END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Amerikansk stil med et preppy twist

Ralph Lauren og Tommy Hilfiger er to af verdens førende livstilsbrands og er kendt for deres amerikanske stil, med et preppy twist. I denne guide vil vi komme nærmere ind på begrebet preppy og har fundet to outfits fra de ovenstående brands, for at inspirere til en preppy stil.
Amerikansk stil med et preppy twist

Hvad er preppy?

Preppy er et ord der har floreret meget i modeverdenen de sidste par sæsoner, men hvad betyder det egentligt og hvordan går man preppy klædt. Selvom stilen kan virke lidt tilfældig, er den yderst gennemtænkt og låner fra både det klassiske, fritiden og sportens verden.

Begrebet preppy kommer fra de amerikanske preparatory schools, der svarer til vores gymnasier herhjemme. Nogle af disse skoler er private og eksklusive, meningen med disse er at forberede de unge til eliteuniversiteterne, de såkaldte IVY-skoler, samt blandt andet tæller Harvard og Yale. På disse universiteter havde man skoleuniformer, som var meget traditionelle og den påklædning fik betegnelsen ”Trad”, denne uniform blev med tiden mere afslappet, da universiteterne var påvirket af de sportsgrene man udøvede på skolerne og det betød at en ny betegnelse blev født, nemlig ”Ivy”. Deraf har vi preppy begrebet, der er en blanding af disse to stilarter, stilen er baseret på traditioner med et twist af afslappethed.

Amerikansk stil med et preppy twist

Hvad er no go til din polo shirt?

Vi har sammensat dette outfit med et par klassiske jeans, som du kan bruge hele året rundt. Dertil en armyfarvet polo shirt og en offwhite pique strik. Brug strikken udover poloen og husk at kraven på poloen ikke må stå op på, det er et kæmpe no go. Dertil har vi en let og praktisk overgangsjakke, der er vandafvisende og vindtæt. Brug den til de ustadige dage, hvor man skal være ude, når det ikke er alt for koldt. Alle styles i dette outfit er fra Tommy Hilfiger.

Amerikansk stil med et preppy twist

En Preppy bjørn

Det andet outfit er en blanding af Polo Ralph Lauren og Barbour, Barbour vesten kan du enten bruge som det yderste lag eller som mellemlag under din forårs-/sommerjakke, et item der kan hænge i din garderobe året rundt, som passer perfekt til de danske årstider. Dertil har vi valgt et par chino shorts, en kortærmet skjorte og crewneck sweatshirt fra Polo Ralph Lauren. Den grå sweatshirt med polo bjørnen er et ikonisk symbol fra Polo Ralph Lauren, den preppy bjørn blev opfundet af Jerry Lauren (Ralph Laurens bror), der valgte at iklæde en Steiff tøjbjørn han fik i fødselsdagsgave, i et preppy outfit. Derefter startede der en tradition, hvor brødrene hvert år fik en ny Steiff bjørn i et Polo Ralph Lauren outfit. Steiff fik til opgave at producere 200 preppy bjørne, der skulle sælges eksklusivt i Polo Ralph Laurens flagship store på Madison Avenue. De blev udsolgt på en weekend og derfra, blev den preppy tøjbjørn hurtigt er varemærke i sig selv, for Polo Ralph Lauren.

Amerikansk stil med et preppy twist
En Preppy Bjørn

En Preppy Bjørn

Get the look
<
>