END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

Guide - dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

En utraditionel blazer

Blazerjakken er for mange et meget formelt stykke beklædning, som kun bliver brugt til bryllupper og lign. Men det er uden tvivl en af de ting der kan gøre at dit outfit, ser mere cool ud som mand, en måde at bruge blazeren på, uden at det skal blive for formelt, er at vælge en med mønster eller et andet snit end en traditionel blazerjakke. Hvis man gør dette og tilfører en skjorte hvor de to øverste knapper er åbne, har man et klassisk men samtidig afslappet cool look. Hvis det er en mønstret jakke du vælger, så sørg for at skjorten er ensfarvet, for at give helheden en mere moderne og aktuel følelse. Hold farveskalaen i de samme nuancer og vælg et par ensfarvet klassiske chinos og tilføj et par loafers, der viser man har tænkt over hver eneste detalje.

Vi kender det alle, vi skal ud at spise, til en fest eller lignende og er i tvivl om, hvilken påklædning vi skal vælge til begivenheden. I denne artikel fremhæver vi nogle små tips og tricks til hvordan du med få virkemidler kan style dit tøj op eller ned.

Det vigtigste i ethvert outfit er ens udstråling, hvis du ikke føler dig komfortabel i dit outfit, kan det ses på lang afstand og så er det ligegyldigt hvor lang tid du har brugt på at vælge dit outfit, eller hvor mange penge dit outfit har kostet. Sørg altid for at du er komfortabel og tilpas, i den måde du går klædt på, det betyder at man udstråler sikkerhed. Det har også den betydning, at du får brugt dit tøj flere gange og det ikke bare kommer til at hænge i skabet.

Som overskriften hentyder til, så handler det her om at mestre en afslappet stil. En afslappet stil betyder ikke at det er træningstøj, men at det er tøj, hvor man kan se at personen der er iklædt det, føler sig tilpas og selvsikker. Selvom det er afslappet, skal det stadig gøres med stor omtanke og kundskab, der skal være tænkt over tingene, selvom det ligner en tilfældighed. Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt det ser godt ud – det er et faktum.

Guide - dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

Ensfarvet eller mønstret

Måden du sammensætter dit outfit på, kommer meget an på farvenuancerne eller om der er mønstre, striber m.m. i tøjet. Hvis du skal til noget der er lidt mere formelt, så hold dig til en ensfarvet blazerjakke og skjorte. Hvis det er knap så formelt, kan du forsøge dig forskellige muligheder i din garderobe, prøv forskellige skjorter med forskellige jakker og bukser og opdag måske nye muligheder, som du ikke havde prøvet før. Dette er også en god ide inden du skal ud at købe tøj næste gang, for at se hvad dit behov egentlig er. Du skal også være velkommen til at tage din yndlingsjakke, bukser m.m. med ind i vores butikker, så vi kan finde nogle ting der kan matche ting du i forvejen har i din garderobe.

Guide - dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

Overshirten – Det perfekte outfit ”add on”

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med fænomenet overshirt endnu, så er det i den grad på tide. Det er en af de beklædningsgenstande der kan løfte dit casual outfit til det næste niveau. Men hvad er en overshirt egentlig? Det kan være lidt svært at beskrive, for der er ikke en fast definition af en overshirt. Den ligger et sted imellem en skjorte og jakke og det er en perfekt måde at tilføre flere lag i dit outfit. Den kan styles med enten en skjorte eller t-shirt indenunder og eventuelt med en frakke udover afhængig af vejret. Den fungerer både til jeans og chinos og er derfor god til en casual outfit med et par ensfarvet sneakers til. Det gode ved en overshirt, er at det er en helårsbeklædning, om sommeren kan den bruges som en let sommerjakke og om efteråret og vinteren, som et ekstra lag i dit outfit.

Guide - dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

Dresscode

Til anledninger som bryllupper, runde fødselsdage m.m. er dresscode tit nævnt i indbydelsen, hvis det er tilfældet, så hold dig til ”henvisning” og klæd dig på ud fra dette. Det betyder ikke at du skal være kedelig i din påklædning, men at du har fået et sæt spilleregler at vælge dit outfit ud fra. Til arrangementer som disse, skal man helst ikke overstråle dem der er i centrum og derfor er det mindre ting man kan lege med, som for eksempel sko, struktur eller nedtonet mønstre i din skjorte eller jakke. Vi kommer nærmere ind på dette, i en artikel omkring fester.

Guide - dress up eller ned, lær at mestre en afslappet stil

Mere end 100 års erfaring

Det her var en kort gennemgang omkring hvordan man kan klæde sig på og være afslappet, med stil. Det har forhåbentlig inspireret og givet dig lidt hjælp, til din næste erhvervelse i garderoben. Husk du altid kan besøge vores butikker og få kyndig vejledning af personalet og følge os på de sociale medier for de nyeste opdateringer og trends.