END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage
END OF SEASON - Spar op til 50% | Shop her
Gratis levering i DK ved køb over DKK 499
Klimakompenseret levering: 1-2 hverdage

Hvordan vælger du den rigtige skjorte

Skjorte guide

De gyldne råd om skjorten

Vælg en skjorte med cut-away flip, hvis der skal være god plads til slipseknuden.

Gå efter en skjorte med button-down, hvis du ønsker et uformelt og sporty look.

Vælg skjorter med perlemorsknapper. Det vidner om kvalitet.

Køb din skjorte med lidt for lange ærmer, da skjorten ofte kryber lidt i vask.

Knap skjortens to øverste knapper op, hvis du ikke bærer slips.

Se vores store udvalg af herre skjorter her

Shop Skjorter

Shop Skjorter

<
>
Skjorte guide

Respekt for skjorten

Som mand bør man yde stor respekt for skjorten. En skjorte er ikke blot et stykke undertøj, som det var ind til et godt stykke ind i det 18. århundrede. Nej, tværtimod er skjorten i dag en vigtig beklædningsgenstand, som bør indtage en central plads i enhver mands garderobe.

Men hvilken skjorte skal man så vælge? Og hvad skal man være opmærksom på, når man skal investere i en god skjorte? Der findes nogle helt klassiske tommelfingerregler, dels for hvordan en skjorte skal sidde og dels for, hvad man bør lægge mærke til, når man køber en herreskjorte. Kaufmann har samlet et par gode råd fra vores fagkyndige tøjekspedienter, som du med fordel kan læse, inden du køber din skjorte.

Flippen

Når du går på jagt efter den perfekte skjorte, er flippen – også kaldet kraven – din rettesnor for, hvordan din skjorte kan bruges. Den klassiske slå-om-flip, også kaldet turn-down collar, er diskret og formel. Afstanden mellem flippens spidser kan variere, og du kan med fordel købe en skjorte, hvor flippens højde tilpasses længden på din hals. Har du en lang tynd hals, bør du vælge en skjorte med høj krave, og modsat hvis din hals er kort. Skjorter med turn-down flip finder du fra fx Polo Ralph Lauren og Sand.

Skal der være god plads til en tyk polstret slipseknude, er løsningen en skjorte med cut-away flip, også kaldet Windsor. En skjorte med cut-away er noget mere elegant end en skjorte med den klassiske slå-om-flip og kan bæres både med og uden slips. Hos Kaufmann finder du et bredt udvalg af skjorter med cut-away flip, fx fra Allan Clark og Stenströms.

Ønsker du et lidt mere uformelt og sporty look, kan du med fordel vælge en skjorte med button-down flip, hvor flippens ender er fastgjort med knapper og kigge efter en skjorte med regular fit. Tag eventuelt et kig på vores modeskjorter fra Ralph Lauren og Eton, hvis du ønsker en skjorte med button-down flip, der kan bæres både med og uden slips.

Manchetter

Manchetterne, som er det stykke stof, der slutter skjorteærmerne af, findes i to former, nemlig dobbelt- og enkeltmanchetten. Dobbeltmanchetten, som kræver manchetknapper, er den mest elegante og bruges typisk til finere lejligheder, hvor der bæres habit eller smoking. Enkelmanchetten derimod bruges i andre mere uformelle skjortesammenhænge, og knappes typisk med enten én eller to knapper.

Noter dig den gyldne regel, der siger, at den rigtige ærmelængde på en klassisk herreskjorte er, når manchetten (i strakt arm) når omkring halvanden centimeter under din vristknude. Ærmerne skal være så lange, at længden holdes, selvom du bøjer armen. Tager du jakke på udover skjorten, er halvanden centimeter ligeledes den præcise angivelse for det stykke manchet, der skal være synlig ved enden af jakkens ærme samt for det stykke af skjorteflippen, som skal kunne ses over jakkens krave.

Skjortetrend

Om du skal vælge en skjorte med striber fra Sand, denim fra Ralph Lauren, tern fra Eton, klassisk fra Stenströms eller moderne fra NN07 eller Tiger of Sweden er et spørgsmål om personligt temperament og stil. Hos Kaufmann gør vi en dyd ud af altid at have et bredt udvalg af herre skjorter til forskellige looks- og lejligheder. Så du kan altid være sikker på at finde en skjorte, der passer perfekt til dig. Er du i tvivl, så kom ned i en af Kaufmanns butikker, hvor du altid kan få kyndig vejledning og blive inspireret til, hvilken skjorte du kunne tænke dig at købe.

Står du og mangler en skjorte til julefrokost? Skal det være ”same procedure as last year” med en klassisk ensfarvet skjorte fra fx Hugo Boss eller Eton? Eller skal der mere pang på festlighederne med fx en stribet skjorte fra Sand? Husk på, at de klassiske regler for, hvordan er skjorte skal bæres ikke er ensbetydende med stivnakket konservatisme. Skab dit eget look ved hjælp af intuition og tilfældigheder, men ha’ altid de klassiske retningslinjer i baghovedet, inden du kaster dig ud i eksperimenter.

På med slipset

Selvom mange herreskjorter sagtens kan bæres uden slips, kommer vi ikke udenom, at de to udgør et godt makkerpar. Skjorter og slips kan kombineres i utallige sammensætninger, og det er lige så meget et spørgsmål om temperament, personlig stil og mod som om faste retningslinjer, når det gælder en stilfuld sammensætning af skjorte og slips.

En kridhvid skjorte, fra fx HUGO eller NN07, er altid taknemmelig og kan kombineres med stort set alle slips, fx slips fra An Ivy eller Citta di Milano. Skjorter i pangfarver, fra fx Sand eller Eton, skal kontrolleres, så de ikke løber med alt opmærksomheden. Nogle mener, at dette gøres bedst ved at vælge slips i den modsatte farve, mens andre synes, at man skal vælge slips i samme farve som skjorten, blot i en anden tone. En stribet skjorte, fra fx Polo Ralph Lauren eller Sand, kan være svær at finde slips til, da både farver og mønstre skal matches. Skru ned for farvepaletten og hold dig gerne til et slips i to, højst tre farver. Noter dig ligeledes, at en skjorte med brede striber står godt til et slips med smalle striber og omvendt.

Sæt aldrig slips til din kortærmede skjorte, slipset passer bedst til en slim-fit skjorte. I de varme sommermåneder må du enten droppe slipset eller nøjes med at rulle skjortens lange ærmer op til albuen. Selvom det er fristende, er det ligeledes ilde set at gå med åbenstående skjorte og løsthængende slips. Og endnu et lille tip: husk at knappe skjortens to øverste knapper op, hvis du ikke vil bære slips til din skjorte.