Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Cocktail - The Choice of a gentleman

Når efterårets rusk eller vinterens kulde for alvor rammer os, er der ikke noget bedre end at sætte sig foran pejsen med en cocktail fyldt med varme og velsmag. FOR EKSEMPEL EN VIUEX CARRÉ. AF PETER MIKKELSEN FOTO: GETTY IMAGES
Cocktail - The Choice of a gentleman
Et glas fyldt med velsmag på en kølig efterårsaften.

Sommerens iskolde Margaritas og G&T’s er historie. Blæsende efterårsregn og snart vin­terkulden står for døren og tvinger os indendørs. Og når regnen pisker mod ruden, hvad kan så være mere fristende end at lade sig dumpe ned i sofaen foran pejsen med en lækker cocktail.

Og en ægte gentleman ville måske satse på en rigtig klassiker, nemlig en Vieux Carré. Trods det franskklingende navn er det en cocktail med amerikansk oprindelse. Nærmere beteg­net stammer den fra The French Quarter i New Orleans. Navnet betyder direkte oversat noget i retning af ’Det firkantede torv’.

Her hældes summen af alt, hvad byen med kælenavnet Big Easy ved Mississippiflodens bred rummer, i et lavt cocktailglas. Fransk spiritus i form af god cognac, amerikansk bourbon, sød vermouth, en anelse Bénédictine likør og et par dråber Angostura bitter. Det leverer en varm og krydret smag, der passer fantastisk til den knitrende ild i pejsen. En cocktail, der om nogen kan få én til at sænke skuldrene.

Uanset hvor mange gange du har mikset en Viuex Carré, vil denne ’New Orleans-møder-Frankrig-drink’ levere et udsøgt udvalg af smagsoplevelser. Den giver ro og fører ofte til en lang aften med højtidelige samtaler og dybsindighed. Selvom det er en cocktail, der har flere ingredienser end de fleste klassiske cocktails, er den bestemt værd at mikse sammen.

VIEUX CARRÉ

25 ml god Bourbon whisky – gerne en Rye Bourbon

20 ml VSOP cognac

20 ml Martini Riserva Speciale Rubino vermouth

7.5 ml Bénédictine

2 stænk Angostura bitter

Miks alle ingredienser sammen i en shaker med is. Fuldend med et lille stykke citronskræl. Enjoy!