END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Hvilken blazer skal du vælge?

Der er mange ting, du skal overveje når du køber en blazer. Hvilken stil skal du gå efter? Hvad kombinerer man med en blazer? Hvilket materiale er bedst? Hvis du ikke ved, hvad du leder efter, kan det at shoppe blazer være både svært og afskrækkende. I den her guide forklarer vi alt, hvad har brug for at vide, herunder.
Blazer guide

Hver mand bør have et udvalg af blazere i garderoben: de er gode til lejligheder hvor at der er et behov for at klæde sig godt på, men hvor et jakkesæt ville være lidt for meget. En blazer udfylder så at sige tomrummet mellem et jakkesæt og et afslappet outfit. Blazeren er en fantastisk måde at tilføje et helt nyt udvalg af outfits, ved at parre dem med alt fra et par jeans til forskelligt farvet bukser. Herreblazerens store alsidighed skinner virkelig igennem, når du skal mere end ét sted hen på samme dag, og ikke har tid til at skifte tøj. Du kan bære en blazer med et par grå habitbukser og et slips på arbejde, og derefter fjerne slipset og tage et par jeans på, til en tur i byen.

Hvad er en blazer?

Kort fortalt er en blazer en jakke, der ikke udgør en del af et jakkesæt, men som anses som passende til formelle lejligheder. Blazeren kan derfor også defineres som den uformelle og alsidige pendant til habitjakken.

For at få det meste ud af et blazerkøb, er det vigtigt at overveje det tøj, man har i sin garderobe. Blazere bæres med et stort udvalg af tøj, lige fra en skjorte og slips til en polotrøje med åben hals eller endda bare en helt almindelig T-shirt. De ses med bukser i alle farver og tekstiler, fra den klassiske hvide bomuld eller hør, til grå flannel, til brune eller beige chinos, og selvfølgelig også til jeans.

Blazer guide

Hvis der eksempelvis i garderoben findes marineblå chinos, sorte bukser og blå jeans, vil en grå blazer stå pænt i kontrast. Hvis du på den anden side f.eks. har mange grå bukser og mørkvasket denimjeans, vil en subtil marineblå eller mørkeblå blazer være mere ideel.

Materialer, farver og mønstrer varierer selvfølgelig, og der findes forskellige modeller til diverse sammenhænge. Men fordi at en blazer ofte er en lidt dyrere investering, kan det være fordelagtigt at gå efter de mere klassiske, stilfulde og tidsløse modeller.

Den klassiske blazer

Den helt klassiske blazer er det man på engelsk kalder en single-breasted blazer, som har tendens til at have en, to eller tre knapper, men de kan også findes med fire eller fem. Når det kommer til valg af blazer, er stoffet noget af det vigtigste:

Uld

Takket være det faktum, at det vil gøre et fantastisk stykke arbejde med at holde dig varm, er uldblazeren den perfekte jakke til det danske efterår og de kolde vintermåneder. Uldblazere har en tilbøjelighed til at have et ganske formelt look, hvilket betyder, at de ikke er de bedste til afslappede lejligheder. Uldblazere findes i en lang række farver, som du kan parre med en lang række buksemuligheder fra et par mørke jeans, til et par chinos.

Blazer guide

Tweed

Tweedblazere har samme tendens som uldblazeren, i det de er mere til den formelle side. Tweed som stof har i lighed med uld samme tykkelse, og vil derfor også kunne holde dig varm i vinterhalvåret. Når der shoppes tweed, er der flere typer du kan støde på, herunder twill, overcheck, stribet, ternet og herringbone tweed. Tweedblazere kan ligesom tilsvarende se godt ud med et par fittede jeans eller chinos i en neutral farve. Hvis man føler sig modig, kan en flot nuance af grønt, blåt eller burgunder endda komme på tale.

Linned

Linnedblazere er lette og luftige, hvilket gør dem til det perfekte valg i de varmere sommermåneder. De er et populært valg til sommerbryllupper og kommer i en lang række farver, hvilket betyder, at du altid skal kunne finde en, der passer perfekt til din stil og lejligheden. Linnedblazere kommer oftest i klassiske farver, såsom marineblå og beige, hvilket betyder, at de er tidløse og et perfekt valg til garderoben.

Fløjl

Fordi stoffet er luksuriøst, vil en fløjlsblazer altid se formel ud. Det betyder, at de har tendens til at fungere bedst til arrangementer, der er til den finere side. En fløjlsjakke vil fungere godt med et par sorte eller grå habitbukser. En fløjs blazer kan også med fordel dresses ned ved hjælp af en helt almindelig hvid eller grå T-shirt. Et par Chelsea støvler eller brogues kan være en stilfuld måde at afslutte hele looket.

 

Blazer guide

Den perfekte pasform for en blazer

En blazer skal passe på samme måde, som en sportsjakke eller en habit jakke:

Skuldrene er kritiske – skuldersømmen må ikke strække sig ud over enden af din egen skulder. Hvis valget står mellem to størrelser, gå med den mindre. Stoffet i en blazer giver sig lidt, dvs. at når først du begynder at gå med blazeren, så vil fibrene løsne sig ca. 1 cm.

Der skal være plads i brystet til fuldt ud at kunne knappe blazeren. Grundlæggende burde du dog ikke kunne passe noget større end en baseball ind i brystområdet, når jakken er knappet.

Sørg for at bredden på reversen er moderat i størrelsen; hverken for tynd eller for bred.

Opsummering

Blazeren er i dag en ekstremt alsidig beklædningsgenstand og betragtes som passende påklædning til enhver situation, om den så er afslappet eller formel. Den kan bæres i kombination med et bredt udvalg af tøj. Før købet af en blazer, skal du vide at den sandsynligvis vil blive din mest stilfulde, klassiske og alsidige tilføjelse til en garderobe.