Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Bestil frem til 20/12 og modtag varerne inden jul
Julegaver byttes til d. 31. januar 2025
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499*
Bestil frem til 20/12 og modtag varerne inden jul
Julegaver byttes til d. 31. januar 2025

Mr. Brunello i Rysensteensgade

L’ENOTECA DI MR. BRUNELLO ER EN AF KØBENHAVNS YPPERSTE SPISESTEDER. I hvert fald scorer den LILLE RESTAURANT OG VINBUTIK et stenkast fra Glyptoteket og Tivoli lutter topkarakterer fra gæsterne, der til hverdag betjenes af EJERNE ERMENEGILDO OG JENNIFER RUSSO. AF CLAUS VESTERAGER MARTINUS FOTO: L’ENOTECA DI MR. BRUNELLO
Mr. Brunello
Ermenegildo og Jennifer Russo har i snart 10 år drevet L’Enoteca di Mr. Brunello i det centrale København.

Kongen af italiensk vin er uden konkurrence den fantastiske Brunello di Montalcino. Det er ikke billige dråber. Faktisk kan de gode årgange løbe op i mange tusinde kroner. Men for restauratørparret Jennifer og Ermenegildo Russo har det været et mål i sig selv at gøre det muligt at nyde de ædle druer til en overkommelig pris. Så da de i 2015 åbnede L’Enoteca di Mr. Brunello midt i København – i gåafstand til såvel Hovedbanegården, Tivoli og Glyptoteket – var det med velberåd hu, at de prissatte de dyre vine på et niveau, der kun lå lidt over butikspriserne.

“Nu er Brunello di Montalcino i sig selv ikke de billigste vine. Men vi har fra starten været fast besluttet på ikke at servere vine til tre gange indkøbsprisen, som ellers er kutyme. Vi ville gerne servere vores gæster det bedste af det bedste fra de italienske vingårde og det italienske køkken, men til priser, hvor så mange som muligt kunne være med,” fortæller Ermenegildo Russo.

Mr. Brunello
1. Der er klassiske italienske retter på menukortet. 2. Detaljen er i højsædet i køkkenet.

Og dét er lykkes over al forventning. Michelin-guiden har opdaget den lille restaurant i Rysensteensgade. Det samme har det internationale magasin Wine Spectator, der i 2019 udstyrede L’Enoteca di Mr. Brunello med anerkendelsen Execellence of Award i form af ‘to glas’, der modsvarer to Michelin-stjerner.

Ikke uvæsenligt. For Jennifer Russo er uddannet med en italiensk pendant til den franske sommelier- uddannelse og er én af blot 300 Italian Wine Ambassadors i hele verden.

600 flasker på vinkortet

Vin er det naturlige omdrejningspunkt i L’Enoteca di Mr. Brunello. Enoteca er det italienske ord for ’vinbutik’. Og det er butikken, der er med til at sikre, at restauranten kan servere lækre vine til en rimelig pris. Faktisk har Ermenegildo og Jennifer Russo udvalgt mere end 600 vine i forskellige årgange og etiketter, som kan købes i vinbutikken. Heraf er mere end 70 faktisk forskellige Brunello’er.

“Selvom Brunello jo kommer fra et ganske lille område omkring byen Montalcino i Toscana, er der stor forskel på de enkelte gårdes vin. Alle er naturligvis produceret på Sangiovese-druen. Men den findes der mange kloner af med hvert sit særpræg. Desuden spiller de helt lokale forhold ind. I forskellige mikrozoner kan vinen udvikle sig anderledes end i en anden få hundrede meter længere væk. Og så har det naturligvis også betydning, hvilket slags træ vinfadene er lavet af, og hvordan træet er blevet behandlet,” fortæller Jennifer Russo og fortsætter:

Mr. Brunello
L'Enoteca di Mr. Brunello har et gigantisk vinkort med mere end 600 forskellige vine.

“Vi er begge meget passionerede omkring vin, og lige så passionerede, som vi er omkring vinen, lige så vigtigt er det for os, at både mad og vin spiller sammen, når vi sætter mad til vin og omvendt. Men det er min mand, der er superstjernen i køkkenet. Netop Brunello di Montalcino leverer et fantastisk modspil til eksempelvis trøfler og svamperetter. Eller en tomatbaseret pastaret.”

Og de véd, hvad de taler om, når det handler om at skabe gastronomi på et højt niveau. Parret har tidligere huseret i en af Københavns bedst kendte italienske restauranter, Il Grappolo Blu, som Ermenegildo Russo åbnede helt tilbage i 1999.

Jagter autenticiteten

Både på gulvet og i køkkenet foregår alt på syngende italiensk. Det er de ædle råvarer, der spiller hovedrollen. Men det er samspillet mellem vinenes kvalitet og menuerne, der er afgørende for, at gæsterne giver L’Enoteca di Mr. Brunello topkarak- terer.

“For os er det noget ganske naturligt, at vi komponerer en menu, hvor vi prøver at opnå et så perfekt samspil som muligt, mad og vin imellem. Faktisk har vi – uden at have sat så mange ord på det – haft et andet formål med at drive en italiensk restaurant her i København. Det handler om at skabe en autentisk oplevelse. Vores gæster kommer jo ind gennem døren med store forventninger og masser af kærlighed. Vi ønsker ganske enkelt at gengælde denne forventningens glæde og hengivenhed – det sker faktisk helt af sig selv. Og samtidig skabe gastronomiske oplevelser og minder, de forhåbentlig kan leve på længe, og en følelse af at kunne føle sig lidt ’hjemme’. Vi prøver i hvert fald at skabe et familiært miljø,” slutter Jennifer Russo.

Ermenegildo og Jennifer tog en chance, da de satte priserne på alle deres vine ned i stedet for at gange med tre. De satsede på, at gæsterne ville betale for kvalitet, når nu de gode vine kunne købes til priser, som man ofte kun kan få middelmådige vine for. Og de blev belønnet. For L’Enoteca di Mr. Brunello befinder sig stadig i toppen af det københavnske restaurationsliv.