Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

The sky is not the limit

Milliardæren Richard Branson TÆNKER STORT og er ikke bange for fiasko. Richard Branson udlever millioner af mænds vildeste drømme om et liv fuld af eventyr, fester, penge, rockstjerner, smukke modeller og sjov og ballade. HAN ER EN AF VERDENS RIGESTE MÆND, og han nøjes ikke med at række ud efter stjernerne, han arrangerer rejser derud. Han er også vovehals, hippie, playboy, businessman, ægtemand og far.
Richard Branson
Virgin Airlines grundlægger, Richard Branson, elsker sine fly, der er grundstammen i hans forretningsimperium.

Richard Branson

Branson får mere fra hånden end de fleste. Siden han grundlagde begyndelsen til det hele, pladeselskabet Virgin, har han startet mere end 400 firmaer i Virgin-gruppen inden for et utal af brancher: luftfart, hoteller, banker, mobiltelefoner, megastores, ja, sågar rumfart.

Starten

Han er født 18. Juli 1950 i England. Hans far var sagfører, men familien var ikke velhavende, snarere tværtimod. Og unge Richard kæmpede med ordblindhed og klarede sig dårligt i skolen. Men hans virkelyst fejlede ikke noget. Som dreng solgte han juletræer og avlede undulater, og som knap 18-årig kastede han sig ud i sit første virkelige forretningseventyr med det annoncefinansierede ungdomsblad “Student”.

To år efter kom en pladebutik, i første omgang som en postordreforretning, men snart som en fysisk pladebutik og derefter det pladeselskab, der skulle blive til Virgin Records med store navne som Rolling Stones, Sex Pistols, Janet Jackson og andre store navne. Successen var hjemme, og som 23-årig kunne Branson kalde sig millionær.

Richard Branson
Selvfølgelig har milliardæren Branson et amfibiefartøj, bil og båd på samme tid.

Luftfart

Derefter er det gået slag i slag, i begyndelsen af 1980erne kom flyselskabet Virgin Atlantic Airways. Richard Branson erkender, at hans direktører var mere end almindeligt skeptiske, da han annoncerede, at han ville starte et flyselskab. Ifølge myterne fik han idéen, da han på en rejse med sin udkårne Joan strandede på en lille ø i øgruppen British Virgin Islands (Jomfruøerne). Uden helt at have det finansielle grundlag, chartrede han et fly, dividerede omkostningerne med antallet strandede medpassagerer og syntes, at han da sagtens mestrede det med flydrift. Under alle omstændigheder blev Virgin Atlantic Airlines en realitet tre måneder senere. I mellemtiden havde Branson forhandlet nogle licenser på plads, hyret personale og fyldt et fly med celebre kendisser. Også det blev en succes.

Richard Branson
Richard Branson holder en tale foran haleroret til et af flyene i hans flåde af Virgin-fly.

I slutningen af 1980erne havde Virgin fløjet med over en million passagerer, og i 90erne solgte Branson Virgin Records for at investere yderligere i flyselskabet, der var blevet hans darling. Han har opkøbt flyselskaber i så forskellige lande som Belgien, Australien, Nigeria og USA – og også solgt nogle af dem fra igen.

Jagten på recorder

Der har aldrig rigtig været stille om Richard Branson. Tværtimod har han altid gjort et stort nummer ud af det, når et nyt initiativ skulle lanceres. Han er sprunget ud fra taget af Palms Casino i Las Vegas, danset med cheerleaders, slået den transatlantiske rekord i speedbåd og meget andet, når et af hans nye eventyr skulle promoveres. Han er vild med rekorder og var i 1987 den første, der krydsede Atlanten i luftballon, den såkaldte Virgin Atlantic Flyer. 4 år efter, i 1991, gentog han succesen og krydsede Stillehavet i ballon, igen som den første. Siden har han forsøgt at tage turen hele vejen rundt om jorden i luftballon, men denne gang uden held. Det gør ham intet. Faktisk tilskriver han succesen, at han ikke er bange for fiasko.

Richard Branson
Kitesurfing er en af Bransons passioner.

Sin egen ø

Branson sidder ikke på sine penge. Han har næse for en god handel, og han har det sjovt med det. Han købte sin egen helt private ø, Necker Island, allerede i 1970erne for 180.000 dollars. Siden har han brugt ca. 10 millioner dollars på at bygge et resort på øen, og i 2006 stod øen til værdi af 60 millioner dollars. I 1989 giftede han sig med Joan Templeman på Necker Island, og det er vel overflødigt at fortælle, at han ankom til ceremonien i helikopter. I dag bor han på Necker Island sammen med sin kone. Han er blevet kritiseret for at bo i et skattely i stedet for i hjemlandet England, men selv hævder han, at han elsker British Virgin Islands, og at det er en forretningsmæssig fordel, fordi det er så let at tiltrække mulige forretningspartnere fra hele verden til hans lille paradis der.

