END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Jude Law - A british gentleman

HAN BLIVER KALDT BRITISK FILMS MODSTYKKE TIL BRAD PITT ELLER GEORGE CLOONEY. Med sit klassiske smukke ydre er han næsten selvskrevet til de store romantiske roller. Alligevel har det været en udfordring for den nu 50-ÅRIGE JUDE LAW AT FINDE DE RIGTIGE ROLLER. AF CLAUS VESTERAGER MARTINUS FOTO: GETTY IMAGES
Jude Law

I det amerikanske underholdningsmagasin Vulture bliver han beskrevet som en noget nær en ’genial misforståelse’: “Jude Laws tilstedeværelse og ex­ceptionelt gode udseende fortryller ikke. Det ind­fanger én i stedet.”

Det er en karakteristik, der måske også fortæller no­get om den 50-årige britiske skuespillers besvær med at finde den rette hylde. For siden sit gennembrud i rollen som Dickie Greenleaf i The Talented Mr. Ripley (1999) har han forsøgt sig i stort set alle genrer. Og som dagbla­det Politiken skrev i anledning af hans 50-års fødselsdag, har Jude Laws filmkarriere været en “skønsom blanding af forglemmelige roller i forglemmelige film og overraskende valg med ofte overraskende gode resultater.”

Han blev født i Lewisham i det sydøstlige London i 1972. Hans fulde navn er David Jude Heyworth Law. Men det blev navnet Jude, der blev hængende. Det var der to gode grunde til: Forældrene var begge skolelærere. Først og fremmest var de inspireret af den britiske digter Thomas Hardys bog Jude the Obscure. Men de var også glødende Beatlesfans, så 1968-hittet Hey Jude har sikkert også spillet ind.

Men det var ikke en skolelærergerning, der skulle bli­ve hans levebrød. For det viste sig tidligt, at han i stedet havde et talent for skuespilleriet. Som 22-årig vakte han opmærksomhed i teaterstykket Les Parent Terribles. Selv­om de skrå brædder har fyldt en del i hans karriere, blev det filmen, der betalte regningerne.

Jude Law

Op gennem 1990’erne stod hans navn på en række mere eller mindre glemte film. Lige indtil han landede rol­len, der åbnede Hollywoods døre for den unge Jude Law. Det var i filmen The Talented Mr. Ripley, hvor har spillede over for Matt Damon og store divaer som Gweneth Pal­trow og Cate Blanchett.

I årene efter lå vejen åben for de store roller. Han huskes måske især for sin rolle som snigskytten Vasily Zaytsev i den episke krigsfilm Enemy at the Gates (2001), den romantiske komedie Alfie (2004) og filmen The Aviator (2004) om excentrikeren Howard Hughes portrætteret af Leonardo DiCaprio.

Set i lyset af hans image som ’klassens kønne dreng’ er det nok mere opsigtsvækkende, at nogle af hans største succeser har været mere uortodokse og kulørte præstati­oner. Som hans bud på Dr. Watson i Guy Ritches moder­nisering af Sherlock Holmes og hans indsats som den nye unge, amerikanske pave i Paolo Sorrentinos tv-serie The New Pope (2020).

Yngre biografgængere vil sikkert også huske Jude Law for hans rolle som den unge Albus Dumbledore i efterfølgerne til Harry Potter-filmene: Fantastiske skab­ninger.

Jude Law

Både det ungdommelige publikum og det lidt mere satte har i år kunnet opleve Jude Law som Kaptajn Klo i Peter Pan and Wendy og i rollen som den gale konge Henry VIII i filmen Firebrand.

Genrevalgene har været mange – og meget forskelli­ge. Fra børne- og ungefilm over hardcore krigsfilm til ro­mantiske komedier. I en alder af nu 50 år bliver det spæn­dende at se, hvilken genre den nu lidt ældre ærkeengelske skuespiller kaster sig over.

På den private front kan hans liv næsten males med samme pensel som den kvindegale Henry VIII og hans mange ægteskaber. I løbet af årene har Jude Law nået at sætte ikke mindre end syv børn i verden. Det sidste blev født så sent som februar i år af hans nuværende hustru Phillipa Coan.

Desuden har han også haft tid til at kaste sig over en række filantropiske opgaver.

WEAR IT LIKE JUDE LAW

VI HAR VÆRET VORES VARESORTIMENT IGENNEM OG MATCHET DET TIL NOGLE AF JUDE LAWS IKONISKE LOOKS

Jude Law

Klassisk blåt

Jude Law er ofte set til eksempelvis tennisturneringen i Wimbledon i et ganske klassisk outfit med en mørkeblå blazer, hvid skjorte og et afdæmpet, men matchende, prikket slips. Her parret med et par lyse bukser.

Jude Law

Cool elegance

Endnu et klassisk dress, hvor de mørke bukser matches fint af den nistrede blazer. Det mørke slips og den hvide skjorte fuldender det elegan­te outfit, der er gangbart på såvel arbejde som den røde løber.

Jude Law

Casual wear

Den uldne dobbeltradede sømandsjakke med bred revers er lidt af et efterårshit. Lun og lækker på en regnvåd dag. Et casual look, der understreges af den blå denimskjorte.

Jude Law

Afslappet sommerdress

De lyse sommerbukser sat sammen med en langærmet marineblå poloshirt. Et hit på den franske riviera til en sen eftermiddagsdrink.

Jude Law

The urban look

Støvler, klassiske jeans og vind- og vandtæt jak­ke er sagen såvel i storbyen som på landet. Og med et par smarte solbriller er det et særdeles cool outfit.

Jude Law

Det formelle dress

Jude Law er som altid good-looking i den stilrene tuxedo, når han møder op på den røde løber til prisuddelinger som her ved Golden Globe Awards.