Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

Roger Federer - livet efter tennis

’THE SWISS MAESTRO’ ELLER ’THE KING OF TENNIS’. Og givet var det, at han var sublim i sit spil. Elegant både uden for og på alverdens tennisbaner. ROGER FEDERER VAR EN AF VOR TIDS BEDSTE SPILLERE MED 20 GRAND SLAM-TITLER PÅ CV’ET. Nu har han overladt scenen til næste generation. AF TORBEN G. BØRSTED FOTO: GETTY IMAGES
Roger Federer
Roger Federer toppede ATP-ranglisten i 310 uger.

Hvis man var i tvivl om hans succes på tennisbanen, kan man blot kaste et blik på hans økonomiske sta­tus: en personlig formue på 550 millioner dollars. Eller næsten 3,7 milliarder danske kroner. En sådan sum kommer ikke af sig selv. Næsten én milliard kroner i præmiepenge for i alt 102 titler i ATP-turneringer rundtom i verden. Heraf 20 Grand Slam-sejre i Australien, Paris og USA. For ikke at tale om de imponerende otte gange, han vandt den fineste turnering af dem alle: Wimbledon. Dertil kommer ad­skillige lukrative aftaler med store brands som Rolex, Nike og Moët & Chandon.

Hans spillestil var som hans fremtoning. Sublim, elegant og med ypperlig forståelse af spillets mange facetter. Stærke hånd­led, der gjorde det muligt for ham at variere sine slices og top-spin-slag i det uendelige. Han var måske ikke den hurtigste spiller på ATP-touren. Men han var den skarpeste til at aflæse vinkler og forudse sine slag.

“Han er en spiller, der tager tiden væk fra dig,” fortæller en af hans venner og tidligere modstander Tommy Haas og fortsæt­ter:

“Enhver anden ville have ramt den bold fire hundrededele, fem hundrededele af et sekund senere, men det gør en forskel i tennis. Nogle få centimeter virker så uendeligt længere væk, når man spiller mod Roger Federer.”

Det gyldne firkløver

Roger Federer er – eller rettere: var – en del af det gyldne firkløver, der de sidste 20 år har domineret tennis på herresiden. Et firkløver bestående af Rafael Nadal, Andy Murray, Novak Djokovic og den schweiziske ’maestro’. Federer har i alt ligget nummer ét på ATP-ranglisten i 310 uger. Første gang, han toppede verdens­ranglisten, var i februar 2004 umiddelbart efter sin første triumf i Australia Open. Det var et gyldent år for den dengang 22-årige tennisspiller. For samme år vandt han også US Open og genvandt sit Wimbledon-mesterskab fra 2003.

Selvom både Nadal, Djokovic og Murray konstant bed ham i haserne, har Federer formået at holde sig på toppen helt frem til sidste efterår, hvor han som 41-årig endelig meddelte, at han trak sig tilbage.

“Som mange af jer ved, har de seneste tre år givet mig udfor­dringer i form af skader og operationer. Jeg har arbejdet hårdt for at komme tilbage i konkurrencedygtig form. Men jeg kender min krops evner og grænser, og dens besked til mig har været klar på det seneste. Jeg er 41 år. Jeg har spillet mere end 1.500 kampe i løbet af mere end 24 år. Tennis har været mere generøs ved mig, end jeg kunne have drømt om. Men jeg må nu erkende, at det er på tide at stoppe min karriere på topplan,” fortalte han, kort inden han spillede sin sidste turnering – Laver Cup – i september måned sidste år.

“TENNIS HAR VÆRET MERE GENERØS VED MIG, END JEG KUNNE HAVE DRØMT OM. MEN JEG MÅ NU ERKENDE, AT DET ER PÅ TIDE AT STOPPE MIN KARRIERE PÅ TOPPLAN.” Roger Federer