END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Stilguide om strik og sweatshirts

Pullover, slipover, cardigan, rullekrave, sweatshirt… Der er nok af varianter at holde styr på, når det kommer til striktrøjer og sweatshirts. Tidligere forbandt man både strik og sweat med arbejds- og sportstøj, men begge har i dag fundet vejen til mandens dagligdagsgarderobe. Du kan skabe dig et overblik i guiden herunder.

Strik

Frem til midten af det 19. århundrede, blev striktrøjen – eller sweateren – kun brugt som slidstærkt arbejds- og sportstøj. Først da borgerskabet begyndte at dyrke sport, opstod der for alvor efterspørgsel efter striktrøjer til mænd. Også bløde sweatshirts, som oprindeligt har været forbeholdt folk fra sportens verden, har forladt deres oprindelige domæne og bruges nu lige så ofte som almindelig fritidsbeklædning til mænd i alle aldre. Prisen og kvaliteten på en striktrøje vil altid afhænge af typen af uld og spindemetode. Hvis du vil være sikker på at købe en striktrøje i god og blød kvalitet, så gå efter merinould, cashmere, mohair, alpaka eller angora.

Pullover og slipover

Pulloveren, som er den mest almindelig striktrøje, findes med både rund hals og v-udskæring. Pulloveren fås i et utal af farver og mønstre, hvilket giver mulighed for et enten nedtonet eller mere opsigtvækkende look. Med en ensfarvet pullover fra fx Hugo Boss, Tommy Hilfiger eller Fred Perry kan du holde en afdæmpet stil, hvorimod de mønstrede pullovers fra fx Gant vil give dit udtryk lidt mere kant. En pullover går rigtig godt til et par jeans og en skjorte. Gerne en button-down skjorte fra fx Eton eller Ralph Lauren, som sikrer, at skjorteflippen bliver under trøjen. Til de kolde vinterdage gør du klogt i at investere i en tyk pullover i uld. Pulloveren findes også i en ærmeløs udgave – den såkaldte slipover – som er en god og varm erstatning til vesten. Der er delte meninger om, hvorvidt man må bruge slipoveren under habitjakken, så her er der frit valg!

Rullekrave og cardigan

Rullekraven, som er en pullover med høj hals, er behagelig om vinteren, hvor den høje krave kan erstatte et tørklæde. Også cardiganen er et praktisk bekendtskab i de kolde måneder. Den har den fordel, at den kan knappes op, så du dels kan regulere varmen og dels beskytte frisuren. En cardigan kan du bruge til alt fra jeans og t-shirts til pæne herrebukser og skjorter. Kaufmann sælger strik cardigans fra fx Marlboro, Ralph Lauren og Tommy Hilfiger, som kan bruges som et alternativ til en almindelig jakke.

Sweatshirts

Der findes ikke noget mere afslappende end en sweatshirt i en blød bomuldskvalitet. En sweatshirt får mange til at tænke på amerikanske universiteter og amerikansk fodbold, men faktum er, at stort set alle mænd har en sweatshirt til brug i fritiden eller til sport. Sweatshirten findes i flere forskellige udformninger og kvaliteter. Fra Tommy Hilfiger forhandler Kaufmann nogle tynde bløde sweatshirts med polokrave og nummer på enten ærme eller bryst. Er du til den helt oprindelige sweatshirt, designer både Hugo Boss Green, Napapijri og Polo Ralph Lauren en lækker blød variant, med eller uden lynlås. Også Fred Perry er med deres sweatshirts i skinnende kvalitet og lynlås garant for en stilfuld fritidsbeklædning. Brug din sweatshirt til chinos eller jeans, når du skal ud, eller fuldend det sporty look med et par matchende løse sweatbukser.