Branson keder sig ikke. Og hvis han gør, hitter han på noget. Løber et marathon for eksempel, også selvom han er rimeligt længe om det. Kitesurfing er blevet en anden passion, og han gør det helt på sin egen made. Der verserer i hvert fald et foto, hvor han kitesurfer med en nøgen fotomodel på ryggen.

Richard Branson
Der findes kun få fotos fra Bransons private ø, Necker Island.

Virgin limited

Og forretninger er der mange af. Branson boltrer sig både til lands og i luften, på dybt vand og i rummet. Et af de mange initiativer er Virgin Limited Edition-hotellerne. En safaripark på grænsen til den berømte sydafrikanske Krüger Park rummer 21 værelser. Den luksuriøse kashbah i Marokko ved foden af Atlasbjergene. Kashbah Tamadot har 27 værelser, hvor gæster kan bo – hvis de da ikke hellere vil bo i den tilhørende lejr af berbertelte. I Kenya ligger safaricamp’en Mahali Mzuri med 12 luksustelte, samt pool og spa i særklasse, beliggende på udsigtshold af løver, zebraer, gazelle og hyæner. Og i de schweiziske alper har Branson en hytte med plads til 18 og direkte adgang til pisterne og en Michelin-stjernekok i køkkenet. Til lands driver Branson også en togbane, inspireret af de japanske højhastighedstog. Det dybe vand udforskes i Virgin Oceanic, en jet-undervandsbåd.

Richard Branson
Det går ikke stille af, når Branson åbner en ny forretning. Her gælder det åbningen af en ny Virgin Megastore i New York.

Det er Bransons plan at udforske den mere end 10 kilometer dybe Marianergrav, men indtil videre kan gæsterne på Necker Island opleve verden under vand i en Necker Nymphe, et 3-personers fartøj, der kan dykke ned til 100 fod.

Rummet venter

Den vilde englænders næste forretningsplan går ud i det ydre rum, når Virgin Galactic Space Ship 2 for 250.000 dollars snart, ifølge Richard Branson, vil transportere passagerer ud i rummet. Og det behøver ikke at være de grønne sedler der betales med. Den progressive forretningsmand regner med at kunne handle rumrejser i bitcoins. Han har selv tænkt sig at tage turen med og har allerede taget en såkaldt Zero-G tur med fly, hvor man ved hjælp af såkaldte paraboliske manøvrer oplever vægtløshed. Flyet bruges af NASA til at træne astronauter i vægtløshed og kaldes også Vomit (opkast) Comet.

Richard Branson
Det er ikke til vands og i luften altsammen, Branson beskæftiger sig også med togdrift.

Non-Profit

I 2004 stiftede han non-profit organisationen Virgin Unite med det formål at bruge nogle af sine økonomiske kræfter til at gøre en forskel. Han har stiftet The Elders, en lille eksklusiv gruppe af ældre respekterede og visionære ledere, der bruger deres samlede erfaringer og indflydelse på at arbejde for fred og menneskerettigheder over hele verden. Nelson Mandela var medlem af The Elders, der foruden Branson selv omfatter navne som Kofi Annan, Gro Harlem Brundtland, Graca Marcel, og Peter Gabriel. I dag bruger han meget af sin tid på dette projekt.

Blå bog

Født: 18.7. 1960 i London.
1966: Magasinet Student.
1970: Postordre pladebutikken, der blev til Virgin records.
1984: Virgin Atlantic Airways, Englands 7. Største luftfartsselskab.
1992: Virgin Records sælges til EMI.
1989: Gift med Joan, som han har børnene Holly og Sam med.
1998: Selvbiografien Loosing My Virginity.

  • Medvirket som sig selv i film og TV, blandt andet i Friends og Baywatch.
  • Richard Branson er æresdoktor ved flere universiteter rundt om i verden og har modtaget et utal af hædersbevisninger. 30. marts 2000 blev han adlet af Prins Charles.
  • Branson går ind for en legalisering af de fleste typer narkotika.
  • Han er Englands 7. rigeste mand.
  • Bor fast på sin egen ø, Necker Island.