END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

The Monica - Luksus i Ærøskøbing

Med hårdt arbejde og et skarpt blik for æstetisk interiør har Monica Conradsen skabt The Monica. Et boutiquehotel i Ærøskøbings krogede gader. Blot et stenkast fra havnen. Af Claus Vesterager Martinus
The Monica
Bag de grønne døre i Brogade, Ærøskøbing, gemmer sig et lille fint boutiquehotel.

Tre værelser. Det er alt. Men det er tilstrækkeligt. I hvert fald til at give skiltet på den grønne entrédør sin berettigelse. Hotel The Monica, står der. Og det er på få år blevet lidt af et hit for besøgende, der trænger til fred fra storbyens trængsel og larm.

Indbydende ser det ud, som det ligger der midt på Brogade i Ærøskøbing. Det renoverede jernvindue giver allerede fra den smalle, brostensbelagte gade løfte om en særlig oplevelse. For bag ruderne gemmer sig et lille boutiquehotel, der giver ny mening til begrebet ’Home Away from Home’. Blot tre suiter rummer The Monica. Til gengæld er de indrettet med stil. Eklektisk, vil nogen sige. Men alle tre rum udstråler elegance og luksus. Og dét uden at sætte det hjemlige præg over styr. For det er lige nøjagtig den fornemmelse, ejeren Monica Conradsen har søgt at skabe.

Samleobjekter fra hele verden står side om side med ny keramik, nipsting og blomster. Møblementet er et lækkert miks mellem renoverede genbrugsmøbler og møbelklassikere som en lille skænk skabt af Charles Eames. I The Monica’s opholdsstue står en sofa designet af Finn Juhl. Over barvognen fra Beau Marché brydes stilen voldsomt af en lyskasse skabt af den britiske lyskunstner Steven Scott. Kunst fylder desuden meget i suiterne og opholdsstuen. Monica Conradsen låner ofte værker af sine kunstvenner.

The Monica
Hotel The Monica er en oplevelse i sig selv. Som at blive inviteret ind i Monica Conradsens veldesignede private hjem.

Som mine private gæster

”Jeg håber, at mine gæster føler, de har været mine private gæster, når de tjekker ud. Jeg er her under hele opholdet, fortæller gerne masser af historier fra mit liv, og meget af hotellets interiør er mine private ting, som jeg har samlet igennem livet eller i hvert fald sat mit eget præg på. Det gør hotellet enormt personligt,” fortæller Monica Conradsen.

The Monica slog dørene op i 2017 – og blev hurtigt en succes. Monica Conradsen, der tidligere har arbejdet som fotomodel for Eileen Ford, havde ikke den store erfaring som hotelvært. Men en ferie i Cornwall blev udslagsgivende. Hun havde i fødselsdagsgave fået et ophold på Hotel Endsleigh. Det var her, hun fandt ud af, at hun ville skabe et lille hotel et sted i Danmark. Og det var her, hun hentede inspiration til det interiør, der i dag gør The Monica til noget helt specielt. Blandt andet den lille reol med gummistøvler, som hendes gæster kan låne til en våd tur på stranden.

The Monica

Mine gæster kommer her for at slappe af og slippe mobiltelefonen og computeren. De bliver budt indenfor i hjemlige omgivelser med mig selv i rollen som værtinde. De første fire år har det også været min opgave at stå for køkkenet. Her har jeg fået en lokal snedker til at lave et langbord, hvor mine gæster også spiser både morgenmad og aftensmad.” Først sidste år ansatte hun i højsæsonen kokken Liva Stokkebye, der er udlært fra Henne Kirkeby Kro og Marchal i København.

Monica Conradsen har i høj grad selv stået for renoveringen af den noget forfaldne slagterbutik, hun overtog for godt fem år siden. Eksempelvis er alle rum tapetseret og penselmalet af hotelværten personligt. ”Jeg går meget op i, at tingene er i orden. Det skal være en oplevelse i sig selv at overnatte her i hjemmevaskede og håndstrøgne lagner og dynebetræk.”

The Monica
På hotel The Monica får gæsterne skuldrene ned. Her kan livet nydes i gårdhaven eller på en spadseretur i en af Danmarks smukkeste købstæder.
The Monica
The Monica