END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Jennifer Lawrence - american beauty

30-årige Jennifer Shrader Lawrence har det hele. Hun er smuk. Kan leve sig ind i sine roller og give dem troværdighed. Hun er empatisk og har ikke behov for et udsvævende liv. Og så har filmlivet budt på kassesucceser som Winter’s Bone, The Hunger Games og Silver Linings Playbook, som hun vandt en Oscar for. I alt har hun været Oscarnomineret hele fire gange.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence har haft en enestående succes på det hvide lærred. Hun vandt en Oscar for sin rolle i Silver Linings Playbook i 2013.

Jennifer Lawrence er en diva. Og så alligevel ikke. Trods en raketagtig karriere er hun stadig enormt jordbunden. I interviews tager hun i hvert fald ikke sig selv alt for højtideligt. Og så har hun umådeligt svært ved at skjule sin begejstring, når hun ser andre, kendte på den røde løber. Ikke mindst glæder hun sig, når det går andre godt. Som da hun for nylig tweetede ’Breaking F…king News! Jennifer Lopez and Ben Affleck are back together!’

Lidt pudsigt, da hun selv på blot 10 år er blevet en celebrity, der har opnået at blive nomineret til en Oscar hele fire gange – og vundet prisen for bedste kvindelige skuespiller for sin rolle som den lettere maniske Tiffany i Silver Linings Playbook, der havde premiere tilbage i 2013. Hun har vadet i succes siden debuten som 14-årig. Ellers må hendes øjeblikkelige formue på 120 millioner dollars være et tilstrækkeligt bevis.

At hun har formået at holde begge ben på jorden, skyldes ikke mindst hendes forældres indsats med at tøjle en til tider noget uregerlig teenager, der kunne sætte himmel og hav i bevægelse, når det ikke lige gik hendes vej. Men det lykkedes Jennifer Lawrence at overtale forældrene til, at hun måtte flytte til New York og bo sammen med sin ældre bror der, mens hun forfulgte drømmen om en karriere som skuespiller.

Jennifer Lawrence
En filmdiva med begge ben på jorden og let til smil. Men også en skuespillerinde med sine meningers mod. Jennifer Lawrence er desuden yderst engageret i sociale projekter.

Lærte at spille på rektors kontor

Og talent for skuespil havde hun så rigeligt af. Det beviste hun en dag, hvor hun stod skoleret på rektors kontor og risikerede bortvisning. Hun var slet og ret hoppet ud ad skolebussens bagdør, mens den endnu var i fart. ”Jeg tror, det handlede om, at ingen skulle sige, at jeg ikke turde. Jeg var frygtelig konkurrencepræget. Men jeg fik overbevist rektor om, at vi var i livsfare. At jeg troede, vi var ved at blive kidnappet. Og at jeg var sprunget ud af bussen for at redde mit liv! Ikke alene slap jeg for bortvisningen. Jeg slap også for lektier i 14 dage, så jeg kunne håndtere situationen med post-traumatisk stress,” fortæller hun. De første spæde professionelle skridt blev taget som fotomodel, inden hun fik en række mindre gæsteroller i tv-shows. Hendes første egentlige rolle fik hun i sitcommen The Bill Engvall Show (2007-09), hvor hun spillede hovedrolleindehaverens datter. TV-anmelderne var begejstrede og skrev, at hun ”stjal billedet, når hun var på skærmen.” Den første filmrolle landede hun i 2008, hvor hun havde en birolle i filmen Garden Party.

Jennifer Lawrence
31-årige Jennifer Lawrence har i de seneste 10 år høstet store roser og fire Oscar-nomineringer for sit skuespil. Ikke mindst i rollen som Katniss Everdeen i The Hunger Games-trilogien.

Winter’s Bone og første Oscarnominering

Gennembruddet – og den første Oscarnominering – kom allerede i 2010 med filmen Winter’s Bone, hvor hun spiller rollen som den 17-årige Ree Dolly, hvis far er sporløst forsvundet. Ree kastes ud i et dødsensfarligt spil, hvor løgne dækker over en fortiet sandhed og en uhyggelig hemmelighed.

Det år løb Natalie Portman med Oscar-statuetten for bedste kvindelige skuespiller for sin rolle i Black Swan. Men allerede i 2013 ved den 85. uddeling af Oscar-priserne i Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills var det Jennifer Lawrences tur til at gå på podiet for at modtage den gyldne statuette og holde sin takketale for sin hovedrolle i filmen Silver Linings Playbook. Her spillede hun over for Bradley Cooper i rollen som Pat. En skolelærer, der vender hjem efter otte måneders behandling for en bipolar lidelse. Sammen indgår de en aftale: Hun hjælper ham med at få styr på sit liv, mens han til gengæld skal hjælpe hende med at vinde en dansekonkurrence. Plot spoiler: Det ender alt sammen godt!

Faldt på trappen til sin første Oscar

Til gengæld var det lige ved at gå galt, da Jennifer Lawrence skulle på scenen for at modtage sin Oscar-statuette. Den aften – den 10. januar 2013 – var hun iført en dramatisk designet hvid robe, der fik hende til at sejle hen over gulvet. Desværre er lange kjoler og høje hæle ikke den mest ideelle beklædning, når man forventes at stige op på en scene via 10 glatte trappetrin. Skoene fik fat i kjolestoffet, og hun faldt pladask på det første trin. Et kollektivt gisp gik gennem The Samuel Goldwyn Theater, inden tilskuerne rejste sig alle som en og applauderede den unge skuespillerinde. Men som altid var hun ligefrem og havde med det samme en rap kommentar parat, da hun gik i gang med sin takketale: ”Jeg ved godt, at I kun har rejst jer, fordi I synes, det er synd for mig, at jeg faldt!”

Det er netop denne evne til at fremstå ærlig og modig, der har gjort hende til den succeshistorie, hun vitterlig er. At hun allerede i dag har haft en enestående karriere, understreges af de fire kæmpehits, hun har spillet med i på blot tre år: gennembrudsfilmen Winter’s Bone, rollen som den avatar-lignende Mystique i X-Men: First Class (2011) samt de tre efterfølgende X-Men-film, den Oscar-vindende rolle som Tiffany i Silver Linings Playbook (2012) og naturligvis rollen som Katniss Everdeen i Hunger Games (2012).

På blot 13 år har hun spillet med i hele 25 film, hvor den seneste Don’t Look Up forventes at få premiere senere i år. Både på Netflix og formentlig også i biograferne. Det er en stjernespækket komedie, hvor Jennifer Lawrence kommer i selskab med Leonardo DiCaprio, Meryl Streep og Cate Blanchett.

De seneste år har der været stille omkring Jennifer Lawrence. Hun har koncentreret sig om politiske gøremål som erklæret demokrat. Og velgørende formål: Hun er en af de skuespillere, der giver de største beløb til både valgrets­bevægelser og ungdomsarbejde. Under alle omstændigheder har vi næppe set det sidste til Jennifer Lawrence, der har formået at brande sig selv som en jordnær kvinde med et åbenbart talent for skuespil. Måske lidt klodset på den røde løber, men hun står ved det – og er elsket for det. Muligvis også fordi hun i dén grad minder om os selv – eller i hvert fald naboens datter.