END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Stilguide om undertøj

Herreundertøjet tjener hovedsageligt et praktisk formål – nemlig at holde dig varm samt beskytte din ydre beklædning mod sved. Der er ikke de samme overvejelser forbundet med valg af boksershorts, tights og undertrøje som med alt andet tøj. Alligevel er der dog forskellige typer af undertøj, som du skal kende til. Dem bliver du introduceret til i denne undertøjsguide.

De gyldne råd om undertøj

Gå efter undertøj i bomuld. Det er rart at have på og absorberer sveden.

På stramme boxershorts skal længden gå til midt på låret.

Bruger du en langærmet undertrøje, så sørg for, at ærmerne ikke stikker frem under manchetterne.

Herreundertøjet

I 70’erne smed kvinderne det enten på bålet eller op på scenen til Tom Jones. Noget anderledes forholder det sig med mandens undertøj, som altid har haft en praktisk funktion frem for en kvindefrigørende eller seksuel appellerende funktion. Herreundertøjets beskaffenhed er noget mere lavpraktisk end andet tøj fra garderoben. Det er de færreste, som får lov at se, hvilket undertøj du har på, og der er naturligt nok ikke de samme overvejelser og regler omkring farve, stil og sammensætning, som der er ved alt andet tøj. Ikke desto mindre bør du som mand vide, hvad du har at vælge imellem, når du skal investere i de inderste klæder. Hos Kaufmann kan du bl.a. finde undertøj fra mærkerne Hugo Boss og Emporio Armani.

Herre underbukser - trusser, boxershorts eller tights?

Vi skelner mellem forskellige former for underbukser: trusser, boksershorts, tights og lange underbukser. Trusserne, som fås med eller uden gylp, har den fordel, at de ikke fylder meget under bukserne. Den originale trusse med Y-formet gylp er en klassiker. Mange synes dog, at gylpen er overflødig og vælger derfor en mere ’lukket’ trusse. Boxershorts findes i to udformninger. De traditionelle løstsiddende boxershorts og de mere tætsiddende herre tights, som egentlig er en mellemting mellem trusser og de oprindelig løse shorts. Om man er til det ene eller det andet er en smagssag. Mange foretrækker de stramme herre tights, da disse ikke rutcher rundt under bukserne. Vælger du tights, skal længden gå til midt på låret – så undgår du, at de kryber op. Vi kommer ikke udenom de lange underbukser. De holder dig varme om vinteren på fx jagt eller i skoven – mere er der vist ikke at sige om dem.

Undertrøjen

Undertrøjen har den praktiske funktion, at den holder dig varm og opsuger sved. Den beskytter din bluse eller skjorte mod svedlugt og svedskjolder. Netundertrøjen er ikke bare til bøller og folk med en sixpack under armen men derimod en vaskeægte klassiker. Den har den fordel, at den afkøler, når det er varmt, og varmer når det er koldt., fordi der dannes luftrum i netstrukturen. Den langærmede undertrøje tjener samme formål som underbuksens ditto – nemlig at beskytte mod kulde. Sørg for at ærmerne fra undertrøjen ikke stikker frem under skjorteærmerne – det ser sjusket ud. Den ærmeløse undertrøje er nok den, der bruges hyppigst. Vælger du den ærmeløse udgave til at have på under skjorten, er der en risiko for at svede igennem ved armhulerne. Her kan du som alternativ vælge den T-shirt-lignende undertrøje. Her skal halsudskæringen være dyb nok til, at man ikke kan se den under åbenstående skjorte. Hvis du vil have mere information om valg af t-shirts, så ta’ et kig på Kaufmanns guide til t-shirts og polo.