES
PHARRELL - Louis Vuitton
Pharrell har taget Louis Vuitton- logoet til sig i sine nye designs.

Når forårssolen så småt begynder at få magt, finder mange straks deres shorts frem fra vintergemmerne. Men temperaturerne har ikke altid det tempo, man kunne ønske sig. Løsningen? En lun hoodie.

Det er også den foretrukne beklædning for mange celebrities. Hoodies og shorts forbindes ofte med stjerner som Justin Bieber og Harry Styles. Men der er en ukronet konge af hoodie og shorts-kombinationen: Pharrell Williams.

Han optræder gerne i denne kombination, når han giver koncert. Og dét uanset om det er ved en lokal musikfestival eller på gigantiske stadioner rundt om i verden. Det gør han også, når han er i studiet og indspiller nye sange. Det er såmænd også førstevalget, når han deltager i diverse events. Selvom han nu godt ved særlige lejligheder kan finde på at bevare shortsene og så skifte hoodie ud med hvid skjorte, butterfly og smokingjakke. Hoodien ryger dog på igen, så snart hverdagen rykker ind. Et stilsikkert look, der både er perfekt til at kaste sig i sofaen eller køre rundt på motorcyklen i omegnen af Pharrells hjem i Coral Gables, Florida.

PHARRELL - Louis Vuitton
Pharrell Williams blev sidste år udnævnt som kreativ chef hos Louis Vuitton.

Den altid stilfulde Pharrell Williams har uden tvivl fundet en outfit-skabelon, han kan lide. Men når ret skal være ret, er det ikke nødvendigvis lige hans påklædning, der har gjort ham til dét, han er i dag. For siden 90’erne har han været en afgørende stemme på den amerikanske musikscene. En kunstner, der har haft umådelig indflydelse på lyden af moderne musik. Både som hiphopper og inden for R&B-genren. Faktisk har han vundet hele 13 Grammy Awards. Tre gange er han ovenikøbet blevet kåret som Årets Producer. Og to gange er han blevet nomineret til en Oscar for sangen Happy (2014) i filmen Grusomme mig og i 2017 som producer af soundtracket til Hidden Figures.

Gennem karrieren har han været med i flere forskellige bands. Men det hele startede allerede i highschool, hvor han sammen med vennerne dannede en hiphopgruppe med navnet Surrounded by Idiots. De nåede aldrig at indspille nogen albums. Det skete først, da han sammen med Shay Haley og Mike Etheridge dannede R&B-bandet The Neptunes. Sammen tilmeldte de sig en highschool- musikkonkurrence, hvor de blev spottet af produceren Teddy Riley, hvis studie praktisk taget lå side om side med deres gymnasie. De skrev deres første kontrakt med ham, næsten inden blækket på deres eksamensbeviser var helt tørt.

Op gennem 90’erne skrev og producerede Pharrell Williams numre for det amerikanske rap-community. Men også for de helt store stjerner. Han har eksempelvis skrevet Britney Spears' I’m a Slave 4 U og Boys, der begge var på hendes tredje soloalbum Britney i 2001. Senere har han tillige arbejdet sammen med Madonna på hendes ellevte album Hard Candy (2008).

Selvom han i 2005 udgav sit første soloalbum In My Mind var det først med hans indsats i filmene Grusomme mig I+II, at hans store gennembrud kom. Siden har han med held komponeret melodier til store film som fx The Amazing Spider- Man 2. Men det er som producer, han har opnået sine største succeser.

Modeverdenen

Trods et liv i musikverdenen har han brugt stor energi på at skabe sig et navn i den internationale modeverden. Allerede i 2005 indgik han et partnerskab med det japanske modeikon Nigo. Sammen skabte de populære streetwarebrands som Billionaire Boys Club og Ice Creame Footwear. Tre år senere var han co-designer på en brilleserie og smykker for Louis Vuitton.

I det hele taget har han haft både dygtighed og held til at skabe nye samarbejder med de store internationale modebrands. Designbrands som Moncler, G-Star Raw og Adidas har alle stået på hans visitkort i løbet af de sidste 20 år. Eksempelvis designede han i 2017 et par sneakers for Adidas i samarbejde med modehuset Chanel. Den oprindelige pris var på omkring 1.000 euro. En pris, de endda også opnår i dag på diverse online auktioner.

Det helt store spring ind i modeverdenen tog Pharrell Williams sidste år, da han blev tilbudt jobbet som kreativ chef for Louis Vuittons herre-serier. Allerede få måneder efter sin tiltrædelse fremviste han sin første kollektion ved Paris Men’s Fashion Week.

Det blev et blændende display af pragt og storhed, da hans kollektion blev præsenteret i et modeshow på Pont Neuf med Seinen som baggrund. Broen var beklædt med pixelerede gyldne tern. Et designelement, der går igen i et jakkesæt skabt i et pixeleret camouflagetekstil, som han har døbt damoflage, der hentyder til hans nye miks mellem Pharrell- design og Louis Vuittons designarv.

Den private Pharrell

Pharrell Williams fylder 51 år dette forår. Helt præcist den 5. april. Han har ord for at være ganske loyal. Ikke mindst over for sin hustru, som han har kendt stort set hele sit liv. De blev gift i 2013. Men allerede i 2008 kom deres første søn, Rocket, til verden. Og i 2017 fik de så ikke bare én, men tre små efternølere. “Et barn er en udfordring. Men tre? Det er en trippleudfordring,” har han sagt i et interview.

Han er tillige kendt for sit ungdommelige udseende, som nogle magasiner har omtalt igen og igen. Måske er det derfor, han her som 50-årig har tillagt sig en moustache.

Pharrell er besat af skateboards og har installeret en større skateboardbane i sin villa i Los Angeles, hvor han boede indtil for få år siden. Nu residerer han i Coral Gables i Florida.