Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
Altid 14 dages returret

BEYONCÉ The Queen of Pop

Dette efterår afslutter hun sin RENAISSANCE WORLD TOUR med en række koncerter i USA. En turne, der sikkert trækker fulde huse. For Beyoncé, 42, er Amerikas ukronede musikalske dronning. EN UTROLIG STEMME, klare holdninger og et FANTASTISK SCENESHOW er grundsubstansen i hendes karriere. AF CLAUS VESTERAGER MARTINUS FOTO: GETTY IMAGES
Beyoncé
Beyoncé, 42, er lige nu på toppen af sin karriere.

Ballroom & sleazy nightclub. Det er vel på en eller anden måde dét, der kendetegner Beyoncés syvende album, Renaissance. Det blev sendt på gaden umiddelbart efter COVID 19-pandemien. Et album, som hun netop oplevede som en genfødsel og en frisættelse af sit talent.

“Jeg debuterede i musikindustrien som 15-årig. Voksede op med en følelse af, at hele verden betragtede mig. Og lige siden har jeg arbejdet med projekt efter projekt. Jeg udsendte albummet ’Lemonade’, mens jeg turnerede med ’Formation World Tour, fødte tvillinger og turnerede med Jay-Z, instruerede filmen ’Homecoming’. Så kom ’Black is King’. Alt sammen back-to-back. Ingen pauser. Det har været hektisk. Men nu har jeg givet mig selv lov til at fokusere på min glæde ved at skabe musik,” har hun fortalt i et sjældent interview til magasinet Pop Stars.

Hendes karriere har frem til i dag været som en opgående sols. I dag er Beyoncé som 42- årig på toppen. Hun har denne sommer turneret rundt i Europa – og dette efterår slutter hendes Renaissance World Tour med en lang række koncerter i USA.

Et liv i rampelyset var måske ikke dét, der lå lige for. Som barn var hun ret introvert. “Jeg talte ikke meget, da jeg var lille. Jeg levede mit liv i mit hoved. Men jeg lærte at forholde mig til andre mennesker. Og i dag er jeg bestemt ikke sky eller genert.”

Beyoncé
Beyoncé er en eftertragtet model for de store modebrands.

Og siden hun var 20 år, har hun været fokuseret på at opbygge sin karriere. Også kommercielt. Ovenpå pandemien oplevede hun et stort behov for at sætte ikke bare sig selv, men også resten af verden, fri. “Jeg føler, vi var parat til at slippe fri, rejse, elske og grine igen. Som en renæssance. Og jeg ville være en del af denne ’pleje’, denne genfødsel.”

32 Grammy Awards

Albummet, der blev sendt på gaden sidste sommer, blev et hit. Det er mixet sammen som et kontinuerligt DJ-set. En del af de 16 numre blev frigivet som en forsmag på det kommende album. Blandt andet Break My Soul, der desuden nåede toppen hitlisterne. I øvrigt første gang siden 2008, hvor nummeret Single Ladies (Put a Ring on It) toppede listen.

Og ikke nok med det: Da først albummet blev udsendt, blev det nomineret til hele ni Grammy Awards. Hun vandt fire. Blandt andet Best Dance/Electronic Album. Det er bestemt ikke første gang, at Beyoncé har scoret en Grammy Award. Faktisk er hun den amerikanske popkunstner, der har vundet flest gennem tiderne. Hele 32 awards er det blevet til.

Flere kommer sikkert til. Ikke mindst fordi rygterne vil vide, at Renaissance-albummet blot er det første i en trilogi, der vil blive udsendt over de næste år.

Det er en ny og mere frigjort Beyoncé, der på Renais­sance-albummet leger med de forskellige genrer. Det er både Ballroom og sleazy nightclub. Det er glæden og lysten til at erobre dansegulvet, der binder albummets 16 numre sammen.

Albummet er som sagt indspillet under pandemien. Men det var en lise for Beyoncé. “At kunne arbejde målrettet i ro og mag var fantastisk. Det gjorde, at jeg kunne føle mig fri og eventyrlysten i en tid, hvor der kun skete ganske lidt.”

At det var muligt, tilskriver hun ikke mindst sin mand, Jay-Z, som hun i dag beskriver som sin ’smukke mand’.

Beyoncé
En gylden sangstemme og et stort anlagt sceneshow er grundlaget for hendes succes.

Det er lidt af en turn around. Ikke mindst fordi hendes for­rige album, Lemonade (2016), efter sigende er lidt et opgør med hendes mands utroskab. Hun lægger i hvert fald ikke fingrene imellem. “Er du mig utro?” spørger hun i numme­ret Intuition. Og i en musikvideo går hun amok og smad­rer alt med et baseballbat, inden hun slutter med at kyle en diamantring mod kameraet.

Om der vitterligt har været tale om sidespring er aldrig blevet verificeret. Men åbenbart har Beyoncés arbejde med det højt berømmede album renset luften og manet allet ryg­ter om en skilsmisse i jorden.

Sikkert er det, at Beyoncé har været på en fantastisk rejse siden hendes tid med pigegruppen Destiny’s Child og hendes første soloalbum Dangerously In Love (2003). Hun har ikke blot med sine to seneste album gjort sit til at ind­skrive sit navn i pophistorien. Hun har også forsøgt at sætte sit præg på en tid, hvor hun som erklæret moderne feminist har taget stilling til tidens store spørgsmål. Hun støtter aktivt Black Lives Matter-bevægelsen, ligesom hun også arbejder for kvinders rettigheder. Og dét samtidig med, at hun både fornyr popmusikken og driver adskillige virksomheder. Blandt andet har hun skabt sit eget fashionbrand.

Lidt af en balancegang. For trods stærke holdninger er det stadig en særdeles sensuel oplevelse at se Beyoncé på en scene med al sin glimmer og sine seksuelle under-toner.