END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Loafers - dette års must have

Stilguide fra Kaufmann: De perfekte sko til mange anledninger

Klassiske loafers, også kaldt penny loafers eller hyttesko, er en historierig skotype enhver mand burde have i garderoben. Fra begyndelsen af 1900-tallet i Norge og videre til nutidens velklædte mænd, har loafers være en tro følgesvend og en stor favorit. Skoen blev udviklet af norske søfolk og landmænd, der med et behov for hårde og praktiske arbejdssko, skabte et tidligt stadie af de loafers vi kender i dag. Udenlandske turister, der besøgte fjordende og mødte de norske søfolk, fik øjnene op for det skandinaviske fodtøj, og den elegante sko bredte sig hurtigt til resten af verdenen.

Loafers

Loafers er en stilfuld tilføjelse til både et afslappet og formelt outfit, da deres design har den specielle effekt at de er nemme at tilpasse til outfits, men hvad er loafers egentlig?

Modellen er kendetegnet ved at være en snøreløs sko, med en såkaldt pløs over vristen i skoen, med klassisk sål. Loafers har en lav eller endda ingen hæl og er typisk lavet af læder eller ruskind. Loafers er sko, der har udviklet sig i mange forskellige retninger, og designere har været kreative med at tilføje forskellige typer ornamenter til dem.

Lad os tage et kig på nogle af de mest populære typer loafers, og hvordan de blev til:

Penny loafers

Den mest udbredte model er Penny loafers, der blev til i 1930'ernes USA. Disse Loafers har en pløs med et udskåret stykke i form af en diamant. I 1950’erne var de populære blandt ivy league studerende og beretningen går på, at studerende lagde en ”penny” i pløsens udskårne stykke i begge sko. Dette var præcis den pris det kostede, for at de unge studerende kunne operere en telefonboks, og blev derved også til et fashion statement. Da de er meget minimalistiske og enkle, er Penny loafers meget alsidige, og ser derfor godt ud med jakkesæt, chinos, habitbukser og jeans.

Loafers

Tassel loafers

Tassel loafers er en anden model af loafers, der opstod i 1950'erne. Det var også meget populært blandt universiteterne på østkysten, og det blev en standardsko for forretningsfolk og advokater. Tassel Loafers blev i nogen tid betragtet som en gammel mands sko, men de er dukket op igen som en stilet sko for mænd i alle aldre. Denne type loafer er også god med jakkesæt, jeans og kan bæres om sommeren med et par lette bukser og et par ”usynlige” strømper.

Gucci loafers

Den sidste ”hovedmodel” er mest kendt som Gucci loafers eller horsebit loafers. Horsebit loafers blev skabt af Aldo Gucci i 1950’erne efter en tur til New York. Han tilføjede en guldbit til at erstatte læderremmen, der skabte den klassiske penny loafer stil. Det blev en international succes for Gucci og denne type loafer har sidenhen udviklet sig til at kunne finde i mange forskellige materialer og farver. Det forbliver en af de mere formelle loafers der findes.

Loafers

Størrelse og pasform

Når man skal købe loafers er det vigtigt at bruge den rette størrelse og pasform, fordi for store loafers f.eks. vil medføre at skoene ”svupper” når man går. Det kan derfor også være en god ide at købe loafers i en størrelse mindre end planlagt, pga. at velsyede loafers i læder har en tilbøjelighed til at blive blødere og give sig lidt ved brug. Det er også vigtigt at gøre opmærksom på at et skohorn er et obligatorisk accessory til loafers, idet at man med fingeren hurtigt kan komme til at strække og ødelægge bagkappen af skoene.

Uanset om du skal på kontoret i et forretnings afslappet look, på date eller have en afslappet aften, så vil loafers være de perfekte sko til disse situationer. De er ikke kun behagelige, men også meget alsidige og klassiske. At finde den perfekte loafer til ens egen stil, kan der eksperimenteres med, men det kan garanteres at enhver loafer, vil blive en yndling i skogarderoben.

Se vores udvalg af loafers her

Se alle vores herre sko her