END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Sofabordets konger

I en tid, hvor stort set alt er tilgængeligt på internettet, lever den trykte bog en udfordret tilværelse. Men selvom vores bogreoler er tyndt besatte, er der stadig én bogtype, der lever og har det godt: Coffee table books. Det ypperste, bogtrykkeren kan levere. Af Laurids Bertelsen.
Sofabordets konger

At hente en bog fra reolen, sætte sig godt til rette i yndlingsstolen og begynde rejsen ind i et andet univers. Det har i århundreder været en del af vores vigtigste tidsfordriv.

Og, nå ja, tvangslæsning, hvis det var den studerende, der forberedte sig til den næste eksamen. Men i takt med iPads, lydbøger og nye streamingtjenesters popularitet bliver den trykte bog ofte set som udrydningstruet. Helt så slemt står det nu næppe til.

Og især én genre formår stadig at tiltrække nye læsere: Coffee Table Books. Her skal vi ikke nødvendigvis finde tid og ro til at gennempløje flere hundrede sider intrikat skønlitteratur. Den er med et exceptionelt layout, trykt på lækkert papir og en størrelse, der i hvert fald ikke egner sig til godnat-læsning en særlig bog, hvor der er lagt stor vægt på den visuelle oplevelse. Og når den ligger fremme på kaffebordet, er den i mange tilfælde en integreret del af en moderne boligindretning.

For selvom vi elsker vores lydbøger, så sender en smuk bog klare signaler til gæster og andre besøgende om, at vi her er i hjem, der emmer af kultur. ”Emnevalget er ikke begrænset til noget specifikt.

Men vi ser ofte, at smukke Coffee Table Books beskæftiger os med nogle af de ting, der står os nær. Det kan være vores tøj, mænds valg af armbåndsure eller biler. Eller måske en bog dedikeret til gin og dens historie,” fortæller Henrik Kaufmann. Han har fundet en række Coffee Table Books, som kan købes på www.kaufmann.dk

Sofabordets konger
1: “The Perfect Gentleman” er den perfekte guide til et stilfuldt liv. 2:En klassisk Coffee Table Book om armbåndsuret i et lækkert og indbydende design. 3: Designeren Paul Smith og hans meritter er også skildret i en fornem Coffee Table Book.

The Perfect Gentleman

En ting er, at disse smukke Coffee Table Books hurtigt bliver en del af boligindretningen på lige linje med kunsten på væggen eller skulpturen på reolen. De bliver også hurtigt et udtryk for ens drømme. Som den moderne mand, der gerne vil have et mere gentlemandagtigt præg i sin fremtoning. Den overdådige The Perfect Gentleman er både et smukt syn på sofabordet og en guide til det skræddersyede outfit og de nødvendige accessoires, som en virkelig gentleman stræber efter. Det præsenteres af en kender, der leder efter kvalitet og skræddersyede jakker, skjorter og bukser i Londons centrale stilistiske historiske perioder. Det er også en historie om de personligheder, butiksejere og mesterhåndværkere, der i århundreder har gjort luksus til deres levevej. Her får man tillige et fint indblik i den engelske adels liv og levned i London. I de overdådige hjem og de fine klubber, hvor en ægte gentleman kunne slippe væk fra de hjemlige skærmydsler.

A Man & His Watch

Den moderne mand har i dag ikke mange muligheder for at sende et klart og præcist signal om, hvem han er eller rummer. Selvom flere og flere mænd har opdaget glæden ved et armbånd eller en halskæde, er det alligevel armbåndsuret og dets historie, der fylder mest. Det er en fantastisk historie, som den amerikanske ursamler Matt Hranek har samlet i bogen A Man & His Watch. Spændende læsning og lækre fotos af berømte mænd og deres ure. Som historien om skuespilleren Paul Newman og hans Rolex Daytona. Et ur, der for nylig blev solgt for mere end 15 millioner dollars på en auktion. Eller præsident Roosevelts elegante Tiffany-guldur, som han bar, da han gav hånd til Englands premierminister Winston Churchill og Sovjetunionens leder Josef Stalin ved Jaltakonferencen i 1945. Det er historier, der handler om andet og mere end blot dyre ure og statussymboler.

Paul Smith

En banebrydende monografi, der fanger den unikke ånd og enestående kreativitet hos det britiske modeikon Sir Paul Smith gennem hans personlige udvalg af 50 inspirerende genstande og designs. Disse omhyggeligt udvalgte genstande har påvirket Sir Pauls verdenssyn, kreative proces og tilgang til arbejdet med moderne design. Et arbejde – og en bog – der er gennemsyret af et helt særligt udpræget britisk vid og excentricitet. Hver fremhævet genstand belyser et andet aspekt af designerens arbejde og fører til diskussioner om emner så forskellige som et jakkesæts formalitet, vigtigheden af teamwork og humorens kraft.