END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Stilguide om sko & støvler

Når det gælder herresko, findes der et utal af stilarter. Der er herresko, som dør med moden, og så er der herresko, som overlever år efter år – nemlig klassikerne. Med Kaufmanns guide til sko får du et hurtigt overblik over de herresko-modeller, som du bør kende til, når du skal købe sko online eller i Kaufmann butikkerne.

De gyldne råd om sko og støvler

Vælg som hovedregel sorte sko til formel påklædning.

En rigtig forretningssko har lædersål - ikke gummisål.

Brug sorte strømper til sorte sko.

Dine strømper skal altid dække de nederste af dine ben, så du ikke viser bare ben.

De klassiske herresko

Ligesom ethvert look kan ødelægges med de forkerte herresko, lige så vel kan de perfekte sko redde et mindre heldigt sæt tøj. Derfor bør du altid have udgiften til et par gode gedigne herre sko med i dit tøjbudget. Mange mænd begår den fejl, at de ikke prioriterer herresko særlig højt. Det endda til trods for, at vores fødder belastes betragteligt hele livet igennem. Du vil få nemmere ved at købe et par sko, hvis du kender til de klassiske herresko, som er bestået gennem tiderne. De ægte klassikere, som har været undervejs siden 1800-tallet, fortjener en præsentation i Kaufmanns skoguide.

Oxford - den formelle sko

Skoen som regnes for den mest formelle er den sorte Oxford-sko. Skoen, som også er en klassiker i brun, er kendetegnet ved det, man kalder en lukket snøring, hvor skoens sider med snørehullerne er en integreret del af overlæderet (i modsætning til fx derby skoen, som har en åben snøring). Oxford-skoen kan desuden kendes på sin cap-toe, som er skoens påsyede snude. Den elegante Oxford er speciel god til det nålestribede jakkesæt, til bryllups- og begravelseshabitten og generelt bare til de finere lejligheder.

Derby - til de mindre fine lejligheder

Derby-skoen er én af de mest traditionelle og alsidige sko, som kan bruges, når du finder Oxforden for fin. Denne herresko er kendt for sin åbne snøring, hvor sidedelene med snørehullerne er påsyet resten af skoen. Brug skoen til alle former for hverdagsbeklædning, alt fra jeans til jakkesæt. Ønsker du en herresko, som kan bruges til lidt af hvert, bør du tage et kig på webshoppens klassiske sko fra Sand.

Brogue (golfsko)

Brogue herreskoen med skotsk oprindelse er særlig kendetegnet ved hullerne i skoens overlæder. Den findes både i en Oxford- og i en Derby-udgave, altså med både åben og lukket snøring. Skoen er specielt god til tøj i den grove kvalitet som fx fløjl og flannel.

Støvlet

Med sit halvhøje skaft placerer støvletten sig et sted mellem en sko og en støvle. Den elegante støvlet i læder kan bæres til stort set alt – måske lige bortset fra en smoking. Er du til støvletter, så kom ind i Kaufmann og se udvalget.

Sneakers

Begrebet ’sneakers’ går helt tilbage til slutningen af det 18. århundrede, hvor de første gummisko kom til verden. Senere har sneakers været specielt kendt inden for sportssammenhænge, men i dag ser vi dem alle vegne. Sneakers er ikke bare for sportsnørder og folk fra hiphop-miljøet, men er også et fint alternativ til dig, som ønsker et sporty og afslappet look. Forkæl fx din garderobe med et par lækre sneakers fra Fred Perry.

Husk strømperne

Lad os starte med en gylden regel. Lad aldrig et stykke ben med bart titte frem mellem strømpe og bukseben. Hverken når du står eller sidder. Nogen vil endda sige, at knæstrømper er det sikre valg for at undgå de blottede ben. Farven på dine strømper vil altid være afhængig af farven på resten af din mundering. Altid sorte strømper til sorte sko, og ellers skal dine strømper som udgangspunkt være lige så mørke som dine sko. Hvis du vover sig ud i mønstrede eller farvede strømper, bør du altid forsøge at matche strømperne til farven på enten skjorte, slips, jakke og eventuelt pyntelommetørklæde. Du har sikkert ikke undgået at bemærke, at flere og flere er begyndt at bruge strømper i stærke farver. Her er Kaufmanns multifarvede strømper fra Coney Island et godt bud. Bare husk på, at det stadig handler om harmoni og balance for et stilfuldt look.

Personlig stil fremfor regler

Skoguiden her er tænkt som en inspiration, som du kan bruge, når du skal købe sko online eller i en af landets Kaufmann butikker. De klassiske ’takt og tone’ regler siger, at man til en formel påklædning vælger sorte, gerne Oxford, sko og de brune sko bruger man til et mere sporty antræk, fx tweedsæt, jeans og blazer eller fløjlsbukser og sweater. Regler er selvfølgelig altid til for at blive brudt, og i dag vægter personlig stil og modetendenser lige så højt.